Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říkají si Osamělí jezdci, jsou tři a hrají řízný heavy metal. Zpěvák a šéf skupiny Chazz, bubeník Pip a basista Rex. Hrají vytrvale a podle svého mínění i dobře, prorazit se jim však stále nedaří. V rádiu je nehrají, protože nejsou slavní a slavní nebudou, dokud je nebudou hrát v rádiu. Klasický začarovaný kruh, z něhož na první pohled není cesty ven. Osamělí jezdci se nehodlají vzdát a když to nejde po dobrém, rozhodnou se, že to zkusí po zlém, tedy skoro po zlém. V hračkářství si opatří několik umělohmotných napodobenin zbraní, které sice místo smrtích kulek chrlí vodu, ale vypadají dostatečně věrohodně, aby nebyly od pravých k rozeznání. Takto vyzbrojeni přepadnou malou rozhlasovou stanici, zajmou její osazenstvo jako rukojmí a vyhlásí svůj jediný požadavek. Chtějí, aby personál pustil demokazetu s jejich písničkami do éteru, tak, aby ji konečně slyšely miliony posluchačů a oni se mohli stát slavnými. Původní plán, který počítal s rychlým obsazením, okamžitým přehráním a rychlým zmizením se však poněkud zkomplikuje, když páska nešťastnou náhodou shoří. Jediná šance je pokračovat v přepadení a získat druhou pásku. Jenže tu má Chazzova dívka Kayla, se kterou se muzikant právě rozešel. A to zdaleka není všechno. Metalisti jsou z celé situace značně rozrušení, mnohem víc než jejich zajatci a navíc se venku rojí policie, která stanici obklíčila. Naštěstí se zdá, že až na výjimky mají zajatí rozhlasáci pro metalisty pochopení a dokonce se jim snaží pomoci hlídající policii přelstít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (114)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ač jsou zde herci, které mám rád, tak tahle komedie mě ani trochu neoslovila. Možná je to i proto, že zde Sandler nemá tolik prostoru a jeho postava je celkem tragická, možná je to i proto že se ten film ani nedá brát jako pocta rockové hudbě. Tohle jde prostě mimo mě a nebylo zde nic, co by mě skutečně dovedlo dostat. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Cekal jsme typickou komedii o parte rockeru, ktery nemuzou prorazit. Jenze to by nesmela bejt hlavni trojka ve slozeni neskutecne vlasatej Fraser, neskutecne dutej Sandler a Steve Buscemi, u kteryho me zrovna zadnej vystiznej popis nenapada. Takze po vlaznejsim rozjezdu se dej presune do radia a zacne komedialni super rezba. Pribeh je samozrejme neskutecne kokotskej, parta rockeru obsadi radio s pistolema naplnenejma tabascem, chtej pustit svuj song, ziskavaj priznivce a po policajtech chtej furt nejaky kokotiny. Jenze to je proste silena rezba, jedna hlaska za druhou, vetsina postav jsou fakt hovada, do toho jeste vtipnej Arquette a i ostatni postavy jsou fajn, paradni rockovy pisnicky a obcas sem se fakt malem posral smichy. Lepsi 4*. ()

Reklama

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Komedie splnila svou úlohu v tom, že jsem se několikrát opravdu velmi pobavil. Ale bohužel jen několika okamžikům a ne komedii jako celku. Příběh má spousty hluchých míst a spousty situací, kde se má člověk smát, ale vždy to nefunguje. Já vím je to oddechová záležitost a divák by neměl všude něco hledat. Jenže to vždy tak dobře nejde a kdo určí který snímek právě nemá být viděn pod mikroskopem. Jinak je to zajímavá myšlenka a na všechny tři hlavní představitele se dá dobře dívat. ()

klapqua 

všechny recenze uživatele

Milujem Lone Rangers a ich Degenerated! Pamätám si ako som to jak malá holka pracne zháňala a následne sa toho nevedela dopočúvať! Na rocku som rástla a stále je mi srdcu v podstate najbližší, z toho dôvodu tento film asi hodnotím trochu inak! :) Vždy sa pri tom pobavím a vždy nadávam jak pes, že naše dnešné posraté rádia ani len netušia čo je dobrá muzika... A tak ich už roky radšej ani nezapínam. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

S americkymi komediami mam dost problem, vacsina z nich ide mimo mna, ovsem ale niekedy sa Americanom fakt podari natocit slusnu komediu, pri ktorej sa da aspon pousmiat, ked uz nehrozia salvy rehotu /raz darmo, Spencer je Spencer aj s jeho Pari et Dispari. Tato komedia vsak patri k tomu lepsiemu, co prislo z USA. Tuto ide o troch hudobnikov, ktori chcu mat hudobnu grupu a chcu sa presadit dost nelegalnymi metodami a prostriedkami. Filmu vladnu hlavne dobri herci ako Buscemi a Sandler, hoci samotneho Frasera nemam nijako rad a nikdy som ho neuznaval. Objavil sa tu aj frontman legendarnej speed metalovej Kapely Motorhead Ian Fraser Kilmister, znamy ako Lemmy. Komedia je to vsak dobra, ale hranice priemeru nijako neprekracuje. Michael Lehman na reziserskej stolicke odviedol aspon zrucnu rutinu. 66 % ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Před studiem, které skupina vyloupí, se nachází budova, v níž probíhalo natáčení snímku Smrtonosná past (1988). Film ji současně zčásti paroduje. (SeBig)
  • Zpěvák Motorhead, Lemmy Kilmister, se objeví ve filmu a zavolá "Já pracoval ve školních novinách.". V titulcích je uveden jako Lemmy von Motorhead. (liquido26)
  • Ve filmu se objeví i Rob Zombie a další členové jeho skupiny White Zombie. (liquido26)

Reklama

Reklama