Reklama

Reklama

Jack Reacher

(seriál)
  • USA Reacher
Trailer
USA, (2022–2024), 12 h 46 min (Minutáž: 42–56 min)

Tvůrci:

Nick Santora

Předloha:

Lee Child (kniha)

Hudba:

Tony Morales

Hrají:

Alan Ritchson, Maria Sten, Malcolm Goodwin, Willa Fitzgerald, Serinda Swan, Shaun Sipos, Ferdinand Kingsley, Robert Patrick, Bruce McGill, Chris Webster (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Když vysloužilého vojenského policistu Jacka Reachera zatknou za vraždu, kterou nespáchal, octne se uprostřed smrtícího komplotu nečestných policistů, pochybných podnikatelů a intrikářských politiků. Jack musí jen s pomocí vlastního důvtipu zjistit, co se děje v Margrave v Georgii. (Prime Video)

Videa (2)

Trailer

Recenze (200)

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Jakožto fanoušek a čtenář všech knih jsem logicky nemohl být uspokojený vycmrndlým Tomem Cruisem. Tohle je jiná káva. Toho maníka si prostě každý všimne jen někam vejde. Osamělej obrovskej chlap bez zavazadel, přesně podle předlohy. Navíc kvalitně natočeno, dobře obsazeno a je to napínavě vyprávěný příběh. Hlavní hrdina je zahraný uspokojivě, moderní doba včetně mobilů je do v podstatě prvního pětadvacet let starého dílu naroubována citlivě, kdo by byl taky dneska zvědavý na to, jak hledá drobný na telefon. Já můžu jen volat " Točte točte!" ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Konečně se Dítětův slavný hrdina a věhlasný čistič zapadlých prdelí amerického středozápadu dočkal adekvátního zobrazení. Tedy alespoň co se konstituce týká. Dvoumetrové nabušené hovado tentokrát nepředstírá stodemdesáticentimetrový sájentologický zachrap Tomík, ke kterému museli jako komparz složitě vybírat samé trpajzlíky, aby se necítil tolik méněcenný, a každou chvíli ho hledat někde hrdě stojícího pod stolem. Ovšem co do výrazové oduševnělosti, tak tam zvolený gorilí neherec kapku zaostává a spíše připomíná takový ten „hloubavý“ typ, co si pro pandementní jistotu udělá doma antigenní test, načež s hrůzou zjistí, že je těhotný, a co při jakékoliv konverzaci jednou za hodinu nakrčí čelo, prošťourá si rypák a řekne „gogo“, než toho Dítětem popisovaného pologeniálního analytika a detektiva. Ale jebat! Tedy pardon, chtěl jsem samozřejmě říct „abstrahujme od paradigmatické interpretace fikčních charakterů“. Jedná se totiž o veskrze slastně brakovou staroškolskou zábavičku, svižnou, akční, přímočarou, brutální a se všemi těmi klišovitě roztomilými kudrlinkami přesně tak, jak to mají mazlíčci rádi. A vzali to kluci pěkně od Dětských začátků, tedy od Jatek, tudíž doufám, že máme před sebou dalších 24 sezón (pomineme-li už spatlaného Tomíka a povídky) vinného potěšení z dob, kdy byl svět i film ještě nebolševický a v pořádku. ()

Reklama

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Reklama na televizní devadesátky v plné parádě. Kráčející skála meet Starsky a Hutch. Možná to odpovídá předloze více než dva filmové díly s Cruisem, každopádně filmy mě nadchly víc. Vyzdvihl bych suché vtípky na Reachera a trochu té deduktivní chytrosti. Avšak v Alanovi Ritchsonovi pořád trochu vidím Thada Castla. 2.: Udržuje si to standard, příběh nenadchne, nezklame, na seriálový počin to stále ujde. Jen se prohodilo spoustu postav a na třetí sezónu asi opět prohodí. (hodnocení za 1.-2. sérii) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předlohu neznám, takže jsem do toho šel bez potřeby srovnávat. A co jsem viděl? Přerostlé brutální hovado s analytickou mozkovnou, které si to dopředu šine stylem "kde nepomůže velká síla, je potřeba ještě přitlačit". K ruce má drobnou roztomilou policajtku a tvídového distingovaného černocha, se kterými se společně postaví padouchům ovládajícím jižanský prdelákov. Tohle jakoby vypadlo z doby, kdy parchanti byli ještě parchanti a klaďasové nebruslili na hraně přijatelnosti. Záporáky tady odhalíte prakticky hned, jak se objeví v záběru, protože tak prostě vypadají a vlastně jde jen o to se jim dostat na kobylku. Cestou je pochopitelně třeba umlátit, ubodat a postřílet spoustu poskoků, vzpomenout si na nějaké ty příhody z dětství, dát pusu princezně a za všech okolností si udržet fešácký účes. A to mě prostě baví. Doufám, že schválení další řady bude pouhou formalitou. 85% ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Na Amazon, který se specializuje na nejsprostější "co nejvíce televizně on the budget vypadající" seriálovou produkci (The Boys budiž jedinou vyjimkou) se tady v Reacherovi jedná o lepší průměr, který vytahuje jen svižně utíkající děj a sympatický hlavní hrdina. Co se akce a bitek týče, tak je to opět klasická televize. ()

Galerie (111)

Zajímavosti (26)

  • Zpěvák, po kterém pátrá Reacher (Alan Ritchson), byl Arthur Blake (1896–1934), známý také jako Blind Blake, americký bluesový a ragtimeový zpěvák a kytarista. Je známý svými nahrávkami v letech 1926 až 1932. Další hudebník, který je zmíněn v souvislosti s Blakem, je Fred McDowell (1904–1972), známý pod uměleckým jménem Mississippi Fred McDowell, což byl americký bluesový zpěvák, skladatel a kytarista. Písničku na začátku příběhu však nenazpíval ani jeden z nich, ale Chester Arthur Burnett  (1910–1976), známější pod uměleckým jménem Howlin' Wolf, americký bluesový zpěvák a kytarista. Píseň má název „Smokestack Lightning“. (sator)
  • Lee Child uvedl, že jméno Reacher pro ústřední postavu svých románů vymyslel, když byl se svou ženou Jane nakupovat potraviny. Jeho výška 193 cm často vede k tomu, že ho lidé žádají, aby jim něco podal z vysokého regálu. Jane jednou zažertovala: „Hele, jestli ti to psaní nevyjde, vždycky můžeš dělat Reachera v supermarketu.“ „Myslel jsem, že Reacher je dobré jméno,“ uvedl Lee. Česky je to podavač či dosahovač zařízení, které umožňuje zdravotně postiženým nebo starším osobám sebrat těžko dosažitelné předměty. (sator)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama