Reklama

Reklama

Poker Face

Trailer 1

Miliardář a hráč pokeru Jake Foley dává svým přátelům šanci vyhrát víc peněz, než se jim kdy zdálo. Aby se však mohli zapojit, musí se vzdát jediné věci, kterou se celý život snaží chránit - své dávno ukryté tajemství. Hra pokračuje a přátelé brzy zjistí, co je ve skutečnosti v sázce. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (53)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Pro mě zásadní problém této podívané spočívá v tom, že se Russell zřejmě hned na začátku úplně nerozhodl, jakým směrem se bude zápletka v jeho filmu vlastně vůbec vyvíjet, čehož výsledkem je pak dějová roztříštěnost na tři stejně dlouhé, třicetiminutové etapy, které se od sebe ovšem liší jak způsobem vyprávění, tak v podstatě i žánrově, a nepřináší to nic jiného, než vážně výraznou neucelenost a tím pádem i nepřesvědčivost. První třetina je tak ryzím dramatem, s halucinogenní vložkou a následným rodinným rozjímáním, druhá se pak změní ve zvratovitý thriller, aby pak ta třetí vyústila v akční finále, což by tohle všechno nebyl možná ale zas až takový problém, kdyby ovšem tyto třetiny nebyli propojeny tak kostrbatě a nepůsobivým dopadem každé z nich, i když je zároveň pravdou, že dějově nakonec vše do sebe sice zapadlo, ale prostě ta nekomplexnost mě tu vážně bohužel rušila. Přitom ovšem samostatně lze všechny ty třetiny označit každou svým vlastním způsobem za funkční a rozhodně nenudící. Ta první je tedy podmanivě zvláštní, druhá nepředvídatelná a napínavá, a ta třetí má spád a též disponuje i slušnou dávkou napětí. Dokonce jim nechybí ani atmosféra, ani emoce, postavy tu jsou pak vesměs zajímavé a ani herecky Crowe nešlápl vedle, zvlášť pak u něj samotného bylo zas po delší době příjemné ho vidět v normální, civilní podobě a bez té jeho obludné nadváhy. Poker Face je tak zkrátka opravdu zvláštní podívaná, která se mi skutečně špatně hodnotí, jelikož na jednu stranu mě to kupodivu poměrně oslovilo, na stranu druhou ovšem faktem zůstává, že to celé prostě a jednoduše drhne a nešlape to jak by mohlo, respektive mělo. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Russell Crowe si pozval kámošov z Austrálie a natočili spolu nudný kvázi thriller, kvázi drámu umierajúceho boháča, ktorý chce kámošom urobiť jedno prekvapko, kým vydýchne naposledy. Buď sa mal venovať posolstvu o sile priateľstva a nekaziť to priblblým vlámaním, alebo z toho spraviť poriadny thriller v štýle Panic Room. Tento mix je podpriemerný v oboch kategóriách. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele

Russel si zreziroval celkom zaujimavy kusok. Ano, snad len jedna postava sa priblizila beznemu cloveku a i to prostrednictvom zavislosti na alkohole. :) Zvysok bol z "vysin", o ktorych my ostatni mozeme citat v bulvari, ci vidiet na socialnych sietach. Napriek tomu to ako fikcia a pokrova "partia s vysokymi stavkami" celkom funguje. Pacil sa mi i "individualny trip" pod dohladom samana. Touto cestou za sebapoznanim by som nepohrdol. :) Slusne sidlo, hoci na moj vkus prilis vela skla. 50% Mozno vam sadne. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Toho pokru si moc neužijeme. Ono tak nějak ničeho si moc neužijeme. Proč dělat něco jednoduše, když máte tolik peněz, že si to můžete pěkně zkomplikovat. Partička kamarádů je tak různorodá a tak povrchní, že si o nikom z nich nestihnete za tu hodinu a půl udělat žádný názor, natož pak vybudovat si k nim nějaký vztah. A taková podělaná náhoda, že zrovna v ten velký večer přijdou lupiči loupit obrazy? No logiku to ztratilo docela brzy a Crowe, stejně jako celý film, rozhodně nezajímavý. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

navzdory délce pod hodinu a půl se Poker face rozjíždí dost prkenně a pomalu, poměrně dlouho není jasné o co vůbec jde a pak je najednou konec. Crowe je skvělý herec, ale jako režisér buď neumí pořádně vyprávět příběh a nebo mu klacky pod nohy hází chaotický scénář. Buď jak buď, Poker face nikomu sice duševní újmu nepřinese, ale pokud ho vynecháte, vůbec nic se nestane...40% ()

Galerie (67)

Zajímavosti (3)

  • Také sci-fi thriller Invisible Man (2020) se odehrával v domě technologického miliardáře a natáčel se v australském městě Kiama. (Johnny.ARN)
  • Natáčanie prebiehalo v austrálskom štáte Nový Južný Wales, predovšetkým v Sydney a tamojších štúdiách. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

28.06.2022

Novozélandský herec Russell Crowe se v poslední době v tvoření jen tak nezastavuje. Zatímco už za pár dnů ho diváci budou mít šanci vidět ve vedlejší roli boha Dia ve značně očekávané nejnovější… (více)

Reklama

Reklama