Reklama

Reklama

All of Us Are Dead

(seriál)
  • Jižní Korea Jigeum Uri Hakgyoneun (více)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Na střední škole se začne šířit nebezpečný vir a studenti se musí probojovat ven, aby se nenakazili a nestali se z nich zombíci. (Netflix)

Recenze uživatele Martrix k tomuto seriálu (8)

All of Us Are Dead (2022) 

I když jsem se po třech epizodách podivoval, co chtějí tvůrci vyprávět v dalších devíti hodinách, tak nakonec uznávám, že se z vody nevařilo a nebýt poslední epizody, tak druhá polovina seriálu byla opravdu solidní.  Každopádně je jasné, že si Jigeum Uri Hakgyoneun víc "užijí" ti, kdo mají nakoukáno víc, než jen Parazita a Hru na Oliheň. Sváteční "korejáři" nebudou připraveni na mísení žánrů, občasný afekt a patos...a to přesto, že se tady tvůrci hodně drželi zpět...tedy oproti standardní seriálové produkci. Přesto je ta stopáž docela smrtící, takže i když dobrých nápadů a silných momentů nebylo málo, tak se to v tom zbytku trochu ztrácí. Z podobně laděných seriálů, považuju Jigeum Uri Hakgyoneun za lepší průměr, pokud bude řeč o korejské tvorbě. Pokud bych měl srovnávat s tou západní...tak zaokrouhluju nahoru a dávám poctivé 4*. Konkurence Korejců, totiž na poli zombie, kulhá na obě nohy. ()

Episode 1 (2022) (S01E01) 

Mám korejskou tvorbu rád, ale nečekám, že by byl tento seriál aspoň z poloviny tak dobrý, jako třeba Království zombie, nebo Sladký domove! Zatím se to potvrzuje, protože korejští středoškoláci, jsou ve skutečnosti ještě otravnější, než ti naši, takže jejich transformaci v zombie považuji spíš za upgrade. Samý šikanista, nafrněné a afektované blběnky, namistrovaní blbani... . Naštěstí jsem si vědom, že bude tato poněkud otravnější pilotní epizoda pouhým rozjezdem a podobně jako thajští kickboxeři, i korejští tvůrci to rozpálí až ve druhém a třetím kole. ()

Episode 2 (2022) (S01E02) 

Tak se nám tady rozšířil takový nešvar...běhají tady študáci a koušou do všech, kdo neuhne, nezdrhne, nebo jim neusekne hlavu. A protože je to korejský seriál, tvůrci to prokládají úsměvnými momenty na hraně absurdity. Je jasné, že v takové situaci půjde o zkoušku charakteru všech přeživších. Nicméně nenechte se mýlit, nejde jen o drama s hororovou zápletkou. Zombíků jsou mraky a kdo si chce kousnout do čerstvého masa, dostane za uši. Zatím dobrý. ()

Episode 3 (2022) (S01E03) 

Pořád dobrý, ale neumím si představit, co dalšího by se v dalších xx epizodách s hodinovou stopáží, mělo dít. ()

Episode 4 (2022) (S01E04) 

Několik vysloveně odlehčujících vsuvek, jako řešení záchodu, nebo komentáře k streamu blba, který se vypravil mezi zombíky kvůli lajkům, nijak zvlášť neškodí. Ale je fakt, že zajímavých momentů ubývá a pokud to tvůrci v dalších epizodách něčím neokysličí, nejspíš celý seriál ani nedokoukám. ()

Episode 5 (2022) (S01E05) 

Místy to vypadá, že se nudí i samotní tvůrci, tak vymýšlí blbosti, jako třeba zrychlené honičky a la groteska. Co je ale horší, je způsob jakým se rozhodli "okysličit" stávající situaci. Najednou máme víc druhů zombie, což sice přináší další možnosti, ale je to trochu přitažené za vlasy. Nu, uvidíme. ()

Episode 9 (2022) (S01E09) 

I když zničíme virus, lidskost už se do světa nevrátí. Jako kdyby z lidí vystoupily všechny hříchy... . ()

Episode 10 (2022) (S01E10) 

Nepočítej kolik nevinných zabijeme, ale to, kolik lidí tím zachráníme.... . ()

Reklama

Reklama