Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Proudové letadlo Boeing 707 je na své cestě z Atén do Říma a New York City uneseno palestinskými teroristy. Ti požadují, aby je pilot dopravil do Iráku. Zabíjejí cestující jednoho po druhém, dokud nedosáhnou splnění svých požadavků. Mezitím je do akce povolán elitní tým členů výsadkové jednotky vedený majorem McCoyem a plukovníkem Alexanderem, aby zlikvidoval všechny teroristy v letadle včetně těch, kdo jsou do únosu zapojeni. Čeká je nelehký úkol pokusit se znovu získat kontrolu nad letadlem dříve, než teroristé zabijí všechna rukojmí… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (141)

blackJag 

všechny recenze uživatele

"DOBŘE SE VYSPI." Na Chucka mě nikdá neužilo, takže bez sentimentu. Zmatená akční chujovina o komandu Delta, kteří si to (až se k tomu konečně prokoušeme tunou nudy) ulicemi Bejrútu špacírují na buginách jako při Love Parade, s čepičkama jak blbečci a provazy kolem těla jako členové Rychlých šípů se švihadly. Jestli je to podle skutečnosti, tak sorry, ale vypadají jako komparz z gay muzikálů... Taky řešení těch situací, magořina, nesmyslná, jen aby se Chuck mohl trošku ukázat, ale nebojte, ke cti mu to neslouží - při pronásledování v dodávce má dost problém trefit se na pár metrů a taky ta likvidace šmejda Forstera, slabé, bez nápadu. Vůbec, za Chucka tam hodně zastane dubl a je to hroóóźně poznat, to extra otráví. Nebýt to poslední film Lee Marvina, už bych to nechal spát v archivu, a když to beru kolem a kolem, udělal bych stejně nejlíp. 35% ()

Dallas 

všechny recenze uživatele

Včera markíza odvysielala dva z mojich vhs klenotov z čias dávno minulých. Toto je prvý z nich. V tých dobách okolo roku 90 kedy som (ako 6 ročný) začal nachádzať tatkove piratske vhsky medzi, ktorými boli diela ako Votrelec, Vec, Terminátor, Komando, Detská hra, Cyborg, Galaxia teroru a kopa starých karate filmov bol medzi nimi aj tento prvý film s Čakom, ktorý som videl a na vhske som ho mal spolu s lepším Missing In Action. V tej dobe to bol ultimátny killer. Z odstupom snáď desiatich (možno viac rokov) to teda rozhodne na sile stratilo a nostalgia, ktorá funguje napríklad pri Komande tu nepracuje skoro vôbec. Akcie nie je až toľko ako by sa dalo čakať a tá motorka s dvoma guľometmi, dvoma raketometmi a dvoma mínometmi mi už tiež nepríde tak super. Paradoxne ako najlepšia scéna mi teraz prišla tá posledná, kde sa rukojemníci a ich rodiny tešia a radujú zatiaľ čo v pozadí nenápadne odchádzajú chlapi z jednotky delta do svojho C-130 Hercules nesúc svojho mŕtveho kamaráta a odlietajú do akcie niekam do opačného kúta sveta. Plusom je tá topgunovsky americká hudba, čo hrá v pozadí vždy počas akcie. Nakoniec teda aj s kvapkou nostalgie 50% ()

Reklama

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Vrchol Norrisovy tvorby. Skvělý akčňák, kde najdete od všeho něco plus Norrisova motorka s raketometem nemá chybu. Dále je třeba ocenit svěží Silvestriho hudbu. A při této příležitosti bych se chtěl zeptat, jakto, že Silvestri, který má v repertoáru tolik kultovních soundtracků, že byste to nespočítali ani na prstech deseti rukou, má pouze jednu nominaci na oskara? To mi hlava nebere. Navíc za Forresta, za kterýho to měl jasně vyhrát. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Delta Force je asi nejlepším Norrisovým filmem. V první třetině se jedná o klasický únos letadla a docela slušné drama doprovázené názornou ukázkou toho, čeho je schopno "náboženství míru" jak vidíme dnes a denně v reálu. Druhá třetina sice se vším plánováním a přesuny trošku ztrácí spád, ale finále je naprostý masakr. Brutální čistka sídla arabáčů v noci, desítky mrtvol, Chuck Norris se svou raketometnou motorkou, honičky v Bejrútu či parádní taktická vysvobozovačka letadla. Chuck tu sice nepředvede z karate skoro nic, ale o to více střílí a zabíjí. Navíc je tu spousta kvalitních či známých herců (Marvin, Kennedy, Vaughn, Wintersová) a především naprosto fantastické hrdinské hudební téma Alana Silvestriho, které už si hoví v mé sbírce. Prostě klasická 80s řežba v nejlepším stylu, která se skoro blíží klasikám typu Rambo nebo Komando. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Nebudu si nic nalhávat. Druhá polovina, neinspirovaná skutečnou událostí, byla mnohem zajímavější, zábavnější a nosnější, než ta první. Chápu že úvodní hodina a půl se skutečně odehrála, jenže většina dosavadního vyprávění byla protahovaná nuda, pozvednutá pouze vědomím historické reálnosti - a i tak mohutně upravené. Zbylá část filmu si tím hlavu neláme, a je to ku prospěchu děje i napětí. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • V Norsku byl film zkrácen o 8-9 minut, aby získal mírnější rating. (Cheeker)
  • Jde o jeden z prvních filmů, v nichž se objevil Liam Neeson. Zahrál si však maličkou roli na úrovni komparzu, takže v závěrečných titulcích napsaný není. (ČSFD)
  • Filmaři původně chtěli Delta Force natočit ve spolupráci se skutečným zakladatelem jednotky Delta Force, plukovníkem Charlesem Beckwithem. Plánem tehdy bylo natočit fiktivní verzi záchrany rukojmí z Íránu během krize v roce 1979, ale tak, aby se operace na konci namísto neslavného selhání podařila. Beckwith se následně projektu zřekl s tím, že pošlapává památku padlých. (ČSFD)

Reklama

Reklama