Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Kultovní anarchisticko-punková hippie groteska pojednává o každodenním životě čtyř „studentů" v Londýně počátkem 80. let. Zbabělý revolucionář Rick (Rick Mayall), urvaný punker Vyvyan (Adrian Edmondson), bolestínský hippie Neil (Nigel Planer) a uhlazený Mike (Christopher Ryan) si pronajali barák na kraji Londýna a intenzivně ho vybydlují. Krutě zacházejí se svým domácím (Alexei Sayle) – a on krutě zachází s nimi. (Česká televize)

(více)

Recenze (91)

Olík 

všechny recenze uživatele

Nekonveční britcom BBC o absurdním soužití čtveřice vysokoškolských studentů. Směsice názorů dělnické třídy, tradičního anglického humoru, alternativní komedie, anarchismu, grotesky, surrealismu a nelogičnosti vytváří celek, který snad ani nejde popsat slovy. Zajímavou specialitou seriálu je také účast některé z undergroundových kapel v každém z jednotlivých dílů (např. Dexys Midnight Runners nebo Madness) . ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno jsem viděl asi dvě epizody tohoto seriálu a přišlo mi to děsně nevtipné. Teď jsem tomu dal druhou šanci a v zásadě to nebylo tak zlé. Bourání čtvrté stěny, bizarní momenty a šance, že se může stát absolutně cokoliv mě docela drželi u obrazovky, i v momentech, kdy některé postavy byly opravdu otravné. A tím otravné myslím hlavně to neustálé křičení mezi Vyvyanem a Rickem, které se postupně dost omrzelo a začalo být místy dost nesnesitelné. Finále vcelku povedené. Cliff! oblíbené díly: 1x04 - Bomb, 2x04 - Time ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlel, jak bych tenhle seriál charakterizoval, až jsem přišel na tohle spojení - punkový sitcom:-) Uznávám, je to sice hodně nezvyklý subžánr, ale podle mého nejlépe vystihuje podstatu tohoto britského dílka... Čtyři kamarádi - punker, hipík, anarchista a šéf party... A šílená porce toho nejšílenějšího humoru...a té nejlepší hudby... Není to dadaismus, je to punk... Mladí v partě:-) ()

rawen 

všechny recenze uživatele

Na doporučení jsem si sehnal prvních šest dílů - řeknu k tomu toto - je to na hranici mezi stupiditou a geniálností. Chápu to, že je to kultovní, ale nejlepší seriál všech dob to určitě není (Red Dwarf rulez). 4 hvězdy za to, že jsem se u některých scén VÝTEČNĚ pobavil. PS: Zvyšuju skóre, viděl jsem tři díly druhé série a kvalita šla rapidně nahoru - ty idioty si prostě zamilujete, hlavně Ricka a Neila - 9/10 ()

kikikrikri odpad!

všechny recenze uživatele

Jednou jsem se dívala na televizi a přišla na tohle, vypadalo to jako cool šílenost a čekala jsem něco na způsob červeného trpaslíka (kterého mam hodně ráda). Po čtvrt hodině jsem měla čelist až u pupku. Myslela jsem si, to si snad dělaj srandu, to jako má bejt vtipný?!? Párkrát se mi ještě stalo, že jsem na tenhle seriál omylem zabloudila a tak jsem si řekla, podívám se, jak se to má na ČSFD. Ta čelist mi spadla snad ještě níž! 81%? Jak to hodnocení, tak ten seriál asi nechápu, ale jedno to má společný, nelíbí se mi. Total s*it! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (10)

  • V této epizodě živě vystoupí kapela Nine Below Zero se svou skladbou „Eleven plus Eleven“. (Epistemolog)
  • Přestože se seriál odehrává v severním Londýně, exteriéry byly točeny v Bristolu, 150 km daleko. (Kulmon)
  • V této epizodě živě vystoupí kapela Damned se svou skladbou „Nasty“. (Epistemolog)

Reklama

Reklama