Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Milovníkům hororového žánru dobře známý hrdina Pinhead jde s dobou! Tentokrát se vrací, aby s využitím svých rafinovaných ďábelských technik vyděsil všechny počítačové nadšence, kteří otevřou virtuální Lament Configuration na webu s adresou hellworld.com... (oficiální text distributora)

Recenze (124)

3n3my 

všechny recenze uživatele

Ani ôsme pokračovanie Hellraisera ma nejako veľmi nesklamalo - na rozdiel od hodnotení užívateľov. Prevažnú väčšinu asi sklamal príbeh, ktorý nemá až tak veľa spoločné s pôvodným námetom. To však nemení nič na tom, že aj toto spracovanie je kvalitné, má slušnú zápletku (ktorá vygraduje v závere), nostalgicky pripomenie Pinheada a spol, a najmä - pobaví! ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Svěží vánek a další „překolejení“ (k předešlému (sub)žánrovému „poodstoupení“: nelze si nevšimnout zlomu mezi HIV a HV), „Hellword“ totiž ze všech dílů hellraiserské série nejvíc (konkurovat mu může svým masakrem v The Boiler Room vlastně pouze HIII) naplňuje konvence (teen) slasheru – tedy máte-li rádi Halloween, Noční můru v Elm Street, Pátek třináctého či Vřískot, je slušná šance, že se vám bude HVIII líbit. Těch 37 % si nevšímejte!. Osobně si je sice dokážu racionalizovat - ano, tenhle díl může v závěru působit poněkud překombinovaně (a SPOILER zřejmě se minimálně v postavách policistů, kteří jsou zároveň halucinace a zároveň reální - což by dávalo smysl pouze tehdy, kdyby se s nimi Chealse setkala dřív, než byla zdrogována -, chytl sám sebe do pasti SPOILER) a ano, tím, kterak film neumí zodpovědět, zda je Peklo skutečně, či ne (SPOILER odpověď „je i není!“ je alibistická, nikoliv sofistikovaná SPOILER) nepůsobí film zrovna promyšlené (i když je tomu žel právě naopak; problém tohoto filmu je totožný jako u HVII, studio Dimension se opětovně rozhodlo parazitovat na značce Hellraisera a přinutilo své scenáristy promyslet, jak do hotového díla napasovat Pinheada… to se zkrátka nelze vyhnout jisté neorganičnosti), ale v tomto případě to filmu rád odpustím. Poněkud překvapivě je tento Hellraiser prvním Hellraiserem po „Infernu“, který mě bavil od začátku do konce. 60 % ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Osmý díl je mnohými zatracován a považován za zbytečnost a vůbec nejhorší díl celé série. Já se však u něj překvapivě docela bavil a rozhodně ho zatracovat nebudu. Všechno záleží na vkusu a já byl tentokrát zřejmě lépe naladěný než při sledování šestého dílu. Ten se mi zdál prostě horší. Ani zde to samozřejmě není žádná sláva a s původní myšlenkou to už mělo pramálo společného, ale pokud se dokážu alespoň trošku oprostit od předsudků, tak jsem si tu hodinu a půl v rámci možností dokázal užít. Na to že Pinhead a ostatní byli potlačeni do pozadí, jsem si už od pětky zvykl, takže v tomto případě nenastala žádná drastická změna. Spíš jde o brnkání na nervy skalním fandům prvních dílů. Navíc Rick Bota (potažmo scénáristé) už dvakrát předtím ukázali, že mají kultovního Hellraisera u prdele a jde jim hlavně o vlastní obohacení na známém jméně. No a podle toho ty příběhy taky vypadali. Tentokrát se z toho stala pomstychtivá teenagerská vyvražďovačka s lehce mysteriózním nádechem a rádoby šokujícím závěrem. Který ač nebyl vůbec šokující, patřil k tomu nejlepšímu, co nám tu bylo nabídnuto. Nicméně bych režisérovi ublížil, protože se tu a tam objevila nějaká ta celkem slušná krvavá scéna i zajímavá atmosféra, ale rozhodně bych uvítal mnohem větší nášup, než jakého se mi dostalo. Vybavení starého domu bylo ale pěkné, stejně jako závěrečné řádění Cenobitů. Nechyběla ani trocha erotiky, pohledná hlavní hrdinka a hlavně Lance Henriksen, který odvedl slušný výkon. Ony celkově ty herecké výkony nebyli zas až tak tragické, jak mnozí popisují. Samozřejmě měli své chyby a nedostatky, ale já byl tentokrát s obsazením docela spokojený. Takže já prostě musím jít proti proudu a označit osmý díl Hellraisera za průměrnou podívanou. Tedy pro mou maličkost určitě. Absolutní propadák si totiž představuju úplně jinak, no a že jsem jich už za ty roky viděl. No nic uvidíme, co mi tato série nabídne dále…50% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

#8 Hellraiser. Hellworld je bez nadsázky naprostá lahoda. Hellraiser výborně říznutý sebeironizující poetikou Vřískotů a jiných postmoderních teen vyvražďovaček. Drama nádherně graduje, Lance Henriksen a Katheryn Winnick podávají výborné herecké výkony. Syrové, nechutné, ale zároveň chytré a sexy. U mě málem absolutní top celé série. Ale první tří místa mého pořadí jsou značně vyrovnána: H8, H5, H4, H11, H7, H2, H6, H1, H3, H10, H9. ()

panvasik 

všechny recenze uživatele

Vítejte pane režiséři, jak moc si přejete hluboko zahrabat tuhle sérii? Co nejhlouběji? No tak to vítejte vytvořte si vlastní Hellraiser film. Ano klasicky to dopadlo příšerně, sice ne tak moc jako u předchozího dílu, ale stále příšerně. Tenhle film se sice o něco snažil, ale skutek utek.... Tenhle díl se snažil trochu přidat v té době něčeho modernějšího a taky něco s internetem, což je taky jediná věc, která ten film zachránila (ta Nokia taky). Ale je to jen krásný příklad toho jak se v posledních filmech stává z Pinheada, jenom taková atrakce na plakát a na nalákání lidí, protože s každým filmem je čím dál míň vidět. 3,5/10 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Snímek byl natáčen současně s filmem Hellraiser: Návrat mrtvých (2005). (gogos)
  • Lance Henriksen (Host) dostal po konci filmu od produkce velkou čokoládu ve tvaru Pinheada (Doug Bradley). Musel ji však odmítnout, jelikož je alergický na čokoládu. (ČSFD)
  • Scénář je adaptací díla Joela Soissona "Dark Can't Breathe", které nemá k sérii Hellraise žádný vztah. (gogos)

Související novinky

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama