Reklama

Reklama

Muž proti muži

  • Itálie Da uomo a uomo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Malý chlapec se stane svědkem vyvraždění své rodiny čtyřmi bandity. O patnáct let později se vydává vrahy najít a uskutečnit pečlivě připravovanou pomstu. Záhy se setkává s tajemným Ryanem, který má se stejnými bandity nevyřízené účty. Cesty dvou mstitelů se neustále kříží a navzájem si dokážou pomoci i z velmi prekérních situací. Kým ale Ryan doopravdy je? V době, kdy Sergio Leone slavil úspěchy se svou „dolarovou trilogií“, vznikl v režii Giulia Petroniho western, který z Leoneho čerpá a zároveň mu vzdává hold. Nechybí ikona žánru – Lee Van Cleef, dlouhé záběry, zpocené tváře, bravurně inscenované přestřelky ani Morriconeho hudba (hlavní motiv recykloval Quentin Tarantino ve filmu Kill Bill). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře uvařené špagety, na které bohužel Petroni v závěru kydne porci slapstickové šlehačky. Počáteční krutosti jsou postupně obrušovány hrany jemným humorem, zůstalo-li by však jen u toho, byl bych maximálně spokojen. Finální střet dobra se zlem už však získal až křečovitý komediální nádech, škoda. Jinak je tu totiž spousta prachu, potu, špíny, spalujícího žáru a drsňák van Cleef, kterému zdatně sekunduje ocelooký archetyp italského westernu v podobě Johna Phillipa Lawa. Je až s podivem, že jeho působení v "prašném" žánru se omezilo pouze na tento film. Velká spokojenost jen s mírnou vadou na kráse, čtyři silné hvězdy. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zopár skladieb, ktoré Morricone zložil pre tento film mám už roky napočúvané z jeho menej dostupnej westernovej výberovky. Morricone to s westernami vedel a jeho hudba i tu výrazne pomáha celkovému dobrému dojmu. Film je o pomste , neprináša nič nového ani prevratného, ale poteší solídny výkon "Krásnoočka" - Lee Van Cleefa, pekné exteriéry a mnoho na castingu šikovne vybratých "ksichtov", ktoré vedel dokonale obsadzovať hlavne do menších rolí S. Leone. Tento western sa na jeho tvorbu chce strašne podobať a aj sa mu to celkom darí, ale Leone bol len jeden. Aby to bol výborný western, muselo by sa zopár vecí zmeniť, no najviac prekáža postava Billa. Slabšie štyri hviezdy, hlavne kvôli hudbe. Inak skôr priemer. 70%. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Katastrofální dabing, ve kterém se herci s výjimkou Aloise Švehlíka a Karla Heřmánka snad ani nesnaží podávat nějaké výkony, naprostá většina zvuků zaniká, Morriconeho hudba zrovna tak a vypjaté scény, jako je ta úvodní, se mění v ubohou frašku vzbuzující maximálně posměch. Tak v takovém podání nám Česká televize nabídla tenhle spaghetti western, který bude v původním znění dost pravděpodobně lepší. Ačkoliv nemám stahování filmů příliš v lásce, takováhle odfláklá práce mě k tomu prostě donutí. Třikrát fuj. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prvú polovicu som si hundral popod nos, že v hlavnej úlohe mal byť Terence Hill, že tie detaily očí sú až príliš okatým okukávaním od Leoneho a že to je proste iba ďalšia tuctová revenge story s drsnými ksichtmi. Čo čert nechcel, ono sa to nakoniec rozbehlo tým správnym smerom, prišli aj nejaké tie zvraty a príbeh sa stal relatívne pestrým. K slovu sa dostal aj čierny suchý humor. Dostal som, čo som chcel, takže podľa toho aj budem hodnotiť a nebudem strieľať filmu zbabelo guľku do chrbta. ()

d-corso 

všechny recenze uživatele

Veskrze průměrný spaghetti western, jakých byly natočeny desítky. Těch opravdu kvalitních bylo bohužel jen několik. Přesto však film obsahuje minimálně dvě pozitiva, díky kterým stojí za to ho zhlédnout - výborná závěrečná přestřelka v mexické vesnici bičované písečnou bouří a jako vždy stylový Lee Van Cleef. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama