Reklama

Reklama

Kdo přežije - Cambodia – Second Chance

(série)
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2015

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Monica Padilla, Woo Hwang

Obsahy(1)

Reality show Kdo přežije je světovým fenoménem a tato série načíná již 4. desítku, respektive 31. díl v pořadí. Dokáže tato série obnovit zlaté časy této show? Zavede ji poprvé do drsných podmínek Kambodži, kde se přitom střetne 20 vybraných soutěžících, kteří mají jednu věc společnou - všichni už jednou hráli, neuspěli a tohle bude jejich druhá a možná i poslední šance v reality show uspět. Který trosečník nejlépe zvládne herní pravidlo Přelsti, přehraj, přežij, jenž je v podstatě doplněno o ponaučení ze svých chyb, a kterému z trosečníků nestárnoucí Jeff Probst nezhasne pochodeň a zároveň mu řekne, že je posledním přeživším? (Radim1.)

(více)

Recenze (45)

Zeck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadprůměrná řada s původně podivnou volbou Američanů a neschopností CBS, která do nominace na "druhou šanci" zařadila hráče, kteří hráli doslova před pár měsíci a čekat neměli na co, natož aby měli právo na druhou šanci. Ti pak logicky dostali od fanoušků přednost, protože si je pamatovali z nedávného vysílání, na úkor těch zajímavějších, kteří ale hráli před dlouhou dobou a tudiž měli ztížené podmínky se do řady vůbec dostat. Navíc některé volby v podobě např. Kimmi, absolutně nezajímavé hráčky vlastní nehvězdné řady staré 14 let, zkrátka jsem v tom cítil i určitý zásah produkce, zvláště když taková Kelly několikrát razantně odmítla účast, že se projektu už znovu účastnit nechce a najednou se zacinká penězi a je tam, což jen potvrzovala svojí abnormální apatií v samotné hře, kdy vše vyústilo na finálové kmenové radě, kde ani neměla zájem zkoumat hry hráčů a prostě volila podle toho, kdo ji řekl správné číslo. Nakonec to ale nedopadlo tak zle, jak se zprvu zdálo, vlastně jsem měl pocit, že se celá série řídí podle toho, co chci já. Žádný ubohý prvoplánový likvidovaní každého chlapa po sloučení, ale zcela nový prvek v podobě "hlasovacích bloků", na které hráči ochotně přistoupili. Ve finále tři nejlepší hráči po sloučení, tudiž celé řady, kteří dotvořili možná nejsilnější obsazení za několik let, kdy vítězství nemohl čekat nikdo z nich a zároveň v něj doufat všichni tři. O to větší zklamání ale nastalo, když vše posrala až porota mizernými dotazy, naprosto neoprávněným pohrdáním hrou Tashy, případně tím, že všechny hlasy odevzdala jednomu hráči, ačkoliv jeho oponenti ho jednak porazili v obhajobě na samotné finálové kmenové radě, ale hlavně měli oba dva naprosto stejnou zásluhu na tom, že sedí ve finále jako on. Bohužel na rozdíl od něj nemají doma takové rodinné "neštěstí" jako těhotnou manželku a neumí se rozbrečet na povel. Emoce tedy nakonec porazily herní zásluhy, které ani porota nechtěla zkoumat, ačkoliv Jeremy mohl oponenty hravě porazit i těmi herními zásluhami. Jedna z nejlepších řad, jedno z nejsilněji složených finále, ale jedna z nejhorších porot v historii. Čistě díky ní dávám 4 hvězdy, ačkoliv jsem nahlodán, zda nedat pět, ale nedám, zase tak mě to nepohltilo, ale rozhodně nadprůměrně bavilo. Podrobněji k řadě a hráčům zde 80% ()

char_t 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve všech dosavadních řadách (včetně All Stars) vždy "hrálo" pár jednotlivců, zatímco ostatní se více či méně vezli v jejich aliancích a postupně odpadali. Vítěz pak byl buď šéf aliance, machr na soutěže o imunitu, nebo náhodný šťastlivec, pokud se šéfové vymlátili mezi sebou. V Second Chance ale poprvé hrají bez výjimky všichni, a hře to dává úplně novou dimenzi. Aliance se nekonají, spojenectví se přelévají ze strany na stranu... Pro diváky je to bomba - pořád je co sledovat, málokdy na začátku epizody odhadnete, kdo vypadne... Ve dvou třetinách sezóny dávám 100% a troufnu si říct, že ať vyhraje kdokoli, bude to zasloužené. ()

Reklama

Spacecore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už když jsem hlasoval za 20 soutěžících pro tuto hru, věděl jsem, že série bude nadprůměrná, ale nejen, že splnila moje očekávání, ona je převršila a katapultovala tuto sézonu mezi nejlepší série hned vedle All Star, Heroes vs Villains a Fans vs Favorites. Série plná skvělých hráčů, jak vnějších, tak vnitřních inovací herních prvků a dynamiky hry, historické okamžiky, napínavé tribal councils a emoce. Vítěz jako vždy zasloužený, můj hlavní favorit to dotáhl pouze do finále, ale vítězovi jsem to přál hned po něm. Skvělá řada, od HvS rozhodně nejlepší série ! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle mého názoru se jednalo o velice pěknou sérii. O pořádné zvraty nebylo nouze a vzhledem k tomu, že do určité míry diváci sestavovali dvacítku soutěžících, tak to bylo tentokrát napěchováno převážně sympatickými tvářemi. A teď se připravte na pořádnou dávku spoilerů, bez kterých by to zkrátka nešlo! S negerským vítězem Jeremym jsem spokojen. Byl to jeden z mých favoritů. Snad jen tu sentimentální vsuvku v závěru si mohl odpustit. V této sérii jsem však měl snad poprvé svoji favoritku. Byla to ta čtvrtá bloncka, jejíž jméno jsem samozřejmě zapomněl. Podle mého odborného názoru vedla jednu z nejpěknějších her a postarala se o nejluxusnější "blindside" a podrazy každý miluje. Konec sekce spoilerů. Rozhodně se nebojím tuhle sérii doporučit. Je neuvěřitelné, že i po 31. sériích je stála ne co koukat. Tento projekt je nesmírně úspěšný. Nezbývá mi než jej zaslouženě ohodnotit a těšit se na velice slušně vypadající pokračování. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I po jednatřiceti sériích (což si myslím, že je jednou o tolik víc než by bylo potřeba) dokáže tato Reality Show zaujmout. Z mého omezeného pohledu od zhruba první S:Nicaragua (tuším 21 + první dvě série) se vždy laškovalo s návratem hráčů, kteří hrou již jednou proběhli. Ale teprve nyní se a) zúčastnili pouze "veteráni" a b) tyto "veterány" si odhlasovali sami fanoušci. Celou sérii bylo vidět, že ústřední dvacítce na vítězství skutečně záleží a chtěli udělat radost lidem, kteří pro ně hlasovali. Ne jako v některých sériích, kdy někdo to měl jako trochu zvrácenou formu dovolené nebo seznamovacího kurzu případně jako snahu navštívit trochu dospělejší skautský tábor. Naplno se šlo jak do výzev, tak do sociální hry. Ale dost už o soutěžících. Pochvalu si zaslouží i producenti, kteří nám udělali pro mě sympatickou "gólparádu" výzev na výdrž, ale i jiných. Stejně tak nejsou talismany imunity nudně zakopané kdesi hluboko v lese, ale šikovně schované, kde je skutečně vzít či nevzít je oč tu běží. Kmenovky taky lahůdka, blindside kam se podíváš, žádné pevné aliance. Několik pěkných story arcs už je jen třešničkou na dortu této série. Přesto se ale nemůžu zbavit dojmu, že v nejlepším by bylo vhodné přestat. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Kelley Wentworth má na svém kontě dvě prvenství. Jako první našla skrytou imunitu poprvé ukrytou na výzvě o imunitu. Zároveň se stala první ženskou účastnicí, která kdy našla více než jednu skrytou imunitu v jediné řadě. (blazma)
  • Poprvé v historii pořadu Kdo Přežije lidé hlasováním vybrali 20 hráčů pro druhou šanci! [Zdroj: Wikipedia.org] (MGMCZ)
  • Neuvěřitelných 75 hráčů bylo zvažováno do hry. Do finálního hlasování se nakonec dostalo jen 32. [Zdroj: Wikipedia.org] (MGMCZ)

Reklama

Reklama