Reklama

Reklama

The Brittas Empire

(seriál)
Velká Británie, (1991–1997), 26 h (Minutáž: 30 min)

Hudba:

Frank Renton

Hrají:

Chris Barrie, Harriet Thorpe, Michael Burns, Tim Marriott, Russell Porter, Pippa Haywood, Jill Greenacre, Judy Flynn, Julia St. John, Guy Siner, Kim Hartman (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(52)

Obsahy(1)

Britský sitcom, který běžel na BBC v letech 1991 až 1997. Seriál se točí kolem osoby Gordona Brittase, ředitele centra volného času ve Whitbury New Town, příšerně nesnesitelného tvora… s těmi nejlepšími úmysly. V roce 2004 se tento seriál dostal na 47.místo ankety o nejlepší britský sitcom v BBC. (Angie.fan)

Recenze (17)

mcleod 

všechny recenze uživatele

Dneska nemůžete dát někomu padáka jen proto, že je budižkničemu. Takže je pěkně doporučil k povýšení, tak dostali ty skvělé reference. Tak se stalo, že se Gordon Brittas stal minulým zaměstnavatelem chváleným, leč neschopným manažerem sportovního areálu, který o sobě má až příliš dobré mínění schopného a stmelujícího šéfa. Seriál je vcelku vtipný, i když by se dalo říct, že jde pouze o jakési přenesení Rimmera z Červeného trpaslíka (včetně herce, kterému tato role opět výborně sedla) do současné doby. Dokonce je v seriálu jeden vtip o práci na lince důvěry, který je zkopírovaný z Trpaslíka (nebo naopak?). Přesto tento seriál, i když se Trpaslíkovi nemůže ani v nejmenším rovnat, stojí za shlédnutí, je to většinou příjemně vtipný sled neuvěřitelných katastrof. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Další vynikající a zapadlý britcom, kterému dominuje úchylně mikromenežmentový a dokonalý neefektivní Chris Barrie. Jeho Britts, BrightAss respektive Mr. Brittas je velmi chutným destilátem všech manažerských nedokonalostí a demencí a se stejnou grácií jakým je tato jedna velká manažerská noční můra napsána, je taktéž zahrána. Barrie v lecčems překonává trpasličího Rimmera, ale pozadu nezůstávají ani vedlejší postavy, z nichž zůstane navždy nezapomenut vždy a za všech okolností politováníhodný, mnohem více ale nechutný a zdravotně zahnívající Colin (až uvidíte, pochopíte ;-). Vynikající situační humor je protkaný skrze dějovou linku, která vás s postavami sblíží a tím více se potom budete lámat v pase nad všemi katastrofami, které Whitbury Leisure Center potkají a až mně samotného překvapilo, jak do důsledku jsou všechny ty exploze a nehody natočené, respektive na rozpočtu BBC nešetřila, což se u sitcomu vždycky nevidí. Zběsile britské a bránici trhací... přesně takové totiž Brittas Empire je. 1. série - ***** (100%), 2. série - ***** (100%), 3. série - ***** (100%), 4. série - *****, 5. série - ***** (100%), 6. série - ***** (100%), 7. série - ***** (100%) ()

Reklama

perutman 

všechny recenze uživatele

Vynikající britský seriál s výborným Chrisem Barriem v hlavní roli. Ten je u nás známý především postavou Rimmera ze seriálu "Červený trpaslík", ale v Británii je velmi populární i jako Gordon Brittas. On sám pak rozdíl mezi svými nejslavnějšími postavami vidí takto: "Rozdíl mezi Brittasem a Rimmerem je ten, že Brittas žije v iluzi, že všechno co dělá a říká je úžasné, zatímco Rimmer o sobě ve skrytu duše ví, že je mamlas. Navenek jsou to oba arogantní hlupáci." Oproti trpaslíkovi zde Barrie dostal větší prostor a tak se příběh točí kolem něj, čímž připomene například Cooganovu postavu Alana Partridge. Hoši v ČT by se měli vážně zamyslet a zařadit do vysílání místo průměrných britcomů nějaký kvalitní, jako je tento, "I'm Alan Partridge" nebo Wrightův a Peggův "Spaced". Vedle těchto skvostů vypadá takový "Kancl" naprosto trapně. Pro mě jasných 97% a to jen proto, že "I'm Alan Partridge", "Spaced" nebo MPFC jsou o trošku lepší. ()

maldoror16 

všechny recenze uživatele

První série hodně příjemná s momentky našlapujícími k parádnímu sitcomu (myslím, že to nejlepší bylo ve 3. a 4. díle), ale kvalita a vtipnost až moc sinusoidní. Nicméně Chris Barrie naprosto perfektní a excelující. Pak přišel útlum a druhá série už byla vesměs hodně průměrná... Dál jsem se nedostal, neb se mi zdálo, že už (mně) to nemá co nabídnout. Škoda...50% ()

rawen 

všechny recenze uživatele

OK, první série, příjemné překvapení a nášlap ke kultu, druhá série = kruté vystřízlivění a propad někam k prvoplánové šaškovitosti. Dokud pana rimráka Brittase všichni nenáviděli a on sám byl synonymem pro katastrofu, bylo to zábavné a zajímavé, bohužel pak už bylo nutné jej trošku polidštit a učinit z něj postavu snesitelnější, sympatičtější a oblíbeníhodnou a to už pak celý seriál může jít k čertu protože nemá na čem stát. Až se budu hodně nudit tak si pustím další díly (prý to má hrome sedm sérií!) a bude se vidět... Zatím dávám v dobré víře 5 kopyt na boty z deseti ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo převážně ve studiu, některé scény byly však filmovány v Hamphire nebo místním rekreačním středisku. (Listeroman)
  • Ve scéně, kdy přijíždí vévodkyně z Kentu, se v čase 24:56 pan Brittas (Chris Barrie) omylem opře o automatické dveře a ty se na malý moment pootevřou. Komická situace celé scény ovšem staví na tom, že jsou tyto dveře zablokované a není možné je otevřít. (kukkik)

Reklama

Reklama