Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 3
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Lucindajet k tomuto seriálu (13)

Kdo přežije (2000) 

Spoliery, asi Parta amíků poprvé v džungli na Borneu se stydlivým Jeffem, kdy ještě nevěděl že mu modrá sluší nejvíc. Klub fanoušků Mirka Dušína soutěží v primitivních hrách ze tří provázků a někdy jen ze dvou. Tyhle soutěže byli určitě víc džungle friendly než obří konstrukce co kvůli pár minutám staví teď, ale když ani ty provázky nejsou barevný, na tom gauči to taková zábava není. Naopak výhra v podobě návštěvy místního baru, piva s Probstem a (dalšího) promítání VHS s Jeffovou nabídkou, že má i cigára, si v dnešní době představit nedovedu. Při dovážce obří krabice na ostrov co skýtá obří tv bednu se pak nejde neusmát. Ačkoli všichni podle svých her přijeli k jihočínskému moři ukázat jak jsou hrdými a čestnými američany, co ani kvůli miliónu neztratí tvář, zdál se mi cast na první řadu poveden. Ono taky od pobožnýho panice co si sebou vzal bibli nebo doktora co někomu zřejmě daroval rozum čekat moc nejde. Naopak od oplácanýho gaye z města a oprsklé řidičky kamionu ze středozápadu se poprvé dostalo nějakého spolčení a strategie, která, jak všichni víme, je tou nejdůležitější složkou, což se kupodivu ukázalo i v řadě s účastníky kteří ty slova možná ani neumí napsat. Oblíbenci: Richard, Sue (až na ten zhrzenej projev, ale had sní krysu bylo epické), Jenna (takové milé překvápko) ()

Austrálie (2001) (S02) 

spoilery Druhá série, kdy i ten největší záporák je ve srovnání se soudobým castem andílek. Všichni se mají rádi a přejou si tam mít lidi co si to zaslouží víc, než ty, který dokážou porazit. Nebo tak se alespoň tváří, po vyjádření finálové dvojky už se to tváří jako velice rafinovaný plán. S obsazením jsem byla spokojena, stejně tak s vítězem a finálovou dvojkou. Kucha mi byl asi trošku bližší, Elizabeth a Rodgerovi jsem to přála do poslední chvíle. Na druhou stranu smekám před Tinou z Ogakoru, v téhle sérii mi přišel víc patrnej ten kontrast mezi mladýma holkama a čtyřicátnicí z Tennessee s božím přízvukem. Ty holky ani zdaleka nebyly z cukru přesto měly své slaší chvilky ( naprosto právem) a naproti tomu tam máte Tinu, kterou nějaká pustina, vyplavenej tábor, prázdnej žaludek nebo rozbouřená řeka při chytání uplavané rýže prostě nezlomí a je v tom cítit že je to jen tím, že toho má za sebou jednodušše víc. Hodně depresivní série, skrz počasí a nedostatek jídla, týden před koncem už byli všichni naprosto vymletí. Oblíbenci: Colby (sympaťák až to pěkný neni), Elizabeth, Tina, Rodger ()

Afrika (2001) (S03) 

První nudnější série, nikdo komu bych extra fandila, výraznější osobnost snad jen Lex. Žádní oblíneci. Podivín Frank byl ale dobrej. ()

Cookovy ostrovy (2006) (S13) 

