Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nathan Conrad je pozorný manžel krásné Aggie a milující otec osmileté Jessie. Jako psychiatr se specializuje na dospívající mládež a ve svém oboru je uznávanou kapacitou. Jeho život se však otřese v základech, když na žádost kolegy Sachse vyšetří katatonickou osmnáctiletou Elizabeth Burrowsovou, která má za sebou řadu mylných diagnóz a neúspěšných léčebných procedur. Nathanovo vyšetření má definitivně rozhodnout, zda stráví zbytek života v ústavu. Uvědomí si ale, že dívka svůj stav zřejmě jen předstírá. Krátce poté je unesena Jessie. Psychiatrovi zavolá bezohledný únosce a sdělí mu své požadavky. Zabijí jeho dcerku, pokud do dalšího dne nevytáhne z Elizabeth šest čísel, které zná jen ona. Jsou klíčem k tajemství, pro které jsou únosci schopni všeho. Dají mu také jasně najevo, že ví o každém jeho kroku a dozvědí se o všem, co řekne nebo podnikne… (TV Nova)

(více)

Recenze (203)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller, ale s Douglasom sme videli spústu lepších. Brittany tu ukázala svoj talent a výnimočnú vizáž, škoda, že všetko tak skoro zhaslo. Sean Bean veľmi dobrý záporák, ale rola sympaťákov mu ide viac. Asi mu proste chýbal na tvári porast. Film negraduje, naopak, začne dobre a ku koncu stráca dych. Možno práve preto o ňom dnes už málokto povie slovo, čím sa splnil aspoň titul filmu. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Sean Bean je moc dobrej na takový záporácký role. A když mu tvůrci připraví takovou nádhernou smrt, tak to je pak sen. Ale co není sen, jsou dvě blbosti, který mi fakt vadily. Ta první byla ta ženská detektiv, která byla úplně trapná a vlastně vůbec nevím, co ten její případ měl znamenat a jak na všechno přišla. No vlastně vím to, ale byla prostě blbá. Druhá věc je ta psycho holka, která byla taky taková divná (a nebylo to tím, že byla blázen), ale horší bylo, že to její mladší vydání se na ni vůbec nepodobalo (pihy, ksicht). Jinak to byl příjemnej průměr a Famke Jansen jako vždy pěkná. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Snímek si i po letech drží slušnou úroveň v žánru psychokrimithrilleru především zásluhou castingu. Douglas stále neomylně na špici, jeho charisma obsáhne role finančníka, strážce či psychologa stejně bravurně jako elegantně, je to prostě dar, který není každému dán. Chudák Brittany, krásná Famke a záporák Sean mu skvěle sekundovali, a i když jsem se zápletkou musela trošku probourávat a nebyla až tak košér, pořád je to chytlavý kousek, jenž stojí za nejedno shlédnutí. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Dobrý thriller. Ano, taky si myslím, že role psychiatra Nathana Conrada byla napsána Douglasovi na tělo. Z dalších herců mě zaujala víc akorát Brittany Murphy. Inteligentní scénář a slušné tempo baví diváka až do konce; bohužel docela slabého a klišovitého. Nebýt toho závěru, možná bych hodnotil i plným počtem. ()

castor 

všechny recenze uživatele

V Den díkůvzdání a v příjemně mrazivém oparu (značný podíl spadá pod práci dobře známého jména kameramana – Amir Mokri) se tenhle thriller nese slušných čtyřicet minut, kdy tu máme vyhledávaného psychiatra s výjimečně dobře fungující rodinou, slušně nevyrovnanou pacientku (111 stehů to stálo mladíka, když si s ní chtěl zahrávat) a bandu kriminálníků, kteří hlavnímu hrdinovi nemile znepříjemní slavnostní krájení krocana. Vzápětí se dostáváme stále více pod pokličku plánů hladových darebáků, dotyčný psychiatr má za úkol dostat ze schizofrenní pacientky jakési šestimístné číslo, jinak bude ublíženo jeho dceři. Ano, ta je unesena přímo ze své postele (!), zatímco si její rodiče užívají ve vedlejší místnosti. Následuje několik okamžiků, které spoléhají na to, že konzumní divák spolkne už prakticky cokoliv. Praktiky Douglasova psychiatra jsou okatě jednoduché, nepodložené ničím uvěřitelným, pátrání ambiciózní detektivky je místy k smíchu a malá dcerka se pomalu sbližuje s vnímajícím únoscem. Navíc boss kriminálníků (ač ho hraje Sean Bean) postrádá patřičnou slizkost a rafinovanost. Ač má snímek slušné tempo, vizuální potenciál a řadu příjemných okamžiků, nemá dobrý scénář. Má dobrý námět, ale místy dost nevyužitý. Atmosféra se brzy vytratí, palce pomalu povolíme, jelikož moc dobře díky zbytečným klišé víme, kam to celé spěje. A ani snaživý Gary Fleder nebo stárnoucí Michael Douglas toho příliš nezachrání. Ale zase aby to nevyznělo negativně, spokojený jsem byl, místy vlastně hodně. Psychopatická Brittany Murphy navíc prokázala slušivý talent, škoda, že ho v následujících letech (Líbánky) neprodala v lepší orientaci mezi nabízenými rolemi. Hodně slušné tři hvězdy. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Hřbitov, na kterém se odehrává závěr filmu, byl postaven ve skladišti v Torontu. Filmaři nechali navozit čtyři tisíce tun zeminy a zasadili třicet osm stromů. [Zdroj: časopis Cinema 1/2002] (Locksley)

Související novinky

Statham a Franco ve Slyově akčním thrilleru

Statham a Franco ve Slyově akčním thrilleru

03.08.2012

Jason Statham versus James Franco? To je podivuhodná kombinace, přesto s ní počítejte. Už v září začne v New Orleansu natáčení drsné akční střílečky Homefront. Film vzniká podle románu vietnamského… (více)

Reklama

Reklama