Reklama

Reklama

Jak se dá využít volný čas při prodávání v bistru? Tahle parta vám to rozhodně ukáže. Jsme v Americe 80. let, kluci experimentují s drogami, a co připomíná holku, to se snaží přimět k sexu. Navíc se vždycky v dohledu najde nějaký šašek, který se snaží být vtipný… (oficiální text distributora)

Recenze (172)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Třicet let starý film a nebýt mladých herců, ze kterých se později staly hvězdy, nebo klasického amerického osmdesátkového prostředí, dalo by se říct, že je film jak ze současnosti. Vtipné situace a některé dost povedené vyústění scén. No a za sebe rozhodně hvězdičku navíc za poznávání herců. Takový Forest Whitaker jako děsný drsňák, to se už jen tak nevidí. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Čiastočne má na tom svoj podiel možno i môj postoj k 80. rokom, ktoré mám vďaka ich popkultúre a asi aj tomu, že som ich na vlastnej koži nikdy nezažil, dokonale zidealizované, no Fast Times at Ridgemont High v mojich očiach ešte aj dnes funguje skvele. Ba čo viac, pôsobí na mňa tak vtipným a neviazaným dojmom, že väčšina súčasných tínedžerských komédií v porovnaní s ním pripomína mladšieho brata, predvádzajúceho všelijaké neohrabané pokusy, ktorými sa neúspešne snaží podobať na svojho staršieho súrodenca. Navyše, vidieť Whitakera či Penna (najmä jeho) ešte ako herecké uchá v úlohách karikatúr na špecifické skupiny stredoškolských študentov je na nezaplatenie. (80%) ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Výborná teenage komedie z počátku 80. let, kdy ještě tento druh filmů vyprodukovaný ve Spojených státech měl své nepopiratelné kvality. Tohle stojí za zhlédnutí už jen kvůli vynikajícímu hereckému výkonu věčně zhuleného a provokujícího Seana Penna, který se v této roli opravdu vyřádil. Ale v zásadě i všichni ostatní herci měli dobré role a především předváděli vynikající hrecké výkony. Zkrátka a dobře tato komedie patří k těm vydařeným komediím o mladých a pro mladé a nelze jí toho příliš co vytknout. Jistě, možná v některých chvílích byl film slabý, v některých chvílích klišovitý, jindy byl humor možná až příliš vyčpělý z důvodu stáří filmu, ale to vše jsou detaily, které když pominu, tak jsem se naprosto výborně bavil a od této komedie jsem dostal přesně to, co jsem od ní očekával a s čím jsem se na ní díval. Tedy inteligentní humor a hlavně nostalgii let osmdesátých. Gratuluji si, že jsem zvolil dobrý film a jsem rád, že se ke mně tato komedie dostala a já jsem ji tak konečně mohl vidět. Možná, že teď tomuto filmu trochu přilepšuji a nadržuji, ale opravdu nemám důvod ubírat hvězdičky kvůli nějakým nepodstatným výtkám, je to tedy z mého pohledu za pět hvězd. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Teenagerský komedie doznaly za těch třicet let vskutku velkých změn. I když musim s radostí uznat, že na rok 82 je to docela nářez :) V podstatě je tam jako všechno, na co jsme v těchhle komediích zvyklí dnes, akorát tenkrát to nešlo na obrazovku tak nahusto. Nejsrandovnější je zhulenej Sean Penn. Ten chlap zahraje perfektně cokoliv. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Taková odlehčená verze Prciček. Osmdesátky z toho přímo září a je mi jasné, že v americe na tu dobu, to musel být hodně oblíbený film, hlavně u teenagerů. Řeší se tam sex, nahota, holky, kluci - takže cílovka je jasná. Za mě je to ale podprůměrná typická americká komedie. Sean Penn je naprosto skvělý. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (48)

  • Sean Penn se ve filmu objevil jako Jeff Spicoli v teniskách Vans Slip-On, což vedlo k raketové popularitě značky. Díky tomu se začaly boty Vans prodávat po celých Spojených státech a později i po celém světě. (venus)
  • Brooke Shields a Ellen Barkin odmítly roli Stacy. (Kulmon)
  • Školní maskot je vlk, stejně jako maskot Van Nuys High School, kde se film natáčel. (Kulmon)

Reklama

Reklama