Reklama

Reklama

Arcane - Season 1 (2021) (série)


Když se tyhle stěny zřítí (S01E06)

(epizoda)
  • USA When These Walls Come Tumbling Down

VOD (1)

Obsahy(1)

Magická technologie se překotně vyvíjí a dychtivý chráněnec oslabí pozici svého mentora v radě. Jinx má pronásledovatele v patách a musí se vyrovnat se svojí minulostí. (Netflix)

Recenze (14)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vážně mě to rozčiluje. Fenomenální začátek (mechanická hračka, prostředí “koupaliště”) a hned bum zase mluvící čokl a kecy o magi-technice. Díky tomu, že děj živí hodně postav (a některé mě baví některé ne), hodně často se mezi postavami skáče (dějová linka “neposedí”) a proto pro mě skáče i zábavnost. ()

Updated_Cake 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. akt vystavěný možná o něco lépe než ten 1., stejně tak rychle, jako se Jayce dostal ke svému úspěchu v 1. aktu, v tom 2. zase stejně rychle o všechno přichází. Samotný hlavní příběh mezi Vi a Jinx se nestihl ještě pořádně rozvinout ale poslední epizoda nalákala na to, co se asi bude dít v posledním 3. aktu. Líbí se mi, že se dal prostor Viktorovi a nechali diváka vstřebat jeho emoce a myšlenky, osobně mi ta postava svými rysy trochu přirostla k srdci, i když vím, jakou pozici zastává v lore. Nechali mu tam vyjádřit tu duši idealisty, který zasvěcuje život vědě a na sklonku života by od ní chtěl něco zpět. Myslím si, že tahle část je perfektně zpracovaná. Co bych vytknul, tak je trochu odfláknutá produkce v prostředí Zaunu, kde Vi a Caitlyn tedy moc příběh neposunuly, dokud se nedostaly k Jinx. Jasně, Silco teď bude ohrožen, protože se Jinx vrátila sestra a to mu hatí plány, bohužel tam ani kolem jeho postavy není moc vývoj v prostředí Zaunu. Na druhou stranu Marcusovi v Piltoveru ukázal svůj vliv a začal ho víc držet pod krkem, takže alespoň zde je nějaký posun. 1. akt ukazoval víc ze života v Zaunu, 2. víc ze života v Piltoveru, dává tedy smysl, že ve 3. aktu to hezky vše vyústí do sebe, tyto 2 rozdílné pohledy. Obecně ale žádnou větší kritiku nemám, seriál se mi zatím líbí a čekal jsem od toho daleko méně, je to příjemné překvapení. Pokud se v 3. aktu něco nezhorší, tak určitě jedno z nejmilejších překvapení poslední doby, co se seriálů týče. Leckteré animované filmy či seriály by se mohly učit hned z několika aspektů Arcane. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela se těším na avizovanou třetí část seriálu a snad i nějaký časový skok. Druhá část mě bohužel nijak závratně nebavila. Mám pocit, že děj převážně přešlapoval na místě a bavil výhradně svojí audiovizuální stránkou. Nějakou zajímavější proměnnou prošel snad pouze polonegrerský vynálezce, který ještě rozhodně předvede pořádné věci. [70 %] ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prejdem rovno na gro druhej archy a tým bolo neuveriteľne emotívne a naplňujúce opätovné stretnutie odlúčených sestier. Vskutku som pri ňom pocítil každý jeden dotyk a vnem. Každopádne, celá táto osudová chvíľka sa vzápätí zvrtla do absolútnych krajností. Najprv Jinx pocítila zradu zo strany Vi, keďže priviedla so sebou aj Caitlyn. Následne na to sa u Jinx začali prejavovať náznaky jej duševnej choroby. V hlave počula hlasy a predstavovala si veci, ktoré tam neboli. Jinx už dlhodobo vykazuje známky schizofrénie a sociopatie, za čo predovšetkým môže jej trauma z detstva. Na animácií sa mi zaľúbilo to, ako podnetne využíva vizuálne odkazy a nápovede na zachytenie psychického rozpoloženia Jinx. Tiež bolo podarené, akým spôsobom sa dozvedela o návrate svojej sestry. Medzitým v Piltoveri zbavila rada Heimerdingera jeho právomoci. Bez tohoto konzervatívneho elementu už nič nebrzdí Piltover v jeho progrese. ()

jirikzaboj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viktorova motivace a origin se rozplétá a vypadá to , že se máme ještě na co těšit. Tenhle díl měl nejvíc narvaných geniálního  momentů a ukázal nám sílu naprosto všech postav, tedy až na Caithlyn, se kterou se pořád nemůžu nějak vcítit. Ale ve výsledku je outsiderka a proto svou roli plní výborně a věřím, že to má nějaký purpose. Nezapomenutelná scéna nečekané návštěvy Silca u šerifa Marcuse, který jde svou vlastní cestou a vývojem vedlejší postavy, která bojuje na obou stranách a nejvíc hlavně ve své hlavě a rozpoložení této postavy je opravdu k pochopení. Heimerdinger přichází o své místo v radě a je to nejspíš poslední zdolaná překážka před expanzí magivědy, která bude určitě velkým tématem pro třetí akt a budoucnost Piltover a světa Arcane. Na závěr propracovanost finále, které se nese v duchu velkého setkání, které nese napínavost, střízlivost, syrovost a hlavně emoční ždímačku do morku kostí. VI a Jinx v dojemném obětí. Je samozřejmě jasné, že to nemůže vydržet dlouho a Jinx se ve špatném rozpoložení naprosto zhroutí a ukáže skoro všechny své karty jako schizofrenická, nekompromisní a neovladatelná psychopatka, které není možná ani návratu k normálnější personě a to je dobře, protože to je opravdu luxusní role. Těším se dál ❤️ ()

Zajímavosti (3)

  • Muže posedlého třpytem, který nabízí pomocnou ruku Caitlyn, nevidíme poprvé. Jedná se totiž o stejnou osobu, jež se Vander zastal při kšeftování v Poslední kapce hned v úvodní epizodě. (Luicy)
  • Dětská knížka Marcusovy dcery obsahuje obrázky šampióna Teema ze hry „League of legends“. (Malda26)
  • Viktora na Piltoverskou univerzitu přivedl profesor Stanwick, nikoliv prof. Heimerdinger. (Luicy)

Reklama

Reklama