foto

David Švehlík

  • nar. 6.4.1972 (45 let)
    Liberec, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Liberecký rodák vystudoval pražské akademické gymnázium a poté jeho cesta mířila do Litoměřic, kde se na Teologickém konviktu toužil stát knězem. V rámci tohoto studia pobýval dva roky v Římě, odkud se vrátil do Prahy. Jeho volba nakonec padla na Filosofickou fakultu obor Filosofie a dále vystudoval divadelní režii na DAMU. Té se ale podle svých slov nevěnuje.

Jeho filmová kariéra začala v roce 2005 snímkem ROMÁN PRO ŽENY, kde ztvárnil postavu egocentrického Huberta, v témže roce vystupuje v pohádce ANDĚL PÁNĚ. O rok později se objevuje v roli Romana po boku Jiřího Langmajera ve filmu PRAVIDLA LŽI.

Je synem herce Aloise Švehlíka, manželem herečky Jitky Schneiderové a otcem tříleté dcerky Sofie Anny.

Petra "blazenka" Štrouchalová

Herecká filmografie

Filmy

2018 Úsměvy smutných mužů
2012 Aplaus (TV film)
O pokladech (TV film)
Ve stínu
2011 Alois Nebel
Santiniho jazyk (TV film)
Setkání s hvězdou: Jana Hlaváčová (TV film)
Villa Faber (TV film)
2010 Největší z Čechů
2009 Hodinu nevíš...
Ocas ještěrky
Zakázaný člověk (TV film)
2008 Oběti: Karambol (TV film)
2007 Hypermarket (TV film)
Operace Silver A (TV film)
2006 O Šípkové Růžence (TV film)
Pravidla lži
2005 Anděl Páně
2004 Bolero
I ve smrti sami (TV film)
Román pro ženy
Ruth to vidí jinak (TV film)
2003 ...a stoupej do slunce! (TV film)
Jean Moulin, une affaire française (TV film)
Král Lear (divadelní záznam)

TV seriály

2017 Živé terče (TV seriál)
Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Konec hry (S02E13)
Pirát (S02E12)
Postavení mimo hru (S02E11)
další epizody (13)
2016 Já, Mattoni (TV seriál)
Lokomotiva vládního rady (E12)
Cesta do Londýna (E09)
Císařovna (E08)
další epizody (10)
2014 Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Exekuce (S01E13)
Místo narození (S01E12)
Kněz (S01E11)
další epizody (13)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Boj o lodě (S04E16)
Skleník (S04E15)
Slečna smrt (S04E14)
další epizody (16)
2013 Terapie II. (TV seriál)
2012 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Pasťák (S03E16)
Krása bolí (S03E15)
Osmé nebe (S03E14)
další epizody (16)
2011 Čapkovy kapsy (TV seriál)
Muž, který se nelíbil (E06)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Podraz (S02E16)
Slušný chlapec (S02E15)
Messenger (S02E14)
další epizody (9)
2010 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Vesnická balada (S02E09)
Otázka víry (S02E06)
Nenávist (S02E05)
další epizody (7)
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Korunní princ (S01E13)
Posedlost (S01E12)
Manželský kosočtverec (S01E11)
další epizody (13)
2007 Gynekologie 2 (TV seriál)
Hraběnky (TV seriál)
2006 Letiště (TV seriál)
2005 Dobrá čtvrť (TV seriál)
To nevymyslíš! (TV seriál)

Dokumentární

2008 Film o filmu: Ocas ještěrky (TV film)

TV pořady

2017 24. Český lev (TV pořad)
2014 Český lev 2013 (TV pořad)
2008 Hvězdný reportér (TV pořad)
2007 O korunu krále Karla (TV pořad)
2006 StarDance aneb když hvězdy tančí (TV pořad)
2004 Uvolněte se, prosím (TV pořad)
1993 O poklad Anežky české (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace