Reklama

Reklama

Strážci vesmíru

(seriál)
  • USA Mighty Morphin' Power Rangers (více)
Akční / Rodinný / Komedie / Fantasy
USA / Francie / Japonsko, (1993–1995), 48 h 22 min (Minutáž: 19–21 min)

Kamera:

Ilan Rosenberg

Hrají:

Richard Steven Horvitz, David Yost, Ed Neil, Paul Schrier, Jason Narvy, Barbara Goodson, Amy Jo Johnson, Robert Axelrod, Johnny Yong Bosch, Tom Wyner (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(145)

Pět normálních teenagerů je vybráno intergalaktickým čarodějem, aby se z nich stali Strážci vesmíru a pomocí svých nových schopností bojovali proti zlé Ritě Repulsa. (Netflix)

Recenze (498)

Milan25 

všechny recenze uživatele

Skupinka nenápadných teenagerů (fešák, kráska, japonka, šprt a už nevim kdo dál) pravidelně demoluje město při boji s neděsivými příšerami. Nejprve pomocí vlastních sil v upnutých kostýmech a poté co počkají až se příšera zvětší povolají své zordy, které složí v megazord a samozřejmě zvítězí. Furt to samé dokola ve stovkách dílů. Ale přiznejme si, kdo z nás to nesledoval :) . ()

Vercinix 

všechny recenze uživatele

"MORFUJEME! ŠAVLOZUBÝ BEZZUB! BEZZUBÝ ŠAVLOZUB" Bacha jde nabarvená krabice od bot a dělá BÁÁÁCH ÁÁÁÁ BLÉÉÉBLÉÉÉ! Tumáš, Plesk, Bum, Prás, Pic ho a Bác ho, Bang, Krachchch, Bong, ááááá! Ono se sice říká, že režisér filmů pro děti by se měl vrátit do dětských let aby lépe pochopil mentalitu cílové skupiny, ale né aby to nechal točit přímo děti! Za nesmírnou naivitu a odvahu, která je takřka nevídaná musím však dát alespoň jednu hvězdičku, jelikož páni režiséři jsou pravými mučedníky filmu, jež bude chtít kdekdo ukřižovat, ale oni hrdě stojí za svým "dílem"! ()

Reklama

Lolita odpad!

všechny recenze uživatele

Legendární hláška "morfujeme" a neskutečně debilně udělaní záporáci, kteří se, když jim dojdou tríčky, zvětší. Pak se barevní pajdulácí seštelujou do megarobotka a zvětšeného hnusa porazí. Pozn. red.: barevných pajduláků je sem tam trochu jiný počet a sem tam jsou i jinak barevní. Naprosto přesně si dodnes pamatuju na záporáčka, kterému trčel ze zad semafor, a pak se mu legračně kinklal na zádech. Haha! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Dodnes nechápu jak jsem na to mohla koukat. Ale ano, děsně jsem tenhle seriál žrala. Náš soused, vždycky skřížil ruce a zařval: "Morfujeme" a pak běhal po bytě. Takže pak tam pobíhala celá naše parta. Ještě štěstí, že bydlíme v přízemním bytě. Jinak by sousedům musel spadnout lustr. Taky nechápu, co mě vlastně k tomu seriálu táhlo. Možná, že jsem se nechala strhnout nějakou módní vlnou, fakt nevím. Tenkrát jsme na to ale koukali všichni. Nostalgie jako hrom. ()

aluna odpad!

všechny recenze uživatele

Pterodaktyl! Triceratops! Morfujééém :-))!!! Nejvíc mě bavili entusiastičtí morfující vrstevníci, až jsem občas z nevinný srandy zamorfovala taky, ale už tehdy mi tenhle seriál připadal jako strašná pterodaptákárna. U např. MacGyvera (kterej byl taky dost hustej :-), když se na to jeden podívá teď) ta nostalgie furt funguje, ale Strážci vesmíru a Pokémoni mi unikali už tehdy... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Seriál byl v některých zemích zakázán kvůli přílišné brutalitě akčních scén. (cinemag)
  • V japonské verzi ztvárnil žlutého strážce chlapec. V americké verzi dívka. (cinemag)

Související novinky

Strážce vesmíru čeká další reboot

Strážce vesmíru čeká další reboot

25.10.2020

Připraveni na nové Strážce vesmíru? Tvůrce seriálu The End of the F***ing World Jonathan Entwistle byl najat, aby vytvořil nové filmové univerzum založené na slavných postavách pro filmovou… (více)

Strážci vesmíru to nevzdávají

Strážci vesmíru to nevzdávají

03.06.2018

Zatímco nedávný pokus o přenesení populární televizní série Power Rangers: Strážci vesmíru na velká plátna nedopadl nijak slavně, společnost Hasbro je zdá se připravena dát Strážcům vesmíru druhou… (více)

Fincher a zombíci?

Fincher a zombíci?

12.08.2016

Kdybyste nechali filmové fandy hlasovat o tom, zda by chtěli vidět blockbuster od Davida Finchera, dopadlo by to celkem jednoznačně. Režisér Sedmi nebo Klubu rváčů patři mezi filmařskou elitu, která… (více)

Strážci vesmíru v celovečerním filmu

Strážci vesmíru v celovečerním filmu

08.05.2014

Pokud je vám pod 30 let, těžko jste vyrůstali bez Strážců vesmíru. Původní seriál z roku 1993 se za poslední dvě dekády dočkal obřího množství bláznivých inkarnací, jeho celosvětový úspěch jej… (více)

Reklama

Reklama