Reklama

Reklama

Příšerné povídky

  • Německá říše Unheimliche Geschichten (více)
Horor / Mysteriózní / Povídkový
Německá říše, 1919, 112 min

Obsahy(1)

Jeden z nejstarších příkladů epizodního filmu s „hrůzostrašným“ námětem, mezi autory předloh figurují například Edgar Allan Poe (Černá kočka) a Robert Louis Stevenson (Klub sebevrahů). Méně známá rarita z přelomového roku německé kinematografie, natočená jedním z filmařů, kteří „zlatou éru“ filmového expresionismu pomáhali připravovat. (NFA)

(více)

Recenze (5)

Kass 

všechny recenze uživatele

Pět gotických povídek, které si vzájemně čtou smrt, běhna a ďábel. Krátké povídky neoplývají kdovíjakou sofistikovaností. Ovšem to hlavní, nádech zlověstně morbidní atmosféry do nich tvůrci napěchovali v míře obstojné. Podporou jim je ústřední charismatické herecké trio a úsporné využití mezititulků. Za zmínku stojí povedená restaurace filmu s výbornou audiostopou. Nejpovedenější povídka - "Klub sebevrahů". ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně jeden z prvních hororových povídkových hororů nedopadl sice špatně ale je tak zoufale těžce dlouhej a při tom se tu v plno scénách zas tak moc neděje a některé ty kecy jsou fakt úděsné a pomalé. Navíc mi přišlo že text mizel zatraceně rychle. Nevím jestli jen u mojí verze nebo i u jiných. Některé scény jsou dobré některé slabé, film by měl být daleko kratší a šel bych nadprůměr. Takhle 3*. ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Skvělé povídky, skvělé podání, velmi dobří herci. Filmaři dnešní doby by se mohli poučit. Nečekejte vizuální orgie, ale zážitek to je.      *** APŮL ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Boli časy, keď sa poviedkové snímky veľmi neviedli. Šlo skôr o seriály. Ale predsa len tu bol priekopník, Richard Oswald. Aj napriek oceňovanému nemému obdobiu, nemôžem prilepšiť hodnotenie, pretože je to proste nuda. Má to znaky expresionizmu a jej temnej školy, ale proste nedokáže zaujať svojimi príbehmi. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Hodnotím více než kladně, protože všech 5 povídek bylo podobné velmi dobré úrovně, všichni tři představitelé byli sympatičtí a samotné povídky byly originální. Ne strašidelné, ani hororové, ale oddechové určitě. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno