Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při loupežném přepadení autoservisu zemřou dva muži. Z jejich vraždy je obviněn Ivan Roubal. Major Jakub Miller ho podezřívá ze spáchání dalších šesti. Advokátní koncipientka Daniela dostává u soudu první příležitost dokázat, co v ní vězí. A k překvapení všech zúčastněných pěkně zamíchá kartami. (Voyo)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (48)

Hombre8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co "zaujalo"?    S výjimkou (snad Švehlíka) vrholně nesympatické až nechutné postavy. U Roubala pochopitelné, u ostatních možná záměr, aby tvůrci zdůraznili prohnilost a nemohoucnost devadesátkové justice. Uvidíme. Taky začátek příběhu od konce Roubalovy "kariéry" je zvláštní a na sledovatelnosti moc nepřidává. Nu, uvidíme dále... ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vypadá to, že Tv Nova prvním dílem seriálu o jednom z největších vrahů naší moderní historie ukazuje, že taky chce hrát první ligu quality tv v seriálech. Herecky a obsazením výborné, režisérsky na jistotu dle mne nejlepší režisérky tv projektů současnosti Kopáčové ( Metanol, Ochránce ) , ale překvapivě to prvním dílem vypadalo víc jako soudnička se skvělým Čenským, než mrazivý krimi thriller. Začátek tedy slibný, mohl by to být nejlepší seriál Tv Nova. PS: Říct Havlové, že pachatelé přijeli na místo činu Havlovou limuzínou, to musel Švehlík nacvičit asi desetkrát, ne? ()

Reklama

Franki69 

všechny recenze uživatele

No nemohl jsem věřit vlastním očím, že Případ Roubal měl u režie Terezu Kopáčovou, pachatelku skvělého Metanolu pro ČT. Na „nováckého“ Roubala se mi velmi špatně kouká. Scénář chaoticky sleduje několik dějových linek, dialogy jsou otřesné a navíc jim kvůli blbému ozvučení často není rozumět. A když scénář dovolí i takové lapsy, jako zapojení důchodkyně  (Regina Rázlová) do vyšetřování, aby policajty v jejich kanceláři peskovala, že jim došel papír ve faxu, to už je hranice WTF… Takhle asi. Schovat za jméno psychopatického vraha romanci o začínající nahluchlé advokátce je od TV Nova podraz. Viděl jsem dva díly, Roubala tam bylo asi cca 15 minut celkem…Hynek Čermák nemá moc co hrát…a to se týká i Švehlíka (hlavní vyšetřovatel) nebo Dagmar Havlové (státní zástupkyně). Takže nedoporučuju a zázrak na VOYO se nekoná. Kouknu i na třetí díl, jestli to bude stejně blbé, ale nyní TV Nova s divákem výrazně prohrává, možná to po třetím díle bude až kontumačně. Zatím je to za 20%. Update 12.12.2021: Dokoukáno a nestálo to za to. Jsem v pokušení hodnocení srazit k 15%...ale co už.. ()

Klik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překvapují mně super kladná hodnocení. I když asi rozumím, protože většinou je to s poznámkou: na Novu dobrý. Ano, na Novu asi dobrý, ale s většinou produkce České televize se nemůže rovnat. Nevím nakolik odpovídá děj reálnému případu, ale části zápletky mně nějak nefungují - na geniálního vraha Roubala. Možná je to dáno způsobem, jak ten případ převyprávěl scénárista. A s tím taky souvisí fakt, že ani depresivní, temná atmosféra všech prostředí, ve mne nevyvolala napětí nebo strach. Pokus o objevné obsazení vyšel u Čenského velmi dobře,  bohužel hlavní role "Dívka s perlou" nebo její otec soudce, za mně nezvládnuto. Nevěřím ani jednomu. A Havlová Veškrnová je na tom stejně. Souhlasím s Marigold, herecky toporný. Takže dávám 1 hvězdu za "na Novu dobrý" a druhou hvězdu za to, že z Roubala nedělají kladného hrdinu, tak jak se to stalo u Kajínka.  Když ale chce Nova touto placenou službou konkurovat Netflixu, bude muset opravdu hodně přidat. Klik ()

brecht98 

všechny recenze uživatele

Takovýhle typ seriálu bych od Novy nečekal a troufám si říct, že je to snad to nejlepší, co kdy v její produkci vzniklo! Snad si zbylé dva díly udrží stejně vysokou kvalitu! A Hynek Čermák - to je prostě bez komentáře :)))) Má to jen jedinou chybu - a to, že to nebudou vysílat klasicky na Nově a tím pádem to neuvidí tolik lidí, což je škoda, protože v televizi by to určitě mělo vyšší sledovanost. 8/10 ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Kriminalista Jakub (David Švehlík) říká státní zástupkyni Neumannové (Dagmar Havlová) o Roubalovi: „Jezdí bejvalou Havlovou limuzínou.“ Zajímavostí je, že to říká bývalé manželce prezident Havla – Dagmar Havlové. (sator)
  • Většina výslechů Ivana Roubala (Hynek Čermák) se koná v budově Olšanská 6, tehdejší Telecom a později Cetin a.s., dnešní majitel Central Group. Policejní garáže jsou za touto budovou taktéž. Jde o jedinečný pohled na architekturu tehdejší doby, zvláště, když se budova začne v roce 2026 bourat. (petr020202)
  • Ve scéně v metru do stanice přijíždí stará souprava, v dalším záběru však přijíždí modernizovaná souprava a v další scéně je opět souprava stará. (Matias215)

Reklama

Reklama