Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Báječní Bakerovi hoši jsou bratři Frank a Jack, kteří vystupují jako klavírní duo v nočních podnicích. Zatímco průměrný, maloměšťácký Frank je s tímto způsobem obživy celkem spokojený, nadanější Jack trpí těžkou frustrací. Už dávno se však se svým osudem smířil. To všechno se změní, když bratři přiberou zpěvačku - životem znavenou Susii. Jack a Susie se postupně sbližují, ale zároveň si nechtějí připustit, že vztah mezi nimi je mnohem hlubší, než dávají svému okolí najevo.

Ryze americký melodramatický film, natočený v pomalejším tempu, těží především z dobrých hereckých výkonů známých bratrů Bridgesových, k nimž se připojuje i krásná Míchelle Pfeiffer, která ve filmu svůj part i opravdu zpívá - tím ostatně oslnila i členy akademie a byla nominována na Oscare za nejlepší herecký výkon. Film byl navíc nominován na Oscara i za kameru, střih a hudbu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Miluji tenhle snímek! Ano, tak jednoduché to je! Pro tu nádhernou atmosféru, pomalé tempo, stylovou hudbu, výborného Jeffa Bridgese jako Jacka Bakera a krásnou, nesmírně sexy a nádherně zpívající Michelle Pfeiffer jako Susie Diamond. Mezi Jeffem a Michelle to patřičně jiskří a na scénu, kdy leží v rudých šatech na pianu nikdy nezapomenu! Stejně jako nikdy Jeffovi neprominu, že ten, kdo ji " masíroval krk ", byl on a ne já :o) Stačí? Bude muset........ p.s. tenhle snímek je o správné náladě a načasování...... ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Musim říct, že mě to bavilo.... Je super, když někdo umí hrát na klavír, je nádhera poslouchat tu lehkou muziku... Co k tomu mám dodat... příjemná hudba, sympatičtí herci a hlavně osobitá a krásná Michelle Pfeiffer a zároveň smutný a melodický příběh s komickými momenty a bezprostředními chvilkami.... Škoda konce, kterej mi tam neseděl, myslela sem, že to bude HAPPY END! :) ()

Reklama

Jino 

všechny recenze uživatele

Spíše než poklidným plynutím děje jsem se nechával unést hereckými a hudebními výkony hlavní trojice. Zkoukl jsem to především kvůli Jeffu Bridgesovi a ten mě nezklamal. Překvapila potom krásná Michelle Pfeiffer a Jeffův bratr Beau. Na to, že mě absolutně nelákalo to prostředí mezi klavírními umělci a různými bary, v němž se film odehrával, jsem nakonec spokojen. I když musím podotknout, že Báječní Bakerovi hoši by byli bez hereckých představitelů ani ne poloviční. Díky nim lepší tři hvězdy. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Na 80. letech je perfektní jenom jedna věc - mladší Michelle Pfeiffer :) A ačkoli je film vsazen do současnosti, vším důležitým odkazuje na nostalgii po filmech z let 40. a to je to úžasné. Epizodka s Jenn Tilly je k sežrání. Michelle zpívající Makin' Whoopee na piáně vstoupila do dějin filmu a je jen věčná škoda, že na originálním soundtracku je zastoupena pouze dvakrát. Další písně tedy nutno požnout přímo z filmu. Ostatně dokonalost Michelle jako Susie Diamond (nejen v červených elektrizujících mini) byla oceněna nominací na Oscara a dodnes je její nejlepší hudební rolí. I love you, baby, / And if it’s quite alright, / I need you, baby, / To warm a lonely night. / I love you, baby... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Velice sympatická sonda do světa druhořadých nočních podniků, kde léta kolébá posluchače klavírní duo naprosto rozdílných bratrů. Zevšedněnou spolupráci má zpestřit najmutí ambiciózní zpěvačky Susie, což se i po finanční stránce osvědčí, ale přinese i jisté rozepře a frustraci. Působivě čistý snímek je především hereckým koncertem bratrů Bridgesových a Michelle Pfeiffer. Vedle melancholické kamery Michaela Ballhause (Scorseseho častý spolupracovník) a příjemně pomalého tempa má i precizně vykreslené postavy. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Michelle Pfeiffer přiznala, že když získala roli ve snímku, nezpívala více než rok. Musela tedy ve studiu trénovat i přes deset hodin denně, načež si vzala nahrávky domů a i tam trpělivě trénovala. (Hromino)
  • Michelle Pfeiffer sa zaskvela vo filme nielen herecky, ale i spevácky. Zaspievala všetky hudobné čísla úplne sama a dotiahla to až na oscarovú nomináciu. (Puol)

Reklama

Reklama