Reklama

Reklama

Smrtící atrakce

  • Česko Smrtící přitažlivost (festivalový název) (více)

Jak se první nesmělé milostné vzplanutí mění v poslední stisknutí spouště...  V tomto filmu vystupuje v hlavní roli nová mladá americká hvězda Winona Ryder, která ztvárnila několik významných rolí ve filmech Beetlejuice, Dracula, Mořské panny. Dále hrají Christian Slater, kterého známe z filmu Robin Hood - Král zbojníků a Shannen Doherty, proslulá rolí v TV seriálu Beverly Hills 90210.
Drsný příběh o dospívání navenek neproblematických mladých lidí. Spousta studentů amerických vysokých škol se uchyluje k vraždě pouze proto, aby vynikli mezi svými vrstevníky. Kam až mohou vést nebezpečné hrátky s ohněm, jak láska může změnit původní záměry - to vše uvidíte v tomto napínavém a rozporuplném snímku. (IMAGO Video)

(více)

Recenze (71)

misterz 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som si hovoril, že čo za chobotinu to zas pozerám, no postupom času sa ukázalo, že ono to vlastne až taká chobotina nie je. Naoko hlúpe konanie postáv, uletené dialógy a jednotlivé čudesné situácie tu v sebe skrývajú inteligentnú satiru a veľkú dávku čierneho humoru. Škoda, že to medzi hlavnými postavami (W. Ryder a Ch. Slater) nefungovalo tak ako malo, skrátka necítil som medzi nimi žiadnu iskru, pričom tie ich doťahovačky medzi sebou mi prišli často šedivé a mdlé. Tiež ten záver som si prial trochu iný, podstatne tvrdší. Celkovo som však spokojný, lepší priemer. 65/100 ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Winona Ryder je Veronica, sklamaná populárna dievčina, ktorá sa zapletie s nebezpečným samotárom - Christianom Slaterom ako zlomyseľný JD. Spoločne sa pokúšajú napraviť sociálne krivdy na svojej strednej škole. Od ikonickej úvodnej sekvencie až po výbušný koniec je každá scéna temne komická a kvapká z nej irónia. Vyzerá to skoro precvičene, keďže výkon takmer každého herca je bezchybný. Najmä Winoni Ryder, ktorá žiari svojim nepokojným písaním si do denníka a neverím, že Slater ešte niekedy stvárnil takú dokonalú rolu vo svojej doterajšej kariére. 7,5/10 ()

Reklama

Marqta 

všechny recenze uživatele

Tohle mě zklamalo, protože to co by stálo na tomhle snímku za povšimnutí jsou snad jen herecké výkony hlavních dvou představitelů. Celé to na mě působilo jako jedna velká lehce kontroverzní černá komedie a to asi nebyl úplně účel. Christian Slater a Winona Ryder byli skvělí a nebýt nich pochybuji, že bych snímek vůbec dokoukala. Pokud chcete vidět nějakou "středoškolskou klasiku" tak bych doporučovala se obrátit jinam a to navzdory vysokému hodnocení zde. Váhám mezi jednou a dvěma hvězdičkami. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

"Fuck me gently with a chainsaw." Škola je peklo a kdo chce přežít, musí zabít. Heathers se občas nechtíc octnou za hranicí hodně černé komedie, což nám film dnes, po mnoha školních masakrech, na druhou stranu umožňuje vnímat jako mírně stylizované, jinak však pravdivé zachycení středoškolské mikro-společnosti. Sociologický výzkum, z něhož se nikdo nepoučil. Jeden z mnoha. 75% ()

kchaja 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, který bych mohl označit za morbidní. Ale i přes to je na pozadí stále přítomné morální ponaučení a hrdinka nakonec jedná podle zažitých zásad. Možná kdyby se to vzalo víc Burtonovsky - hlavní hrdinové by se vyžívali v chladnokrevném zabíjení podbarveném krvavými scénami, mohlo to být zajímavější. Takhle na snímek nezapomenu pouze díky originálním možnostem jak si zapálit cigaretu :) ()

Galerie (67)

Zajímavosti (27)

  • Victoria (Winona Ryder) prochází v čase 1:33:10 okolo nálože s časovým spínačem. V té době zbývá do výbuchu 58 vteřin. Odpočet se zastaví na 4 vteřinách přesně za 2 minuty a 6 vteřin. Tolik tedy trvá hollywoodských 54 vteřin. (klukluka)
  • Postava Jasona Deana (Christian Slater) zde na začátku filmu řekne, že se často stěhuje a zmíní město Sherwood, což je zajímavá náhoda vzhledem k tomu, že si o 3 roky později zahrál roli jednoho z banditů ze Sherwoodského lesa ve filmu Robin Hood: Král zbojníků (1991). (LucasAbelle)
  • Jednoho ze studentů si zahrál Jeremy Applegate. V netradičně pojaté scéně, kdy se všichni postupně loučí s mrtvou spolužačkou, lze slyšet, co si myslí a říká si v duchu: "Bože, dej, ať nikdy nespáchám sebevraždu." V roce 2000 proti sobě obrátil střelnou zbraň. (Epistemolog)

Reklama

Reklama