Spoileříky Velice povedená série, premiéra pro legendární soutěžící jako Parvati, Ozzyho a Jonathana. Netušila jsem, že tihle tři vzešli z jedné řady, klobouk dolů za cast. I když to, že si našla soutěž je a né naopak to trošku shazuje. Rozdělení podle ras, bububu, takovýho povyku a oni to už po třech dílech semelou do klasických dvou. Já bych to nechala běžet dýl, klidně až v jednom kmeni budou jenom dva, tak jak v jedné následující sérii. Ani jeden ze dvou kmenů mi uplně nevoněl, po twistu v podobě přeběhnutí Candice a Jonathana se ze stávající čtverky stali outsideři a tudíž milá Lucie (moi) jim hned začne fandit. Sledovat Ozzyho s vědomím co za hvězdu survivora je dnes, jak je tady nenápadnej, bylo milý. Musím uznat, že to sebevědomí mu za ty roky sakra narostlo, už tady mu říkali, že byl arogantní. Mě to s ním tak zlý nepříjde, já ho ráda, a tady je pěkně nenápadnej, zezačátku. Nevypadá jako někdo z playboy tv... Druhej kmen byl naprosto tragickej, jako pardón, Parvati je možná pěkná holka, ale jen když tak debilně necedí ty zuby, a to ona pořád, takže...Vážně, to jaké pochvaly se jí dostává jak flirtuje a jak je tím mocná, teda, jo, dělá to, ale jestli tohle na někoho platí to tam můžu snad i já. Příjde mi to jak triky nějaké patnáctky, myslím, že tam bylo pár mnohem šikovnějších holek co se umí vetřít mnohem víc nenuceně. Jonathan je malej hajzlík ale holt ho nějak stejně máte rádi. S vítězem jsem pak spokojena, jeden by řek, že měl celkem snadnou cestu, ale, že se ta čtverka udržela a vyházela celej druhej tým s dvojnásobkem hráčů byla sakra klika. Oblíbenci: Yul, Oscar, Sundra ()

Tocantins (2009) (S18) 

Spoilery Jedna z těch lepších řad, strašně moc zajímavých lidí. Zabiják draků coach je za všechny prachy, věčně vykulenej Stephen fakt úsměvnej, (pro mně nepochopitelnej) outsider sympaťačka Sierra, samice Taj, miláček JT a fešáček Brandon. Nevím čím to je ale série ve vnitrozemí mě baví nějak víc. Oblíbenci: Sierra, Taj, Brandon, Spencer ()

Samoa (2009) (S19) 

spoilerz!! Russell sem, Russell tam. Konečně se setkávám s tím proslulým Russellem. Čekám nějaký ztělesnění zla a tam si nakráčí připrdlej tatík s pivasem. Ale toho čertíka v očích měl. V porovnání se zbytkem castu by to bez něj byla určitě slabší série. Na Shambo už jsem se ke konci nemohla ani koukat, ty její vlasy! Ta paní bude asi hodná a myslí to dobře, ale trošku se někde zapomněla a žije si ve vlastním sluníčkovým světě. Vítězka mě mile překvapila, jak jsem Erika neměla ráda, měl nejlepší řeč k třem finalistům a uhodil to přesně na hlavičku. Z finále si odnáším další potvrzení toho, že drtivá většina těch holek je mnohem krásnější když běhaj nenamalovaný po ostrově než s tím vším makeupem ve studiu (Natalie zestárla s vrstvou omítky o dobrých 15 let) a kluci by se neměli holit. Oblíbenci: Natalie, Russell, John, Kelly ()

Jižní Pacifik (2011) (S23) 

SPOILERZ Jak jsem viděla ráda Ozzyho, tak jsem nerada viděla Coache. A stejně to mělo dalších 16 lidí, až mi ho bylo líto jak jeho kmen vůbec neskrýval tu nelibost že je u nich. Dokonce mi v prvních pár chvílích přišel, že se nějak umoudřil, a všechny draky už zabil a dá s tím pokoj. Ó jé, kdo by byl řek, že se mi právě po dracích bude stýskat. Coach dal dohromady sektu modlících se fanatiků a vytvořil tak nejpobožnější sérii co jsem viděla. Je to jedna z těch věcí, kterou na amících v reality show bytosně nesnáším. To jejich pokrytectví jak ten jejich bůh fandí zrovna jim, protože nemá určitě nic lepšího, než se starat o rozmazlený amíky a vybírat kdo vyhraje milion v nějaké show. A ty sebevědomý silácký řeči, po tom co se jednou zadaří, že to je ta přízeň boha, tolik keců, ale když pak prohrajou, to už mi nikdo ten boží důvod nepoví. Tím se oklikou dostávám ke kritice namyšlenýho arogantního Ozzyho. Všichni tihle lidi jsou arogantní, ať už víc, nebo míň. Ozzy si věří dost, jeden by řek až moc. Háček je ale v tom, že on si to dovolit může. Jeho sebevědomí do soutěží je naprosto oprávněný, protože je v nich neuvěřitelnej. A celou sérii jsem ho pozorovala s pomyšlením na komentáře tady, a já v něm toho čůráka prostě nevidím. Jasně, holt mu chybí trošku z toho strategickýho a sociálního soudku, ale zrovna v téhle sérii, kdy se dočkal blindsidu od Cochrana a celej jeho kmen padal jak hrušky naproti kmeni kterej byl maximálně stmelenej. Nejde se mu divit, že se spolíhal jen sám na sebe a soutěže, tady fakt jiný možnosti neměl, a kdyby si nevěřil, nedošel kam došel. Uf. Sophie mi udělala radost, oplácaná mladá holka, ale zvládla to skvěle, v posledních dvou dílech mě trošku začla štvát, ale furt nejlepší volba. Brandon je naprosto děsivej, ten člověk v sobě musí mít fakt neuvěřitelnej konflikt, fakt by mě zajímalo, jak to vypadá v jeho hlavě. Oblíbenci: Oscar, Jim, Sophie, Papa Bear ()

Jeden svět (2012) (S24) 

spoiler: Dumala jsem proč tahle řada má podprůměrné hodnocení ale už se nedivím. Našlápnuto to mělo vcelku dobře ale teď jsem v půlce a po každé kmenové radě mi zůstává rozum stát a jen se rozčiluju. Hloupí lidi zůstavají a ty fajn letí, a jsou na sebe hnusní a zlí, naprosto zbytečně mimo hru a strategie, na takový lidi mě koukat neba. Od nějakýho 10. dílu jsem se s tím už smířila, nic překvapivýho se nekonalo, vítěz očekávaný ale i oprávněný takže v poho. Naprosto mě fascinovala Christina, myslela jsem že ji musí trošku křivdit, a ten dojem je jen tím jak je sestříhaná a nemá moc prostoru. Fskutočnosti opravdu blbá holka, které nic nemohlo být víc jedno. Její účast je záhadou. Oblíbenci: Kim, Troyzan, Monica ()

Filipíny (2012) (S25) 

Spoiler bacha: Na plný hodnocení si netroufám jelikož jsem celkem dost rychle začla koukat jen a pouze na Malcolma a neodhadnu, jak by mě to bavilo bez něj. Zřejmě můj největší oboíbenec ever. nojo. Nicméně start ve 3 kmenech, a fiasko Matsingu, kdy po 4. dni zbyli dva bylo příjemný zpestření, i koukat se jak tihle odsouzení to nakonec dotáhli. Neuvěřitelný stvoření v podobě brazilské mamby Abi se jen tak nevidí, to bych jim dala milion všem že to s ní těch 30něco dní zmákli, já bych se asi radši picla kokosem. Samozřejmě bych si přála aby vyhrál můj favorit, na druhou stranu mně udivovali že si ho nechávali až do poslední chvíle, to byl risk, ale Denise jsem to přála hned po něm. Oblíbenci: Malcolm, pak dlouho nic, pak Denise, Jonathan, Lisa. A Dawson high five za vrhání se na Probsta. ()

Krev není voda (2013) (S27) 

asi spoilery budó: Blood vs. water a redemption island veškerou strategii překroutí nadvakrát, a pak ještě třikrát nazpět. Taktizování že i já z toho měla hlavu k prasknutí, nechápu jak to dělaj, ale to mě hodně bavilo. Na druhou stranu hodit tam dva lidi v nějakém vztahu k sobě a dát je proti sobě náležitě přidá na slzičkách trosečníků. Naopak mne to jen zvedalo ze židle, když někdo kdo se zná celej život brečí nad tím jak je to nejhorší moment v životě bo ta druhá polovička nepostavila puzzle nebo nerozvázala uzlík..americans. Ruperta byla škoda a vítěz je za trest. oblíbenci: Aras, Vytas, Monica, Caleb ()

Cagayan (2014) (S28) 

Spoileříky! Mozky, svaly, krása. Zajímavý rozdělení, v soutěžích jsem to hodně žrala, ať už boření zažitých stereotypů nebo právě dostání svému jménu. V kmeni krásy stál za něco jen Brice, kterýho vyšpolouchli hned. Dutá jižanská hlava Jeremiah a děvčata co myslí, že se udrží ve hře když se hezky usmějou, která si jaksi nedomyslela, že jsou v kmeni s chlapci, kteří mají stejnou metodu, a obmrkat se nenechaj. Ne dík. Favority jsem našla pak v trojce outsiderů z chytrého kmene, Kass(dočasně), Tasha a Spencer. Že se nejvíc stotožním s šampionem v šachu bych si netipla. J'tia byla tak neuvěřitelný dělo, že to snad nemohla myslet vážně, jinak dost děsivej důkaz že 'nukleární inženýr' může bejt totální magor co umí pěkný tóčo. Tony nebyl můj favorit, ale musí se nechat, že si to zasloužil. Odposlechová chatrč a odposlechový díry v přístřešku, rozhodně bavil. Oblíbenci: Spencer, Tasha ()

San Juan del Sur – Blood vs. Water (2014) (S29) 

spoilery Začátek celkem vlažnej, blood vs. water přinese vždy víc kňučení a brečení a sledovat to od prvního dílu mě již tradičně vadí. Hodně rozporuplnej cast, výborný dvojky jako Natalie a Nadiya, který jsou moje oblíbený holky už z Amazing Race nebo sympaťáci Josh a Reed, a naproti tomu naprosto vyjetí bratři Alec a Drew (kdy Alec od chvíle usazení do poroty nasadil výraz právě zhulenýho omastka, kterej nemá páru proč sedí v džungli v Nicaragui, na druhou stranu už aspoń nemluvil). Sezóna celkem průměrná, od půlky mě však začla mnohem víc bavit, díky tomu že se začlo dít spoustu věcí jak sem si přála. Barbie s Kenem mě vyloučením Jeremyho nasrali asi tak jako Nat a zbytek série jsem jí už držela palce a kochala se její krasojízdou. S vítězem jsem tak spokojena asi nejvíc co pamatuju. Ale nejen to, moc se mi líbilo vyřazení zaslepenýho Jona i to, že jeho Jaclyn došla do finále, myslím že mu to hodně přistřihlo hřebínek, což přesně potřeboval. Missy a Baylor jsem neměla ráda od začátku, ale za ten Reedův kráásnej fackózní proslov ta její účast ve finále stála, a až ho potkám tak mu poděkuju. Jinak bych tam za sebe ráda viděla právě Reeda, koneckonců i Keitha, ke kterýmu jsem si postupně našla cestu a byl vlastně fajn, i když ke všemu přišel jak slepej k houslím. oblíbenci:Natalie, Reed, Jeremy, Josh ()

Worlds Apart (2015) (S30) 

spoilery Hurá, zase jedna zábavnější. Bezlímečkový kmen byl předvídatelně mému srdci nejbližší, v první chvíli ani né díky Malcolmovu mladšímu bráchovi ale kvůli Jenn. V modrým kmeni to zrovna na nějakýho chytrýho hráče úplně nevypadalo, načež se objevil chlapík s vytetovaným žalmem na zádech a mně začli brát mrákoty. Po spojení se to začalo ale pěkně motat a najednou tady tomu pobožnýmu nesnesitelnýmu pracantovi jakým byl v prvních dnech začnete fandit. Mike se stal mým oblíbecem stejně rychle jako mně Will zklamal. Obyčejně mám slabost pro psance, což tu bylo silně podpořeno tím, že proti němu stáli stvoření jako Dan a Rodney. Rodney by svým zoufáním po narozeninovém dortu překonal spoustu malých dětí zatímco Dan by si měl (třeba) dortem ucpat pusu na většinu dne. Shirin jsem nerozlouskla, nevím, co řek Will fakt nebylo ok ale bylo tomu věnováno na můj vkus až zbytečně moc pozornosti a polovinu času mě fakt otravovala. Vítěz mi udělal moc velkou radost, i finálová trojka, kdy jsem si fakt nezkoušela tipnout kdo. Oblíbenci: Joe, Jenn, Mike /// BTW: Koukat na napráskanou Cambodiu bude sakra supr, z žen asi jen Kelly a Tasha ale ti kucí, to nemůže nebýt dobrý. ()

Reklama

Reklama