Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 4
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Rosaviva k tomuto seriálu (22)

Kdo přežije (2000) 

Moje guilty pleasure, viděny všechny série a zatím mě to pořád hrozně baví. 5* ()

Austrálie (2001) (S02) 

Musím přiznat, že pro mě byla tato řada nesrovnatelně lepší než první. 5* ()

Afrika (2001) (S03) 

Trošku slabší řada, než Austrálie, ale přesto se na Survivora vždycky těsím. Opravdu drsné podmínky, musím říct, že bych tam snad ani nezamhouřila oči, kdybych věděla, že na druhé straně ohrady je lev, který se kdykoliv může dostat dovnitř. 4* navíc vyhrál můj oblíbenec, takže si nemám proč stěžovat. ()

Návrat hvězd (2004) (S08) 

Obsahuje spoiler: Užívala bych si to mnohem víc, kdyby Rob s Amber vysmahli hned na začátku, hlavně kvůli Robovi, který mě naprosto neuvěřitelně lezl na nervy úplně vším, jsem z toho byla dost otrávená. Ale přesto to byla jedna z těch lepších řad. 4* ()

Vanuatu (2004) (S09) 

Obsahuje spoilery: Aliance žen by byla super, sledovat jak ženský nakopávaj zadky chlapům byla rozhodně sranda. Jen kdyby jako poslední dvě ženský ve hře nezůstaly ty největší blbky. 3* ()

Guatemala (2005) (S11) 

Tahle reality show mě dostala, je pro mě mnohem zajímavější než jakékoliv zpívající a talentové soutěže. Asi těžko mohli najít krásnější a magičtější místo. Velké mínus téhle řady byli značně nesympatičtí soutěžící. Nakonec to ale vyhrál/a ještě podle mě ta lepší varianta z těch co se dostali do finále. Naprosto jsem nechápala, proč se Judd a Lydie dostali tak daleko. Lydie byla úplně k ničemu a Judd se hodil jen do těch soutěží, kde hrál celý kmen o odměnu, jakmile začal každý hrát o svou vlastní imunitu, okamžitě bych ho vyhodila, tak nesnesitelného chlapa jsem snad ještě neviděla. ()

Panama (2006) (S12) 

Bohužel zatím nejslabší série, kterou jsem viděla. Hlavně za to mohl příšerný výběr soutěžících, počet těch co mi byli sympatičtí se dal spočítat na prstech jedné ruky, proto se docela divím, že jsem spokojená s tím, kdo vyhrál. Nevím co tu všichni mají proti Cirii, ona byla jedna z těch málo sympatických lidí, už proto, že tam dokázala skoro všechny naprosto skvěle obehrát. Spoiler: Tahle řada by měla mít motto: Stěžujte si jak tam nechcete být, proste, aby vás poslali domů, nadávejte jim, řvěte na ně a oni vás stejně domů nepošlou a málem to dotáhnete až do finále. Shane byl jeden z nejmíň sympatických lidí co jsem tam kdy viděla. 3* ()

Cookovy ostrovy (2006) (S13) 

Musim říct, že velice podařená řada, snad jedna z nejlepších co jsem doteď viděla. Spoiler: být Becky, tak bych se v tom finále (a i v tom souboji v rozdělávání ohně) propadla hanbou. Myslím, že to měl vyhrát Ozzy, byl rozhodně sympatičtější a zasloužil by si to víc než Yul. Kdo mě vytáčel nejvíc byl Jonathan, vskutku na pěst. Nechápu, že se tam udržel tak dlouho. ()

Fidži (2007) (S14) 

Začátek mě vážně otrávil, koho zajímá koukat se na bandu lidí co jsou na dovolené na Fidži. Ale pak se to vylepšilo. Vítěz je uspokojivý, i když jsem to bývala přála někomu kdo se do finále bohužel vůbec nedostal. 3* (dala bych tomu i o hvězdičku víc, ale za ten začátek ne). ()

Čína (2007) (S15) 

Komentář obsahuje spoilery. Myslela jsem si, že mě to nebude bavit, protože Čína opravdu není lákavým prostředím, a když jsem viděla jak vypadají oba tábory, tak mě to v tom akorát utvrdilo, ale opak byl pravdou. Pro mě snad úplně nejlepší série, co jsem (zatím) viděla. Prozatím snad nejlepší scény o imunitách. Být Jamesem, který se nechá vyřadit, když má dvě skryté imunity, rozhodně bych se styděla, nechápu jak mohl být tak naivní. Jak mě Amanda v Mikronesii nevadila, tak tady bych jí nejradši za ty pohledy profackovala. Vůbec nechápu proč se Denise dostala tak daleko, tu měli vyhodit jako první, snad jedna z nejstrašnějších soutěžících, co jsem kdy viděla. Naopak jsem si naprosto totálně oblíbila Courtney, měla skvělé průpovídky a má můj obdiv, že se dostala tak daleko, protože jsem si původně myslela, že jí vyřadí mezi prvními, ještě, že se to nestalo. Myslím, že je to snad moje vůbec nejoblíbenější soutěžící, možná taky protože má podobnou povahu jako já - taky si pořád stěžuje. Dala bych snad i plný počet hvězdiček, ale kazí mi to fakt, že místo Courtney vyhrál Todd, který mi už ke konci lezl příšerně na nervy tím jak všem nakecával něco jinýho. Hodně silné 4* "Hlasuju pro tebe, protože, když v noci chrápeš, zní to, jako kdyby někdo dusil mrože." ()

Hrdinové proti padouchům (2010) (S20) 

Jedna z naprosto nejlepších řad. Už ze začátku jsem rozhodně fandila Villains. Spoiler Dost lituju vítěze, protože jsem to radši přála Parvati. Sandra v podstatě neudělala nic, čím by si zasloužila další milion, teda kromě spálení klobouku Russela. Taky lituju, že Courtney, Stephanie a Cirie byly vyřazeny tak brzo. A ze všeho nejvíc lituju, že se tam znova objevil Boston Rob. Jestli ho uvidim ještě v další řadě, tak už mě z něj snad klepne, ze všech soutěžícíh mě on štve rozhodně nejvíc. ()

Jižní Pacifik (2011) (S23) 

Obsahuje spoilery: Aneb další série, kdy kmen, kterému jsem fandila, je celkově vyhlazen hned po sloučení. Ale byla to pro mě první série, u které jsem si vyloženě trhala vlasy na hlavě při soutěžích a kdy jsem skákala na židli metr vysoko, když vyhrál můj oblíbenec, jo, řeč je pochopitelně o Ozzym. Div jsem nezačala zoufale mlátit hlavou o klávesnici, když se mu podařilo prohrát se Sophii, která mi nehorázně lezla na nervy a vítězství jsem jí teda opravdu nepřála. To už snad radši tomu Coachovi. ()

Caramoan (2013) (S26) 

Podle mě bohužel začíná téhle show docházet šťáva a baví mě většinou jen série, kde se objeví returning players. Když jsem ale viděla, kdo všechno vyskákal z tý helikoptéry na začátku, tak jsem jen zírala, tohle, že by měli být ti favorites? Je fakt, že některé jsem viděla zpátky dost ráda, ale druhá polovina tam neměla snad vůbec co dělat. Nicméně, na rozdíl od většiny lidí tady se mi ta série nakonec docela líbila a to i přesto, že mi tak polovina castu byla děsně nesympatická a ti, které jsem měla ráda vyloučili až moc brzo. Přesto jsem ale poměrně ráda za vítěze, jeden z mála, kterého jsem měla docela ráda. 4* jen doufám, že se Malcom objeví ještě v nějáké sezóně O:) ()

Krev není voda (2013) (S27) 

Obsahuje spoilery:Už prvně, když jsem zjistila cast, tak mě tak něják napadlo, že tohle by mohla být Tysonova série, a ukázalo se, že jsem měla pravdu. Jak jsem ho v jeho úplně první sérii moc nemusela, tak si mě za ty roky získal, takže jsem mu tu výhru i přála, z finálové trojice rozhodně nejvíc, hlavně jsem se děsila, aby porotě nepřeskočilo a nedala to otravné Monice. Někdo by jí měl spočítat, kolikrát za sezónu řekla "This is about Monica." Každopádně mě tahle série příjemně překvapila. Trošku mě naštvalo, že pár mých favoritů vypadlo již před sloučením, ale kmenovky skoro v každém díle stály za to. Ehm, ehm, Rustle feathers :D Na rozdíl od většiny přítomných si myslím, že Redemption Island není špatný nápad, takže jsem byla poměrně ráda, za jeho navrácení. No, když to vezmu kolem a kolem, moje nejoblíbenější série to není, ale stála za to. 4* a Ciera se pro mě stala největším překvapením série, po prvních třech dílech jsem si o ní myslela, že je naprosto odepsaná a hele kam to dotáhla. ()

