Reklama

Reklama

Bigbug

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 2045 nechávají lidé většinu práce na umělé inteligenci. Staromilská Alice to dělá zrovna tak, a když se roboti vzbouří, její starostliví androidi ji zamknou doma. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (72)

Lacike 

všechny recenze uživatele

I, Robot v bláznivom Jeunetovskom prevedení z budúcnosti v ktorej sú ľudia už natoľko neschopní, že sa vzbure robotov už ani nedokážu brániť. Ako hodinová epizódka seriálu Black Mirror by to snáď fungovalo dobre, ale v skoro dvojhodinovom prevedení to postupne začne nudiť. Ani Jeunet to nedokázal okoreniť natoľko, aby to bola dostatočná zábava. Ani tá kritika čím ďalej tým väčšej závislosti ľudí na strojoch nie je dvakrát sofistikovaná. Postavy sú riadne drbnuté a celkom zaujímavé, ale k srdcu mi z nich nikto neprirástol.  Jeunet boduje tradične hlavne vizuálom jak po technickej stránke tak umeleckej. Je celkom zaujímavé sledovať ten futuristický barák. Takže celkovo je to len originálne štylizovaná sci-fi jednohubka. P.S: Jeunetov talizman Dominique Pinon sa tu mihne len na pár sekúnd. Škoda. 6/10. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

BigBug je jedním z nejodvážnějších, nejoriginálnějších a nejzábavnějších filmů poslední dekády. Přináší futuristický vhled do blízké budoucnosti, ve které lidé sdílí své domovy s domestikovanými androidy, kteří jim usnadňují život a chrání je před nebezpečími okolního světa. Film je postavený na typickém francouzském humoru, verně reflektuje dnešní dobu a s lehkou nadsázkou paroduje hrozící budoucnost včetně covidové situace. Vyjma slabšího závěru nám režisér Amélie z Montmartru přináší další výjimečné dílo, které se zapíše do francouzské filmové historie. Čtyři hvězdy a jedno velké doporučení těm, kdo má rád "ujeté" francouzské komedie. 👍 (11.02.2022) ()

Reklama

Heywood 

všechny recenze uživatele

U řady fórků jsme fakt řechtali. Povedená satira s prvky sci-fi a tupostí státního aparátu v podobě strojů. Hlavní postavy obsahují poživačnou blbku, prolhaného sraba, youtubera oslněného technikou (dokud nepozná holku), mazaného taťku a madam de snob se sousedkou de depresníopuštěnost a dívenku, která by svedla i světce. Smrtící koktejl protikladů a zájmů s praštěnou AI neměl chybu (Rossini v závěru to podtrhl). V zásadě komorní jednoaktovka v excelentním provedení za 75%. Škoda nevidět. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Budoucnost je plná robotů. A ti si právě řekli, že lidstvu trošku zkomplikují život. Během vzpoury strojů se ale v jednom domě sejde několik lidí, kteří mají mezi sebou hodně nedořešeného. A co jiného mají teď dělat než povídat si o tom, co si jeden o druhém myslí doopravdy? BigBug je vizuálně zajímavá, obsahově však plytká a nudná sci-fi komedie, které začne docházet dech někdy po půl hodině. A čím víc na ní člověk kouká, tím víc je evidentní, že režisér Amélie z Montmartru má nejlepší tvůrčí léta dávno za sebou. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Bláznivá Francúzka sci-fi paró(komé)dia? (Not really.) Samotný začiatok bol nádejný: celkom slušne „vygenerované“ futuristické prostredie (s odkazmi na slávnejšie snímky daného sub-žánru), postavy, ktoré mimo iné sú paródiou aj sám seba a pomerne nekomplikovaný scenár. Druhá polovica však už stráca dych a kreativitu.  Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama