Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na obrazovky televize míří nová kulinární show, kde hlavními hvězdami budou ti nejpovolanější kuchaři, které známe nejen z televize: michelinský kuchař Radek Kašpárek a Zlatí kuchaři Přemek Forejt a Jan Punčochář. V létě se vydali po České republice, kde hledali ta nejlepší jídla na těch nejobyčejnějších místech. Nebyla by to show, aby nepřišlo i drama. Nejznámější šéfkuchaři české gastronomické scény se proti sobě vždy postaví v duelu a budou se snažit jídla, která objeví nebo která jim představí třetí z nich, napodobit a upravit po svém. Užívají si spoustu legrace, ale také pocit, jaké je to být soutěžící. (TV Nova)

(více)

Recenze (69)

Mamutol odpad!

všechny recenze uživatele

Tři pseudotýpci se tam objímají a dávají si pusinky jako komunisti za totáče. Fujky, fujky tohle nechci ... Když ty tři pseudotýpky necháte jeden den o hladu a ráno jim umícháte vajíčka a k tomu čerstvý chleba s máslem, tak se z toho poserou blahem. Ale pořád budou mudrovat, poučovat národ, zkoumat na miligramy muškátový oříšek v jídle nebo správně nakrájenou mrkev, až jsou trapní ... ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Vzít sympatické kuchaře, kamarády, osvědčené televizní bardy, vymyslet jim kompletně nový formát, který bude obsahovat svěží letní gastronomické výlety a dobrodružství, ve kterých nám ukáží různá zákoutí naší krásné zemičky, uvaří skvělá jídla, přitom diváky skvěle pobaví, byl opravdu geniální nápad, za který si tvůrci zaslouží opravdu velkou pochvalu. Souboj na talíři jsem si maximálně užil, každý díl má něco do sebe, každý díl ukáže něco jiného, zajímavého, nevšedního, díky charismatické trojici a fungující chemii mezi nimi jsem se ani na chvíli nenudil, krásné letní počasí jen utvrdilo fajn odlehčenou atmosféru. Vytknul bych snad jen zbytečné přehrávání, nelíbil se mi ani občas trochu nepřirozený projev, ale ve výsledku z celého projektu čišela radost z gastronomie a upřímného kamarádství, a o tom to asi mělo být. 7/10. ()

Reklama

jacko 

všechny recenze uživatele

Skoda, ze pořad neni na CSFD rozdelen na jednotlive serie, hodnotilo by se urcite lepe, kdy aktualnich 60% je velice zkreslujicich. Kdyz se v predchozich řadách ucastnili vsichni tri stavajici porotci MasterChefa, jeste se to dalo. Co ale predvadi Puncochar s Forejtem v aktualni serii, je uz prilis. Nebude to asi z jejich hlavy, ale kazdopadne s k tomu propujcili. Ackoliv nemohu Forejta profesne hodnotit (okusil jsem jen ten odpornej burgr v mekaci:), Honza Puncochar urcite zaslouzi po teto strance respekt, jako jeden z top cesky sefkucharu. Opravdu by se ale nemeli snazit “hrat” a predvadet povetsinou trapne sceny po boku ruznych radoby celebritek. Kasparek si to zrejme velice dobre spocital a vychazi z toho jako vitez. Sevce, drz se sveho remesla…? ()

dan4815 

všechny recenze uživatele

Tento amatérský ochotnický sbor "Zpocená čela" jezdí po republice na místa, na která má jeden ze tří kuchařů nějakou osobní vazbu. Vidno, až na Forejta zbytek osazenstva má strach vyjet dál za Prahu. S těmito pořady se vskutku roztrhl pytel. Kuchařina, dříve řemeslo nedoceněné, dnes ukazuje, že jako obyčejný kuchař to nikam nedotáhnete. Musíte být trochu vařič ze všeho - neaplikujte na vaření drog. Tu kopřivu, tam sopel... hráškově zbarvený výtažek z nosního otvoru, přisypat tam prach z babiččiny půdy, nesmí chybět dlouho tažené poleno, a jako přílohu zvolíme štěrk z příjezdovky polité vosím hnízdem. Pokud toho dám málo na veliký hezký talíř, dobře to naaranžuji, tak to prodá i ten Přemek. A o tomto pořad je. Ano, líbí se mi kombinace, které by mě nikdy nenapadly. Líbí se mi, že si po ukázání vzorového jídla ihned vybaví základ nového receptu takovou rychlostí, jako u mě recept na čínskou polévku. I místa, kde se tyto kuchařské souboje vedou, jsou malebná a ze záběru číší opravdu skvělá atmosféra. To je to, proč dávám čtyři hvězdy. Také zmíním co na této show je v prdeli. Nevím, jak velcí přátelé jsou, ale z chování mi vyplývá, že jsou hodně dobře zaplaceni (oproti hereckým lekcím), nebo jsou opravdu přátelé, akorát dost divní. Z pořadu cítím silnou scénárovitost. Tam si běž pro vejce, tu chytni rybu, za stromem a polem zase najdeš ryby... najednou jednoho aktéra dohání druhý na traktoru. Chápu, chtějí tomu dodat nějaký příběh, ale to je takový cringe, až se mi dělá divno. Na to, že je to od Novy, to není špatné, ale asi by se scénáristům mělo říci, že tohle je pořad pro dospělé lidí. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pořady o dobrém jídle mají dvě zásadní nevýhody. Obraz zatím ještě neumí být přenášen i s vůní. A o tom hlavním u jídla - chuti, si divák může nechat teprve zdát. Kdo má dobré jídlo rád, jsou pro něj tyto pořady jakousi formou tortury. Vystačit si musí jen s polykáním na prázdno a nadměrným sliněním obzvláště když aktéři ,,reality show" s gustem poprvé zakrojují do ještě kouřících čerstvě připravených a nádherně vypadajících jídel. Co se týče vizuálu, není co vytknout.  Aby pořad nevypadal jako standardní studiové vaření, cestuje se po Čechách, ukazuje product placement a aby to bylo humorné dělá se humor. A tady to začíná být poněkud zkyslé a mdlé chuti. Hlavní tři aktéři, kteří nás pořadem provází jsou bezpochyby výborní kuchaři, ale špatní herci. Divákovi se snaží předvést i v civilních rolích jako nejlepší přátelé navíc sršící humorem. Jestli je tomu tak ve skutečnosti si netroufám hádat. Na obrazovce to ale vypadá šíleně strojené a afektované. A to tak moc, že mne to docela otrávilo. Takže dávám za dva oschlé knedlíky s UHO a flaksou. * * ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Ve 3. sérii chyběl Radek Kašpárek, který chtěl věnovat více času své rodině a také v době natáčení série otevíral novou restauraci. (DominatorCZ)
  • Pořad sponzoruje automobilka Renault. (machonza)

Reklama

Reklama