Cagayan (2014) (S28) 

Z úplně nového castu jsem zrovna nadšená nebyla, protože mě poslední série, kde se nevrátil alespoň jeden účasník minulých soutěží dost nebavili, ale jsem ráda, že se opak stal pravdou. Rozdělení na tři kmeny podle Brawn, Beauty a Brain bylo zajímavé a v každém kmenu se snadno našel někdo, komu jsem fandila. Byla to první série, kterou jsem sledovala hned jak se vysílala a můj strach, že mě to nebude bavit, když uvidím jen jeden díl za týden, naštěstí rychle opadla. Vítěz, ani finálová trojka, mě teda nepotěšila, ale aspoň, že vyhrál zaslouženě. 4* Tony mluvící jako lama byl naprosto nejlepší moment celé série. ()

San Juan del Sur – Blood vs. Water (2014) (S29) 

Obsahuje spoilery: Rozhodně se teda nejedná o nejzábavnější sérii na světě. Casting víceméně nic moc. Pravděpodobně nejhorší byla žába Julie a její boyfriend, pak otravná wicked step mother Missy a její rozmazlená dcera, která nebyla schopná udělat nic bez souhlasu maminky. Sourozenecké duo blbý a blbější - Drew a Alec. Pár jedinců jsem si tam celkem oblíbila, ale jediný pár, který jsem měla vyloženě ráda byl Reed a Josh, škoda, že to nedotáhli dál. Jinak celá ta hra byla taková, nijaká, vyměňování odměn, přátelské vztahy mezi hlavní aliancí a dokonce i poslední kmenová rada byla taková nudná. Jediný zábavný monolog měl Reed, za to jdou tři palce nahoru. Každopádně ale jsem spokojená s vítězkou, jako jediná ze všech tří si to rozhodně zasloužila. 3* ()

Worlds Apart (2015) (S30) 

Obsahuje spoilery: Myslím, že se jedná o jeden z nejlepších castů z posledních sérií. Skoro všichni byli něčím výrazní hned od začátku a navíc to byla řada plná hráčů, takže blindsidů tam bylo požehnaně (vlastně už od začátku). Pár kmenových rad mě nepřekvapilo, ale u většiny jsem opravdu do poslední chvíle vůbec netušila, kdo vypadne. Jak série mířila ke konci, tak mých favoritů ubývalo (Joe, Jenn,..) a v soutěži zůstávali ti otravnější (Dan, Rodney a hlavně 'mrtvá ryba' Will). Avšak i přes nedostatek oblíbenců jsem se naprosto nenudila (Rodney a jeho nejhorší narozeniny - priceless). Finálová trojka byla hodně dobrá (teda až na 'mrtvou rybu', ten měl vypadnout už dávno, vůbec nechápu co tam dělal) - ale zase jsem to vzala jako hezký symbol, jeden white collar, jeden blue collar a jeden no collar. Mike si vítězství rozhodně zasloužil. Byla jsem ale dost překvapená, že taková Carolyn dostala jen jeden hlas, což o to, byla dost nesympatická, ale hru hrála sakra dobrou, čekala jsem to na vyrovnanější boj mezi ní a Mikem. A jak jsem Shirin ze začátku nemusela, tak musím přiznat, že bez ní by to nebyla taková zábava, jsem docela ráda, že se vrací příští sérii. Když to vezmu zkráceně - jedna z nejlepších sérií poslední doby. 5* ()

Cambodia – Second Chance (2015) (S31) 

