Reklama

Reklama

One Piece

(seriál)
Trailer 1
USA, (2023–2025), 8 h 32 min (Minutáž: 49–64 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(9)

Monkey D. Luffy, mladý pirát ve slamáku, se v téhle hrané adaptaci populární mangy vydá s pestrou partičkou přátel na velkolepou výpravu za pokladem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (141)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Úvodná epizóda si ma získala svojou rozvernosťou, vysokým tempom, krikľavým vizuálnym spracovaním, nadhľadom, zábavnou odľahčenou akciou a predovšetkým sympatickými sebavedomým postavami. Radosť z naspeedovaného uragánu uletených dobrodružstiev mi dlho nevydržala, od druhého dielu tempo povážlivo spomalilo a dej zvážnel, no sympaťáci ostali. Trochu ma to mrzí, ale z dlhodobého pohľadu to je zrejme rozumná voľba. Ťažisko seriálu totiž netvoria súboje s roztodivnými nepriateľmi alebo hľadanie pokladu, je ním priateľstvo, vernosť svojim ideálom a kamarátom, a túžba ísť za svojimi snami. Funguje to náramne a vďaka tomu som si túto partiu zamiloval. Nie všetko je ideálne - seriál miestami stráca dych a príbeh sa posúva len pomaly, za čo môže až priveľa flashbackov do minulosti, ktoré nie vždy fungujú stopercentne. Na druhej strane je tu ale fantastický soundtrack ktorý sa mi zasekol v hlave na veľmi dlhý čas. Veľmi sa teším na to ako to bude pokračovať ďalej, takýchto pozitívnych feel good seriálov nikdy nie je dosť. 8/10 ()

merit1 

všechny recenze uživatele

V polovici prvej epizódy som to chcela vzdať. Po vzhliadnutí celej série som vážne uvažovala nad piatimi hviezdičkami. Mierna infantilita a predvídateľnosť sa síce udržala celý čas, ale pochopila som, že sa jedná o zámer a One Piece je viac rozprávka, ako superhero seriál. A ja mám rozprávky rada, pretože dobro sa tu neohýba, je nekompromisné a rozdáva lekcie z ľudskosti. Veľkým plusom sú postavy, či už kladné, alebo záporné. O každú jednu má divák záujem, pretože nie sú len do počtu a udržujú dymaniku. Oceňujem aj spracovanie, kde sa tvorcovia vykašľali na otrockú realistickosť a išli do toho s hravosťou, ktorá asi najviac svedčí prevodu z animovanej tvorby ( Disney, uč sa ! ). Poznámka na záver - vôbec by ma neprekvapilo, ak by legendárny poklad vyznel podobne, ako v Pikniku pri ceste. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 90% - O fenomén One Piece jsem se v minulosti vždy jen otřel, protože mít rád anime znamená na něj dříve nebo později narazit. Znám přibližně jeho děj, tuším i pár zásadních spoilerů, ale vždy jsem jen respektoval, protože troufnout si na více než tisícovku epizod už dnes nevidím reálně. Mám pro něj ale obrovský obdiv, protože dokázal a stále dokazuje držet v povědomí pirátský žánr, nedostatkové a přitom lákavé zboží. A že v něm plaveb, rvaček, šavlovaček a pokladů je tolik, až z toho mám chvílemi mráz v zádech, jak velký potenciál v sobě po už tak báječné první sezóně má. Vážně, tohle je překvapení roku, ve kterém funguje v plné míře herecká chemie, minulost postav, napětí, humor i natěšení na věci příští. Casting navíc trefil neznámé nebo skoro neznámé tváře na jedničku, zejména Luffy a Buggy jsou přímo komediálními démanty. Plavte se taky, kdo hledá dobrodružství starého žánru, které jednou za čas ozvláštní fantastika zvláštních schopností, nemůže volit lépe. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

První série - (8,5/10). One Piece patří mezi nejznámější mangy současnosti. Svůj věhlas si vybudovala hlavně díky obrovské porci epizod, kterou disponuje. Navíc ty epizody pořád přibývají, takže se dá bavit o nekonečném seriálu. Ovšem na rozdíl od Ulice, tak One Piece ty kvality i po tolika epizodách pořád má. Já patřím mezi tu skupinu lidí, kteří tuto mangu znají, ale nikdy neměli tu odvahu se do toho pustit. Takže hraná adaptace, kterou přinesl NETFLIX, byla tou milosrdnější variantou. Navíc nemám tolik času, abych sledoval seriál který má přes 1000 epizod! NETFLIX adaptace vypadala podle prvních reakcí opravdu slibně. Navíc tím, že první série měla mapovat prvních 200 epizod, tak je to vlastně šetření mého drahocenného času. I přesto, že jsem věděl o existenci původního One Piece, tak jsem vůbec nevěděl do čeho jdu. Takže šok z některých věcí byl opravdu autentický. Téma pirátství nepatří mezi mé nejoblíbenější, ale zajímalo mě, co všechno tento seriál přinese. V první řadě musím konstatovat, že obsazení sedlo perfektně. Sympatický casting, který diváka dokáže vtáhnout do světa, kterým One Piece disponuje. Hlavně představitel hlavní role byla trefa do černého. Iñaki Godoy je veliký sympaťák, ze kterého srší energie. Z jeho final mortal kombat hlášek jsem místy fakt umíral. Ale ani ostatní z party nezaostávají. Mým oblíbencem se stal jednoznačně Roronoa Zoro. Mám hrozně rád japonskou kulturu a tento typ charakteru se jednoznačně trefil do mého vkusu. I ostatní kladné charaktery byly výborně ztvárněny a obsazeny. Ovšem tihle dva mi nejvíce utkvěli v paměti. Když se řekne A (klaďasové), tak musím zmínit i B (záporáci). Bylo jich představeno jen pár, ale i tak obtiskli do celého seriálu svůj odkaz. Asi nejvíce se mi líbil portýr Kuro, který dal svými ďábelskými brýlemi a čepelemi našim hrdinům pořádně zabrat. Celkově zanechala hraná verze One Piece velmi dobrý dojem. Alespoň co se týče diváka nepolíbeného původním dílem. Věřím, že si to užili i fanoušci původní verze. Ukázalo to i konzumním divákům, kteří NETFLIX většinou sledují, co vlastně všichni na té manze vidí. Pravou a nefalšovanou dětskou radost, která ze seriálu přímo srší. Buďme vděční za tyto zdařilé adaptace, kterých je jako šafránu. "You can hit me all day long, but I’m never giving up on my dream." Nejlepší epizoda: The Pirates Are Coming (E04) ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Zkusil jsem to a po pár minutách jsem to vypnul. Nějak mě odradila ta současnost. Za pár týdnů jsem to pustil zase a přišel jsem tomu na chuť. Je to hodně zábavné a dělané ro fantasy což tu současnost potlačilo vznikla hodně zábavná podívaná plná akce a všemožných blbostí. Postavy jsou dobře udělané a zahrané. Na další sérii se rád podívám. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (23)

  • Eiičiró Oda, tvůrce původní mangy „One Piece“, obdaroval 5 hlavních herců košilemi vyrobenými na zakázku na oslavu oznámení castingu s ilustracemi jejich postav. (Jardismo)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama