Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posledný jednorožec na svete chce zistiť, čo sa stalo s ostatnými z jeho druhu a tak sa vyberie na púť, ktorá ho zavedie do neznámych krajín. Cestou stretáva množstvo zaujímavých bytostí, dobrých ale aj zlých... (Zion)

Recenze (195)

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Kouzelná sentimentální fantasy, která mě pevně chytila za srdce a asi jen tak nepustí. Je to tak... jiné! Tragické a přece plné štěstí, konec dobrý - nebo ne? Když jsem pozorovala, jak se děvče-jednorožec ztrácí samo sobě, když jsem vnímala bezvýchodnost její situace, bylo mi nehorázně mizerně... Slzičky tekly proudem a bála jsem se, co bude dál, že jakekoli rozhodnutí bude špatně... Ptala jsem se sama sebe, co s tímhle filmem, který se mnou tak moc hnul a odstranil mi veselou náladu na hodně dlouho, udělám. Odpověď už znám - dám mu 5* a nikdy nezapomenu! ()

haushinkaa 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která mě vždycky dojme, pro děti možná moc smutná, když princ nabude s lady Amaltheou, ale zase na druhou stranu jsou zachráněni všichni jednorožci a zlý král Haggard je poražen. Vždycky mě děsila kostra hlídající hodiny, jak jí začaly svítit ty oči po tom, co se napila Schmendrickova „vína“... Mama Fortuna a její obludárium jsou úžasní a stromová dáma, která málem umačká Schmendricka je taky krásná... Nemyslím si, že animace pokulhává, jak jsem četla, naopak mě velice zaujala, protože je to něco jiného, obzvlášť teda jejich oči. Jako celkový příběh na mě působí originálně a kouzelně, jeden z mých dětských filmů, ke kterému se stále ráda vracím... ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Obrovsky citlivá animovaná pohádka, nádherná hudba Jimmyho Webba, která přesně podtrhuje pohádkový ráz, krásný příběh a vysoká úroveň (oproti dnešním animákům). Čistá nostalgie mého dětství. Kdysi jsem se na to díval se zatajeným dechem a nyní? Tenhle snímeček neztratil nic ze svého kouzla a dojemnosti! Většinou se animákům vyhýbám, protože slibují lacinou zábavu pro infantilní a zinfantilnělé jedince, jen Poslední jednorožec je JINÝ. V čem? V tom, že není jen o těch líbivých písničkách, o roztomilých zelených potvůrkách a jiných zvířátcích, o crazy hudebních číslech a druholigových vtípcích, ale o síle prožitku z příběhu a emocích, které zažívá poslední člen svého druhu...poslední jednorožec. A ten jednorožec byla kdysi moje platonická láska! Jedna z mých nej nej srdcovek. ()

Adm.Nelson 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som sa do toho sveta akosi nemohol dostať, no od momentu, keď sa jednorožec dostane k čarodejnici, som to celé už len hltal a akoby som mal pred sebou pravú temnú staroslovanskú rozprávku. Nedá sa to pobrať na prvý raz, lebo je tam veľa zaujímavých vecí, nad ktorými sa dá dlho uvažovať, na prvý pohľad mnoho nepodstatných detailov (napríklad oči jednorožca / Amalthey a ich skúmanie Hagardom), ktoré však tvoria významnú časť celku. Navyše príbehom prechádza jedna nádherne smutná pesnička, ktorá sa však rovnako ako film docení až po viacnásobnom počutí / pozretí. 10/10 ()

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Tento film je tak neuvěřitelně... Skromný, ano, na nic si nehraje, ale tolik krásných i smutných pocitů dokáže v člověku vyvolat! V každém animovaném filmu, v pohádkách pro děti, vše končí nakonec dobře, pokud ne, pokud je konce smutný, tak jen pro to, že nějaká roztomilá kreslená postavička zemřela. Ne však tady, všichni přežijí a stejně je člověk smutný. Trošku mě mrzelo, když se klisna Jednorožce proměnila v krásnou princeznu, mnohem milejší by mi bylo, kdyby zůstala ve zvířecím těle, bylo mi jí v té chvíli tak líto... Hudba je krásná, pohádkový svět dělá jen ještě více pohádkovějším, postavy jsou milé, každá má v příběhu nějaký úkol. Tento film jsem viděla kdysi, když jsem byla malá, tak jsem se na něj chtěla podívat znovu a udělala jsem dobře. Jen mě mrzí, že jsem neviděla film v originálním znění, ono přijít o hlas Christophera Lee, to je opravdu smůla! K dokonalosti chybí jen trochu, nevadila mi vůbec animace, ani pohádkový příběh... Spíš jen chvilková rozvláčnost, jinak dokonalý, smutný příběh, o posledním svého druhu, o konci všech mýtických tvorů na zemi (scéna s harpyí je naprosto úžasná). ()

Galerie (40)

Zajímavosti (11)

  • Film je podle stejnojmenného románu od amerického spisovatele Petera Soyera Beaglea, který je jeho nejznámějším a nejuznávanějším dílem. (LindaKola)
  • Meno Harpie je Celaeno, čo je podľa gréckej mytológie skutočná harpia, ktorú stretol Aeneas. (Lulu13)

Reklama

Reklama