Reklama

Reklama

Vražda v Londýně

  • USA See How They Run (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V londýnském West Endu 50. let se náhle zastaví plány na filmovou verzi divadelního hitu poté, co je zavražděn jeden z klíčových členů štábu. Když se případu ujmou světem unavený inspektor Stoppard (Sam Rockwell) a snaživá začátečnice strážnice Stalkerová (Saoirse Ronan), ocitnou se oba v zapeklité záhadě v okázale špinavém divadelním podsvětí a vyšetřují záhadnou smrt na vlastní nebezpečí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (156)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Kristova boto, jak s tímhle mám ty vole naložit. Žánrově mi to celé tedy přišlo zpracované spíš až do takové lehčí parodie na klasické kriminálky, nicméně humor zde použitý si za vyloženě funkční označit rozhodně tedy nedovolím, a zápletka, respektive samotné vyšetřování, pak na mě působilo upozaděně, a to na úkor stylizace celého filmu, kde tvůrci očividně upřednostnili formu nad obsahem, takže se tu sice objevuje mnoho oživujících obrazových vychytávek a i působivého stylu odvyprávění především v podobě retrospektivního zpracování, na druhou stranu, ten samotný případ je prostě opravdu jen jedna velká nuda, celé to vyšetřování je nezáživné, bez koulí, bez energie a bez jakékoliv gradace a pointa, tedy odhalení pachatele v závěru, je upachtěná blamáž, kde k pachateli po celou dobu nevedou jakékoliv indicie a prostě je na konci filmu jen tak pomocí jakýchsi berliček najednou prostě odhalen, a nazdar, což se mi fakt nelíbilo. Abych ale jen nekritizoval, onen zmiňovaný styl, vizuál a atmosféra působí opravdu povedeně, veškeré zde přítomné postavy jsou výrazné a jejich herečtí představitelé pak patří k tomu nejlepšímu, co vůbec film nabízí, především Adrien Brody si tu svou roličku užíval a byl v ní fakt výborný. Celkově mám tak z Vraždy v Londýně docela rozporuplné dojmy, naštěstí to má každopádně alespoň ale adekvátní stopáž k tomu, aby během toho nestihl být případný divák zbytečně nevrlý, ovšem za nějaký fakt výraznější zážitek to nelze považovat též ani náhodou. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Celkem neškodná a poměrně zajímavá žánrovka a zároveň celovečerní premiéra Toma George. Pro fanoušky žánru asi povinnost, jelikož si užijí všechny pomrknutí, protože See How They Run si tak trochu dělají srandu ze všech whodunit titulů, ale na druhou stranu dodržují všechna zažitá klišé a pravidla žánru. Dvojice Rockwell a Ronan funguje docela dobře. Zároveň to poměrně hezky utíká, jenom těch zvratů je na konci už nějak moc a celkově to vyzní trošku do ztracena. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Připomíná to tu vizualizací Wese Andersona, slabšího Wese, ale pořád Wese. Jenže zatímco Wes poslední dobou dal přednost vizualizaci nad emocemi ve filmu, tak tady to docela obstojně zvládli. Sam Rockwell a Saoirse Ronan jsou totiž dvojka k pohledání a jejich vyšetřování, i když bylo decentní ve všech ohledech, mi přišlo hrozně fajn. Kdyby byla takhle zábavná každá detektivka, na kterou se podívám, byl by to sen. I proto dávám čtyři spokojené hvězdy Agathy Christie. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Kdosi zavraždil slavného hollywoodského režiséra, který se chystal zadaptovat populární hru podle Agathy Christie. A motiv měl prakticky každý. Jak si poradí skutečný detektivové, když mají odhalit zločin, který jakoby vypadl z pera královny detektivek? Vražda v Londýně je hravá retro krimi komedie s dobrými herci, která chytře pracuje s klišé z románů Agathy Christie, ale občas jí chybí odvaha být skutečně inovativní nebo odvážná. Rozhodně ale potěší jak fandy žánru, tak i milovníky příběhů slavné spisovatelky. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Milovníci zaprdených detektíviek to určite milovať. Ja som sa pri tom nudil rovnako ako u všetkých ostatných detektívok. A to napriek tomu, že ich to zároveň paroduje, vďaka čomu som tomu dal šancu. Radšej si ale znova pozriem Scream alebo Galaxy Quest, ktorý si robia srandu zo žánrov, ktoré mám oveľa radšej. Proste toto nebol film pre mňa. Ale výprava bola pekná. Tak za ňu dávam jednu hviezdu. 1/10. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Kopernick (Adrien Brody) kritizuje šablonovité provedení detektivních her. Skutečná „Mousetrap“ byla hrou, kde se sama Agatha Christie snažila odbourat tuto šablonovitost, kterou sama pomohla díky svým knihám založit. (TaNya_)
  • Vo filme sa nachádza viacero odkazov na Agathu Christie. Napríklad vo chvíli, keď inšpektor žiada strážmajsterku, aby našla telefónnu búdku a zavolala na policajnú stanicu, parkujú pred "bytom Hercula Poirota". (lemonova)
  • Richard Attenborough (Harris Dickinson) pozdraví detektivy oslovením: „Darling.“ Takto skutečný Attenborough oslovoval často lidi kolem sebe, protože zapomínal jejich jména. (TaNya_)

Reklama

Reklama