Reklama

Reklama

Vražda v Londýně

  • USA See How They Run (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V londýnském West Endu 50. let se náhle zastaví plány na filmovou verzi divadelního hitu poté, co je zavražděn jeden z klíčových členů štábu. Když se případu ujmou světem unavený inspektor Stoppard (Sam Rockwell) a snaživá začátečnice strážnice Stalkerová (Saoirse Ronan), ocitnou se oba v zapeklité záhadě v okázale špinavém divadelním podsvětí a vyšetřují záhadnou smrt na vlastní nebezpečí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (156)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to stylem a humorem připomínalo filmy Wese Andersona, ale ne tak skvělé kvalitně jako jsou ty jeho. Britského humoru je tu až až, takže pokud jste fanoušci, bude se vám to líbit. Překvapivě jindy herecky silný Sam Rockwell je tu spíše upozadněn skvělou Saoirse Ronan, která si scény s ním krade pro sebe. Alespoň mi to tak přišlo. Upřímně, dokázala bych si v jeho roli představit spíše někoho jiného, možná Johnnyho Deppa. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nie som síce žiadny milovník detektívok, ale sem tam si nejakú pozriem. Tu ma zaujalo najmä atraktívne divadelné prostredie, a samozrejme aj herecké obsadenie. Avšak film ma celkovo až tak nechytil a nezaujal. Spád deja bol veľmi biedny a dialógy mdlé, bez typického britského dôvtipu, ktorý by som tu očakával (keďže film situovali do Londýna). Postava čudáckeho pasívneho inšpektora Stoppad mi nebola vôbec sympatická, a tak to celé zachraňovala Miss Stalker, ktorá to celé ako tak oživila. Ani záverečné odhalenie vraha neprinieslo žiadny waw efekt, takže za mňa max. 2* ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele

Nenápadná komediální detektivka, která si mě naprosto získala v úvodu, kde měla našlápnuto k brilantnosti, té však nedosahuje. Je to sice povedený obrat na klasické detektivky, lehce v duchu Knives out od Johnsona, který je v částech nečekaně vtipný, ale v druhé půlce to úplně nestačí. Nápad s hravostí vraždy okolo detektivní divadelní hry, ke které se chystá filmová adaptace byl sice brilantní, ale není vytěžen na dřeň a ke konci vyznívá lehce jako gimmick. Konec je sice překvapivý, ale v tom smyslu jako konec Pařby ve Vegas je překvapivý, všechna vodítka jsou k ničemu pravda byla celou dobu jinde. Takhle se to prostě nedá kompletně dělat, ikdyž vás k tomu film vede, protože pak už nemáte chuť to vidět znovu. Ale jako jednorázová zábava s příjemným obsazením, postavami a ústředním duem to fungovalo krásně. Oceňuji snahu nebrat se tak moc vážně, obdobných filmů bych si přál víc. 7/10. Fajnový kousek, který měl na víc. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že podžánr “whodunit”, jehož specifické označení se zde přímo několikrát zmíní, se v posledních letech točí poměrně ve velkém a že se tak jedná o škatulku komedií, ke kterým zabloudím i já. Že se chystá See How They Run jsem si všiml už někdy z jara, zaujal mě hlavně cast Saoirse Ronan, která je s blond vlasy prostě kouzelná a na jejích bedrech je tažený celý tento kousek. Bohužel jeho snaha o satiru na typické rysy všemožných detektivek se spíš utopí v sebeparodii a těžko si na Vraždu v Londýně ještě někdy vzpomenete. [viděno na Disney+ 17.12.2022] ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Dekonstrukce detektivek se tu ve finále sice koná jen napůl, netradiční, zábavnou a svěží podívanou ovšem Tom George realizovat dokázal. Výsledná Vražda v Londýně vlastně za pochodu sama reflektuje své audiovizuální pojetí a působí skutečně jako filmová adaptace nějaké detektivky, ze které by její autor nejspíš nadšený úplně nebyl. O jednom z nejzábavnějších filmů letošního roku ovšem nemůže být pochyb.... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Kopernick (Adrien Brody) kritizuje šablonovité provedení detektivních her. Skutečná „Mousetrap“ byla hrou, kde se sama Agatha Christie snažila odbourat tuto šablonovitost, kterou sama pomohla díky svým knihám založit. (TaNya_)
  • Richard Attenborough (Harris Dickinson) pozdraví detektivy oslovením: „Darling.“ Takto skutečný Attenborough oslovoval často lidi kolem sebe, protože zapomínal jejich jména. (TaNya_)
  • Ačkoliv Saoirse Ronan (strážnice Stalker) hraje často postavy mluvící běžným anglickým přízvukem, zde ji režisér nechal používat její přirozený irský přízvuk. (TaNya_)

Reklama

Reklama