Reklama

Reklama

Kdo přežije - Čína

(série)
  • USA China
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2007

Tato řada je v pořadí patnáctou sérií americké reality show. Jak je z názvu patrné, natáčelo se v Číně a tedy na tuto hru neobvyklém místě. Žádný tropický ostrov uprostřed oceánu, ale okolí přehrady Zhelin ležící v provincii Ťiang-si v Čínské lidové republice. Moderátor Jeff Probst prohlásil, že to byl první americký seriál (konkrétně tato řada), který byl celý výhradně natáčen v Číně. Tato řada je sérií, která byla natáčena na nejsevernějším místě ze všech dosavadních řad a natáčelo se mimo tropické pásmo.
Producentům této show se podařilo zajistit nebývalý přístup na několik čínských památek, včetně Velké čínské zdi a Šaolinského chrámu. Natáčení této řady začalo 25. června roku 2007 a skončilo po třiceti devíti dnech 2. srpna 2007. V americké televizi tato řada běžela od září do prosince téhož roku.
Šestnáct nových trosečníků bylo rozděleno do dvou kmenů. Červený kmen nese název Fei Long, což v překladu znamená Létající drak. Žlutý kmen nese název Zhan Hu, což znamená Bojující tygr. V této řadě se již nevyskytuje Ostrov vyhnanství, ale objeví se jiný zvrat. Naproti tomu skrytá imunita opět bude ve hře. Tato řada přinese nejen nezapomenutelné a oblíbené hráče (tři z nich byli vybráni do jubilejní 20. řady), ale také vzniknou nová přátelství, vytvoří se nové aliance a mnoho trosečníků pocítí na vlastní kůži jaké to je, když vás ostatní podrazí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (120)

giovanni3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komentář obsahuje části této série = pokud jste sérii neviděly, tak si tento komentář prozatím nečtěte. Opět si vzpomínám na mládí, kdy jsem sledoval pořad ,,Kdo přežije,, (jen přesně nevím jakou serii z prvních sérií). Zvláštní řada od začátku do konce. Byl zde přílišný zřetel na odhalování se (snad každý díl se něco skrývalo a někdo se odhaloval a to chtěně/nechtěně) a v soutěžích byla až přílišná agresivita (fér hra je asi již neznámý pojem)... Co se hráčů týče, tak od začátku jsme fandil Amandě a posléze i Jamesovi. Bylo zde hned několik nezapomenutelných scén (1. Nechutně hubená a blbá Courtney omámila svojí ,,krásou,, a ,,skvělou postavou,, Frostiho = co to má jako být? Ten kluk je slepý? 2. James má 2 imunity, tvrdí jak ji použije, pokud bude cítit potíže. Na radě mluví, že se mu cosi nezdá, ale imunitu nevytáhne a končí = tím mne naštval 3. Jamie suverénně vytáhne ,,imunitu,, což imunita ani není 4. cílené prohry v bojích o imunitu ) => vítěz mne zklamal a bez ohledu na pár výborných scén mne tato řada až tak moc nebavila. 3z5 ()

Mikeowka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje nejoblíbenější série, asi protože byla první, kterou jsem viděla - přepínala jsem programy, uviděla Courtney a bylo to jasné - zůstala jsem přibitá a sleduji další a další série. Když to teď porovnám s ostatními, soutěže možná nic moc, ale pro mě bude vždycky nej - už jen pro tu hudbu (úvodní song mě vždycky rozpláče, zvlášť ve spojení s fotkami z Číny i dotyčných soutěžících) a odměny jsou taky dechberoucí! To se nemůže srovnávat s odměnou a la 'piknik v pralese'. ()

Reklama

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery Ze všech řad bez hvězdných obsazení je Čína pro mě především řadou s nejlepším castingem. Z 16 soutěžících mi vadí jenom jeden!!, a to ten, který odejde hned jako první, čili od začátku do konce zaručená spanilá jízda. Po ucouraném zlém Fiji působí energická Čína se svým castem jako zjevení, tím spíš, že hráčů schopných po všech stránkách je tu hned několik, a tak by takřka nikdo z nějaké finálové desítky nemohl být vyloženě odpadovým vítězem. I tak má pro mě Čína dokonale uspokojivý vývoj, protože parta, která má hru pevně v rukách, je snad ta nejsympatičtější trojka vůbec (dvojice prohnaných mastermindů a jedna hláškující mrška). Krom nich jsou tu zábavní protivové, rozjímající taktici, úmyslně prohraná soutěž o imunitu a vůbec je to jedna radost za druhou. Jednoznačně Top 3 sezóna. Vítěz: 5* - dodneška jeden z nejlepších vítězů, silně strategická hra, riskantní a vzrušující, zábavná osobnost a úžasně obhájená poslední kmenovka Top 20: Todd Herzog, Amanda Kimmel, Courtney Yates. Oblíbenci: Peih-Gee Law, Jean Robert Bellande ()

heyda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje nepřímý spoiler na celkového vítěze! Viděl jsem už Cookovy ostrovy, Panamu, Guatemalu a Fiji a s klidem můžu tvrdit, že tato série je co se prostředí týče absolutně bezkonkurenční. Čína je úchvatná, překrásná a tamní lidé a jejich kultura mě opravdu nadchla. Navíc si myslím, že i hudba je zde nejpovedenější a krásně navozuje atmosféru starodávné Číny. Dalším obrovským plusem je výborný příběh se zajímavými zvraty. Hlavním a vlastně jediným mínusem je výběr soutěžících. Moc sympatických lidí jsem si tam nenašel a vítěz mě zklamal na celé čáře - slizoun nesympatickej. No ale za tu atmosféru a nepředvídatelnost si to rozhodně 5 hvězdiček zaslouží. 90% ()

Drky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná řada s mým nejoblíbenějším soutěžícím Jamesem, podvraťáckým vítězem, kterému jsem již od prvního dílu nefandil, ale musím přiznat, že si všechny zmanipuloval hodně dobře. Série plná podrazů, hlavně ženská skupinka se zase předvedla. Série plná zvratů. A také série při, které jsem zatím nejvíce měnil názory na soutěžící, což pro mě bylo hodně těžké a překvapující. Čina byla podle mě také série ve které, byli soutěžící nejvíce odkázáni na své schopnosti - nedostatek potravin, které by mohli soutěžící najít či si ulovit a hodně nepříjemné podmínky. Škoda, jen, že jsem se dozvěděl výsledek dříve než série v TV skončila, což byla určitě moje chyba. Hodnocení 4* a 85% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (8)

  • Tato řada má nejmenší věkový průměr soutěžících vůbec - 30,125 let. (Hidan)
  • Jedná se o první sérii, která se nenatáčela v tropickém pásmu. (obivan568)
  • Neil Patrick Harris, velký fanoušek této show, dostal od televizní stanice CBS symbol imunity této řady jako dárek ke svým 37. narozeninám. (Hidan)

Reklama

Reklama