Obsahuje značné spoilery. Nápad na tuhle sérii se mi zdál zajímavý. Navrácené soutěžící já ráda, připadá mi totiž, že série, kde se vyskytují, jsou zajímavější. Navíc tím, že tady cast opravdu vybírali diváci, se vrátili jen ti "nejvýraznější". Ale 30. sérií je hodně, takže třeba já jsem si všechny nepamatovala, většinu teda ano, ale třeba takovou Kimmi (nebo počkat, to byla ta s těma kuřatama?), Monicu, Wentworth, Jeffa Varnera, Andrewa a Fishbacha (a to mám pocit, že jsem mu v jeho sérii možná fandila?), jsem si moc nepamatovala, některé vzhledově, ale herně vůbec. Čekala jsem, že to bude slušná řada, ale, že to bude až taková pecka? Ještě jsem neviděla, aby se sešlo 20 hráčů, kteří se pustí do hry od prvního okamžiku, lžou, kradou a vrážejí nože do zad. Navíc neustálé výměny kmenů to udělali ještě zajímavější. Hned několik prvních vyřazení bylo překvapivých. První půlka byla dost dobrá, od sloučení kmenů už to pak byla hra v úplně šíleném tempu. Měla jsem tam spoustu oblíbenců, kterým jsem fandila. Většina se dostala alespoň do poroty, pár jich tam vydrželo až do konce. Tahle řada navíc obsahovala tu nejšílenější a nejlepší kmenovou radu vůbec. Ano, mluvím o té, kde se hlasovalo snad 5x a narůstal počet lidí s individuální imunitou. Epic. Finálová trojice ve složení Jeremy, Spencer a Tasha pak ušla. Místo Tashy bych si tam sice přála Wentworth, protože to by teprve byla pořádná bitka a bylo by to perfektní zakončení řady. Wentworth pro mě byla jednoznačně největším překvapením sezóny, v předchozí řadě na mě moc nezapůsobila, navíc toho moc nepředvedla, protože vypadla ještě před sloučením. V téhle řadě mi teda naprosto vyrazila dech a výhru jsem jí přála ze všech nejvíc, protože hrála bezkonkurenčně nejlepší hru. Zajímalo by mě, co by se stalo, kdyby jí Jeremy vzal do finále místo Spencera. Taky mě překvapilo, že všech deset hlasů připadlo Jeremymu. Čekala jsem, že alespoň jeden hlas poputuje k Spencerovi, nebo Tashe. Jeremymu jsem vítězství přála a patřil mezi moje oblíbence, ale na druhou stranu mi nepřišlo, že by předvedl nějak skvělou hru. Přece jen ale mám nějakou výtku. A to k tomu, jak byly díly sestříhané. Když se někdo polovinu hry ignoroval a najednou měl v jednom díle více prostoru než ostatní, tak bylo už dopředu jasné, že vypadne. Taky se mi vůbec nelíbil závěrečný dvojdíl. Tři vyloučení a čtyři kmenové rady v jednom díle mi přišlo opravdu hodně. Ze "života" soutěžících tam nebylo téměř nic, celý díl byl sestříhaný jen z kmenových rad a ze soutěží o imunitu. Přičemž závěrečná kmenová rada, kdy se ke slovu dostala porota byla slabá. Nevím, jestli to bylo tak hrozně sestříhané, nebo jestli vypadlí soutěžící prostě neměli co říct, ale přišlo mi to dost odfláknuté. To jediné mi teda kazí dojem z jinak dokonalé (a upřímně asi úplně nejlepší) série Survivora. A příště máme znova Brain, Brawn, Beauty..achjo, oni se nepoučí z fiaska Blood vs. Water II. ()

Kaôh Rōng (2016) (S32) 

Obsahuje spoilery. Po propadáku, kterým byl Blood vs. Water II, jsem čekala, že Brains vs. Brawns vs. Beauty II bude po tak krátký době taky solidní trapas, ale opak byl pravdou. Cast mi docela sednul (až na Brawns teda, Scott a Jason to je fakt dvojka, ještěže se nedostali dál) a oblíbenců jsem si tam hned našla několik. Evakuace vždycky se vším zamíchali, ale kromě toho, mi nepřišlo, že by v druhé půlce bylo zase tolik překvapení. Většinou vypadnul ten, o kom jsem si myslela. Finálová trojka pak pro mě byla trošku zklamání, doufala jsem, že se tam místo Taie dostane Cydney (kromě toho, že by si to víc zasloužila by to bylo hezky symbolické zakončení Brawn&Beauty&Brains). S výherkyní nejsem tak úplně nespokojená, ale mám pocit, že si to tak zase tolik nezasloužila. Hrála sice dobrou sociální hru, občas i strategickou a když potřebovala vyhrát, tak vyhrála, jenže Aubrey v podstatě celou dobu určovala směr hry, nechápu proč jejím směrem neputovalo víc hlasů, myslela jsem, že hlasy budou tak v poměru 4-3; že Michelle vyhraje až o tolik mě překvapilo. ()

Millennials vs Gen X (2016) (S33) 

Za mě se jedná o dobrou sérii se zajímavým castem, kde jsem si našla poměrně hodně oblíbenců. S vítězem jsem částečně spokojena, ale stojím si za to, že neměl dostat všechny hlasy, minimálně pár jich mělo putovat jinam. ()

Reklama

Reklama