Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednou budu zpívat s Karlem Gottem! Iveta je dívka z Frenštátu pod Radhoštěm, která chce být slavná. Nejdřív ale musí přesvědčit vlastní rodiče, aby jí vůbec umožnili zpívat. A to ještě nevědí, že jí brzy vstoupí do života láska… (Voyo)

Recenze (43)

Hellierer 

všechny recenze uživatele

Bartošová mě až na faux pas na sklonku jejího života minula (jsem mladší generace), ale tenhle zasněný a příjemně lidský projekt, respektive jeho start, mě za to srdéčko přeci jen chytil. Herecky vybrané precizně, retro-atmosféra svou mířenou vyumělkovaností skvělá a celkově takové hladivé, leč i občas nepříjemné (z tohoto pohledu doufám, že další díly trochou přitlačí na pilu). Jen škoda, že Křenková tentokrát moc nezapadla. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bartošová Rhapsody – aneb kdo by to byl kdy řekl, že mě někdy bude bavit televizní biografie o Ivetě Bartošový od komerčního škváru TV Hovna a platformy Yolo. Boomeři a husákovy děti budou mít na krajíčku a zamáčknou nostalgickou slzu nad řízkama v chlebu, trvalou Anny Fialový a normalizační atmoškou, ale přesto bych si troufal tvrdit, že tahle minisérie svým poutavým formálním zpracováním a relativně autentickou retro stylizací (byť pochopitelně kýčovitou a patetickou) dokáže zaujmout i mladší generace diváků, poněvadž první epizoda je na poměry Novy povedenou expozicí. Jen je škoda, že Eliška Křenková tentokrát moc herecky neexceluje. ()

Reklama

Fifer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím, že je to důstojně natočený první díl. Kritikové zmínili, že chybí reflexe komunistického režimu. Pravda, ta tady opravdu není. Ale je to komerční projekt, kde se lidé dojmou nad mladým Sepešim, Haberou, Bartošovou a řízkama v kulturáku roku 1983. Takže celkem chápu, proč to tam tvůrci nedali. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nezdalo sa mi, že takéto telenovelové spracovanie vydržím do konca prvej epizódy, ale dalo sa to. Asi aj tá nostalgia s retro zariadením všetkého, to sa podarilo, no spev sa podaril už menej. Ale aj chudák Habera sa tam objavil. Najsympatickejšia postava je nakoniec jej sestra. –––– Chci zpívat jako Karel Gott. –––– Možná se na ni budeme jednou dívat v televizi... ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle mi zatím hodně sedlo. O Ivetu Bartošovou jsem se nikdy až tak detailně nezajímal, takže znám hlavně až její eskapády od období Pomeje a dále, a její mládí je pro mě tak plné tajemství. Nedokážu tak určit, do jaké míry se toto zakládá na skutečnosti, každopádně se mi líbí dobová atmosféra, a celé to dobové prostředí showbyznysu. Stejně tak dobře to vypadá i u hereckých výkonů. Velké překvapení v podobě Anny Fialové a Vojtěcha Vodochodského. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Iveta (Anna Fialová) jede s rodiči v novém autě z domova do Jihlavy na soutěž „Mladá píseň Jihlava“. Auto má SPZ: ZRA-28-60. Taková značka příslušela okresu Žďár nad Sázavou. V té době muselo být každé auto majitelem registrováno v okrese trvalého bydliště, což u Bartošů byl okres Frýdek-Místek. Dále je sporné, jestli v roce 1983 měl Žďár nad Sázavou za označením ZR už i písmeno A. (bearmeedek)
  • Slavnost, která probíhá na začátku, se natáčela v hostinci v obci Domousnice nedaleko Mladé Boleslavi. (HanzoBureshi)
  • Iveta ve filmu na Mladé písni Jihlava dostává cenu útěchy, ve skutečnosti ale dostala cenu poroty za interpretační výkon. (jujec)

Reklama

Reklama