Reklama

Reklama

Problém tří těles

(seriál)
  • USA 3 Body Problem (více)
Trailer 3

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Osudové rozhodnutí, které padlo v šedesátých letech 20. století v Číně, rezonuje v časoprostoru a ohrožuje celé lidstvo. Podaří se skupině vědců tohle nebezpečí odvrátit? (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (228)

Qitek 

všechny recenze uživatele

Má to svoje momenty. Momenty, díky kterým jsem byl zvědavej a díky kterým mě to nutilo koukat dál. Ty kvalitní a zajímavé chvilky jsou zde jen díky knižní předloze, kterou jsem samozrejmě nečetl, nikoli kvůli kvalitám seriálu. Z Problému tři těles od Netflixu jde naopak velmi cítit, že nejspíš hodně zajímavou předlohu utápí v nudných dialozích, které pronášejí hlavně fádní dvojrozměrné postavy, děj se odehrává mnohdy v odporných ( green screen ) prostředí a efektů ( celá virtuální realita je typicky "Netflixovsky” odporná ). Tempo je nezáživné, režie průměrná a herci necharismatičtí, jeden vedle druhého, až hanba.. E brávo. 50% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Prinútime Vás vidieť to, čo chceme. Naučíme Vás, ako sa opäť báť". Podivné dojmy či pocity vyvolávajúci námet, v ktorom sa dej odohráva v dvoch časových líniách, v ktorom sa odpovede na komplikované otázky hľadajú vo virtuálnej hre. Knižnú predlohu nepoznám, seriál o 30 epizódach "San ti" pozerať nemienim, táto skúsenosť mi bohate stačí. Rozmýšľal som, ako to celé ohodnotiť, dosť ma zaujala pointa, ktorá je akousi sondou do (negatívnych) ľudských mravov. Nie je to len o tom, že je veda v rukách ľudstva hrozbou pre celý vesmír. Je to o tom, kto takúto "zbraň" v podobe vedomostí drží v rukách a aké s ňou má plány. Dal by som aj štvrtú, no je taktiež pravda, že je miestami samotný dej dosť ponaťahovaný až nudný. Netflix síce ďalej točí o sto tristo, no jeho projekty na rozdiel od počiatku jeho tvorby, sú čoraz viac a viac čistou vraždou času. Tých 7 hodín je proste zbytočne veľa. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

o existenci knížky sem sice do prvních trailerů neměl ani ponětí a i když je mi jasné, že pro potřeby seriálu se hodně zjednodušovalo tak si mě tvůrci zaháčkovali na první dobrou a už teď se nemůžu dočkat dalších sérií (doufám že budou) a samozřejmě knížek na které se vrhnu hned jak přijdou. 3 body problem rozhodně není tuctová sci-fi a celkem chápu že jí ne každý zkousne. Mě se ovšem ten ústřední nápad, který přináší nejednu zajímavou a nejednoznačnou otázku, hodně líbí  a nad některými věcmi, které seriál nadhodil budu asi ještě nějakou dobu přemýšlet. Možná že až si přečtu knížku tak budu tuhle adaptaci vnímat jinak, ale to je problém mého budoucího já a do té doby bude spokojenost na maximu...90% ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Do seriálu se mi vůbec nechtělo pouštět především kvůli dvojici D+D, ale scifi tématika mi stejně nedala a říkal jsem si, že zkusím aspoň jeden díl. A přišlo okamžité zaháknutí a binge v jedné sobotě. Bavilo mě to množství různých vychytávek, témat, vynálezů, objevení pravdy. Vizuál mi neskutečně sedl, většina postav se v délce sezóny dokázala vyvíjet a představovat. Pár momentů mě dokázalo, naštvat, kdy jsem si říkal, že tohle debilní rozhodnutí sem nepatří a bije hrozně do očí, ale nastalo to minimálně. Část VR se docela rychle vyčerpala, ale byla potřeba. Ve finále musím konstatovat velkou spokojenost. Teď už si jenom pořídit knihy. Season 1 - 80% ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečet a dvojku B&B moc nemusím od tý doby co "kreativně" domršili závěrečné série GoT. Nicméně tady šli podle existující předlohy, stejně jako u prvních řad GoT a adaptace jim pořád jdou slušně. Tohle SF je pomalejší - žádná space opera, ale má sympatický cast který hraje přesvědčivě civilně a dialogy kupodivu většinou nejsou bláboly. Mhouření očí tak nastává spíše u té SF části děje - hlavně některé plány lidstva v reakci na krizi radši moc nezkoumat. Například útok na loď mohl velmi snadno zničit právě ten kus dat o který jim šlo, takže to evidentně bylo jen pro "cool" efekt. Myšlenka "wallfacers" je taky dost přitažená za vlasy. Tak uvidíme jestli to pořád bude držet pohromadě v druhé řadě. ()

Galerie (486)

Zajímavosti (8)

  • Trisolaris, domovská planeta mimozeské rasy, je v seriálu soustava tří sluncí vzdálená 4 světelné roky od Země. Taková soustava opravdu existuje, jde o Alfa Centauri, našeho nejbližšího hvězdného souseda. Obsahuje dvě objevené planety, ale na žádné nepanují podmínky vyobrazené v seriálu, mimo jiné protože třetí hvězda tohoto systému je velmi malá a obíhá stranou hlavních dvou hvězd. (spacemaster)
  • Tvůrci Davin Benioff a D.B. Weiss v roce 2024 uvedli, že mají představu knižní trilogii „Vzpomínka na Zemi“ adaptovat do čtyř sérií. (Dalfor)
  • Název seriálu Problém tří těles je skutečný matematický problém, který opravdu nemá žádné obecné řešení. Existují ale řešení pro specifické případy tohoto problému, nejznámnější z nich pravděpodobně Lagrangeovi body, oblast prostoru, kde se gravitační vliv dvou těles vyrovnává a třetí těleso může v takovém bodě setrvat nekonečně dlouho bez vynaložení vlastní energie. (spacemaster)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Reklama

Reklama