Reklama

Reklama

Bigbug

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 2045 nechávají lidé většinu práce na umělé inteligenci. Staromilská Alice to dělá zrovna tak, a když se roboti vzbouří, její starostliví androidi ji zamknou doma. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (72)

nonick1 

všechny recenze uživatele

Úsměvné i mrazivé, jeunetovsky výtvarně stylizované a pravděpodobně i trefné ztvárnění dystopické (nepříliš vzdálené?) budoucnosti lidstva, které do nástrah a vějiček totalitářského technokratického systému digitálních certifikátů a uživatelských oprávnění  leze stejně dobrovolně a bezstarostně jako žába do hadí tlamy. Error: Aplikace přestává pravidelně fungovat.   Neznámá chyba.    Zkuste zařízení vypnout a zapnout.    Pokud to nepomůže, obnovte tovární nastavení.     Neznámá chyba.   Pokud to nepomůže, obraťte se na naši technickou podporu. Litujeme, všechny linky jsou obsazeny, zkuste to později.        AMEN. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

K Jeunetovi hard-core science fiction nepasuje a tak nechápem, prečo sa oňho tak silou mocou snažil. Má jasne definovaný vizuálny štýl a v tomto žánri pôsobí nepatrične. Ústredný antagonista-robot je skrátka príšerne navrhnutý. Celý dej sa odohráva v jednom rodinnom dome (na konci je nám explicitne podané, že ide aj o satiru na covid lock-down) s otravnými nájomníkmi a ich návštevou, našťastie sa ale pozrieme vďaka panorámam aj na futuristické mesto. Chvíľami to prešľapuje na mieste, našťastie je ale aj napriek výhradám film celkom hravý. Len Jeunet by si mal vyberať pre svoje ďalšie projekty iné látky. ()

Reklama

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím, snímky od Jean-Pierre Jeuneta mám rád, ale tohle mi přišlo i vizuální stránkou, hodně za nimi. Nejenže jsem tu jeho rukopis skoro necítil, ale i humor byl většinu času více prvoplánový. Jenže jsem se i tak docela bavil, já mám prostě herecký styl francouzských herců rád a i díky nim jsem se kolikrát docela pobavil. To, ale nebyli jediné chvilky, celý film je totiž brán jako taková satira, jak to jednou v budoucnosti může dopadnout s umělou inteligenci. Díky tomu jetu docela dost fajn ujetých vtípků, jako třeba televizní stanice kde se k lidem chovají jak ke zvířatům či různé absurdní reklamy. Poté potěšily i některé vizuální vtipy či hlavní charaktery, které sice byli spíš povrchní, ale i tak bavili. Bohužel, ale těchto více zábavných momentů tu nebylo tolik a tak film trpí na dost hluchých míst a i na až přehnaně přepálenou stopáž. Hudba tu je taky mdlá, což u Jeuneta také není moc zvykem. Takže za mě hodně slabý návrat, ale na druhou stranu mě to místy i lehce potěšilo. Škoda jen velmi slabého Pinonova camea, chtěl jsem ho tu více... ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se úplně nepovedlo. Tuším, že Francouzi se pokusili o jakousi komediální satiru s dystopickými prvky, ale nepřinesli do ní mnoho komediálního, ani dostatečně nerozvedli hlubší myšlenku. Proto jsem celkem smutný z toho faktu, že jsem zabil stojedenáct minut svého života civěním na plytkou frašku s bandou neherců, kteří se vyznačovali přehnanou gestikulací a nadměrným používáním mimických svalů. Není tu skutečně nic, co by vás mohlo nějak obohatit. Naprosto zbytečný pokus. Já už zklamán jsem. Odrazuji tedy ostatní, a důrazně varuji, aby mou chybu neopakovali. 25% ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

BigBug je jedním z nejodvážnějších, nejoriginálnějších a nejzábavnějších filmů poslední dekády. Přináší futuristický vhled do blízké budoucnosti, ve které lidé sdílí své domovy s domestikovanými androidy, kteří jim usnadňují život a chrání je před nebezpečími okolního světa. Film je postavený na typickém francouzském humoru, verně reflektuje dnešní dobu a s lehkou nadsázkou paroduje hrozící budoucnost včetně covidové situace. Vyjma slabšího závěru nám režisér Amélie z Montmartru přináší další výjimečné dílo, které se zapíše do francouzské filmové historie. Čtyři hvězdy a jedno velké doporučení těm, kdo má rád "ujeté" francouzské komedie. 👍 (11.02.2022) ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama