Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 3
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Vitasex k tomuto seriálu (22)

Kdo přežije (2000) 

Od prvního dílu mě to dostalo, celá řada pro mě měla jen jeden mínus a to ten že princip hry zde pochopil jeden jediný člověk a to ten kterému sem nefandil. Při druhém sledování už jsem mu ale začal přicházet na chuť, a ačkoli jsem stále více fandil naivkám z Pagongu tak s vítězem jsem absolutně spokojený ! Ovšem za Borneo dávám 4*, 5* je za pořad jako takový. ()

Austrálie (2001) (S02) 

Borneem to začalo, a v Austrálii to výborně navázalo. Série se spoustou výborných hráčů, i když někdy pořád trochu naivních. Ale to všechno okolo je opravdové. To čemu dnes těžko věřím při sledování nových řad, to je tady reálné. Pokud jste se někdy rozmýšleli jestli byste do Survivora šli, tak po Austrálii pochopíte, že jsou i důvody to nedělat. Prostě Outback je Survivor se vším všudy, i tak ale musím jednu * ubrat. Menších důvodů proto je víc, hlavně nečekaný odchod jednoho z největších favoritů. ()

Afrika (2001) (S03) 

Tahle série mě ničím moc nenadchla. Od určité chvíle vidíte jasně, kdo má jaké šance kam dojít a to se od sloučení vůbec nezměnilo, nepřišel žádný zajímavý obrat a ke konci už to prostě nudí. I tak se zde zrodili tři zajímaví hráči, kteří se ukážou v All Stars Survivoru. Jedna hvězda navíc za vítěze, podle mě je mezi několika v historii soutěže, kteří si to opravdu zasloužili. ()

Markézy (2002) (S04) 

Pro mě nejhorší řada, ve které se však poprvé objeví legenda survivora, Rob Mariano. Ke sloučení kmenů mě tahle řada bavila celkem dost, Robovi jsem nefandil, takže mi ani nevadilo jeho umístění, ale vůbec se mi nelíbila hysterie která vznikla kvůli jedné alianci. Bylo to jak inkvizice, i když podobný postup máte v každé řadě. A pak pro mě asi nejhorší finálová dvojice. Bohužel, Markézy prostě ne. Doporučuju vidět jen kvůli seznámení se s Robem. Musim aktualizovat po shlédnutí údajně "nejlepších" řad jako mikronésie a samoa. Markézám přidávám hvězdičku, i když mě vítěz/ka štve. ()

Thajsko (2002) (S05) 

Já osobně tuhle řadu řadím mezi průměrné (zatím viděno 1-8 a 13). Když to prostě budu brát jak mě bavila, tak je lepší jak Afrika nebo Markézy... Bohužel nenabízí tolik zajímavých hráčů na které byste vzpomínali jako třeba na Colbyho z Austrálie, Ruperta z PI nebo Riche z Bornea. Ale jeden hráč/ hráčka se objeví ještě v All star serii, proto určitě stojí za zhlédnutí. ()

Amazonie (2003) (S06) 

Velice zajímavá řada - hlavně prostředím a rozdělením kmenů. Pozitivní je hlavně to, že konec neupadá, není jasně nalajnovám a proto vás to pořád baví. Bohužel nejsem spokojen s vítězem / vítězkou, a proto jen 4* ()

Perlové ostrovy (2003) (S07) 

Další skvělá série, jeden z největších zloduchů v historii, nečekaný vítěz a Rupert - hráč kterého jsem si zamiloval od prvního dílu. Výborný nápad ohledně pirátství, a návratu vyděděnců. Jen škoda že to s Burtonem nedopadlo jinak. ()

Návrat hvězd (2004) (S08) 

Výborná řada se skvělými hráči z prvních sérií. Proto pro mě bylo tak překvapující, že prakticky celá se odehrála v režii jedné osoby. I tak spolu s Cook Islands pro mě nejlepší řada. Ať žije Rupert! ()

Vanuatu (2004) (S09) 

Další podceňovaná řada. Sice jsem se taky vztekal, a fandil uplně někomu jinýmu, ale vítězovi/zce patří moje uznání. ()

Palau (2005) (S10) 

S odstupem času přidávám pátou * a řadím společně s All-Star, EI, CI, RI a PI do TOP 6. ()

Cookovy ostrovy (2006) (S13) 

Pro mě zatím nejlepší řada. Asi nejspravedlivější Final Two celé hystorie Survivora. Na začátku vyborné rozhození kmenů, několik zajímavých twistů, prostě to co musí mít každá dobrá série. ()

Mikronésie (2008) (S16) 

Tohle prostě nežeru. Kdyby vyhrála Cirie, dám 5 *, kdyby vyhrála Amanda, dám 5*, ale když vyhraje "ta třetí", pravděpodobně nejhloupější hráčka která se už v CI dostala daleko ptž se jí nikdo nebál, která se v HVV dostala daleko jen kůli Russellovi, a která tady vyhraje bůh ví proč, i když si to absolutně nezaslouží, tak dávám jen 3*. A možná i to je moc. Parvati je nejpřeceňovanější hráčka v historii, která se do soutěže dostala přes postel producentů, a podobným stylem i hraje. Ale důležitý je říct, že zatímco třeba Amanda nebo Cirie hrály dobře i ve svých původních sériích, Parvati nikde nepředvedla nic, a vždycky se jen vezla s někým silnějším. ()

Tocantins (2009) (S18) 

Velice zajímavá série, hlavně vývojem po sloučení. Spousta zajimavych hracu. Skoda Brendana ze se nedostal dal. ()

Samoa (2009) (S19) 

Přesně jak je tu už napsáno, Samoa=Russell Hantz. Ale víte co? mě to zas až tak neba. Nemám ho rád. On totiž nehraje survivora, survivor je o něčem jiném. Ve starších sériích by vyhořel a pakoval by se celkem rychle. ()

Hrdinové proti padouchům (2010) (S20) 

Povedená serie, jedna z nejlepších co survivor nabízí a aby ne když se zde sejdou ti nejlepší (skoro) hráči z historie. Bohužel zas je tu Parvati, a zase se jen s někým veze. Co je ovšem na týhle řadě špatně, a nejen na týhle, postupně to přichází od dob dominance Terryho a Ozzyho, je to, že si produkce až moc dobře uvědomuje šance "křehkých dívek" v soutěžích, a tak se nám najednou soutěže transformují. Podle mě bohužel k horšímu, chybějí zajímavé soutěže, kde by jedinecc mohl ukázat fyzickou nebo psychickou výhodu, ale je zde spoustu soutěží na výdrž. Bohužel to silným hráčům bere šanco hrát survivora více na sebe a na vítězství v soutěžích. Po delší době nemůžu dát 5*, prostě to neni ono. ()

Nikaragua (2010) (S21) 

Podle mě podceňovaná série, podobně jako třeba Gabon. Mě se líbila, jenže bohužel tu neni žádnej idiot jako Russell, a nebo kravka jako Parvati. Proto asi tak nízký hodnocení. Já musim dát 4*, i za Martyho a Fabia kterým sem fandil a dokázal bych si je představit i v dalších řadách. ()

Ostrov vykoupení (2011) (S22) 

Jedna z mých TOP 6. Moc nemusim Russella a už vůbec to jeho jsem nejlepší hráč ze všech a jedinej vím jak se to hraje. Tady se krásně ukázalo, že to tak neni, a že HVV byla jen náhoda, ptž nikdo neznal jeho hru. Za to můj oblíbenec Rob tu ukazuje suprovou hru, dokáže svůj kmen táhnout a zaslouženě v něm získá pozici jakou měl. Na to abyh ji považoval za nejlepší ji ale něco chybí. I tak 5*, Redemption Island mě zaujal, zvlášť když nám nejmenovaný hráč ukázal, že se můžete ve hře udržet i když vás kmen vyloučí. ()

Jeden svět (2012) (S24) 

v týhle řadě se vyskytuje asi nejvzácnější tvor původem z USA, homosexuální republikán z Alabamy. ()

Filipíny (2012) (S25) 

Pro mě nejlepší řada od Cook Islands, mikronesie a samoa me nebavili, a je prostě lepší jak tocatins nebo gabon, RI mam rad kuli robovi, jinak je to prumerna rada, a HVV je vlastni kategorie, o zbylych radach jdoucich po HVV nema ani cenu mluvit ;) Tady se povedlo vsechno, od castu, pres souteze, blindsidy, az temer po finale, tam je jedna mala skvrnka, jeden finalista mel byt jiny, ale i tak pro me top rada. Skupin je proste sympatak, a fandil jsem mu uz kuli Outbacku, Penner bavil celou dobu, Malcolm, Denise, Carter a dalsi ukazali ze survivor nepotrebuje v kazde serii navratilce, jen si dat vic prace s castem, a muze vzniknout dobra rada. ()

Caramoan (2013) (S26) 

tři hvězdy za tři jediné normální hráče, kteří mě bavili. Jinak bohužel zklamání. ()

Reklama

Reklama