Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 4
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Rozhovor 4

Recenze (374)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Mám kompletní všechny řady (až po 20.serii) a tuhle soutěž doslova miluju. Každá řada je svým způsobem nezapomenutelná, okouzlující a ...... Jak to tak poslední dobou vypadá, tak SURVIVOR bude asi nekonečný, protože se natáčí další a další serie, což je jenom dobře, bo by se pak ani nebylo na co dívat v té naší TV. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Výborná reality show plná intrik. Poprvé to běželo někdy v létě 2000 a já jsem byl k tomuto typu pořadu velmi skeptický. Myslel jsem si, že to bude nuda, protože reální lidé nejsou divácky tak zajímaví jako typizované postavy z tv seriálů a co se jim stane, je víceméně věc náhody. Žasnul jsem, jak moc jsem se mýlil. Nejenže charakterový rozptyl reálných soutěžících je obrovský (buran, slizoun, lenoch, naivka, mrcha, podivín, despota...), ale i jejich vzájemné psychologické působení, dvojsečnost chování (se všemi dobře vycházet, ale zároveň chtít vyhrát) je nesmírně zajímavé. Vřele doporučuji. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Borneo****: Svou závěrečnou řečí mě ta ... řidička kamiónu, jejíž jméno si ani nepamatuji přesvědčila, že je nebeská kráva. Austrálie*****: Druhá série je nabitá emocemi a napínavými událostmi. Po dvaceti pěti sériích se mohu s klidem podepsat pod čtyři hvězdičky, i když se soutěže velmi opakují a v některých sériích jsem již přeskakoval všechny ty konspirace, které předcházely kmenové rady. Nejlepší série - 2, 4, Fans vs Favorites a vůbec nejlepší série ze věech, Heroes vs Villains. Naopak za zcela děsnou a negativní považuji 5. sérii. ()

st.ranger 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Ano, je to pouze reality show a obsahuje několik typických amerických vložek, které seriál kazí, jako například emocionální výlevy, návštevy příbuzných a dotčenost jednotlivých hráčů, ale pořád se jedná o nejzajímavější reality show o tom, co je člověk schopný udělat pro milion dolarů. Kvalita vítězů je sporná, každý se pohlíží na jiné aspekty. Někteří hráči dokáží přežít díky imunitám, přestože byli určeni k vyhození, jiní tiše kontrolují celé dění ve svůj prospěch. Některé řady jsou nezajímavé, některé charaktery nevýrazné a někteří výherci urážkou. Nejoblíbenější série je pro mě All Star a Cook Island, nejhorší Amazonka a Guatemala. ()

slatkac 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Borneo - 95%, Austrálie - 90%, Afrika - 60%, Markézy - 75%, Thajsko - 80%, Amazonie - 50%, Pearl Islands - 100%, All Stars - 80%, Vanuatu - 25%, Palau - 55%, Guatemala - 80%, Panama - 95%, Cook Islands - 90%, Fiji - 40%, Čína - 80%, FvF - 100%, Gabon - 65%, Tocantins - 70%, Samoa - 60%, HvsV - 98%, Nicaragua - 60%, RI - 50%, South Pacific - 45%, One World - 30%, Philippines - 95% ()

Galerie (529)

Zajímavosti (367)

  • První a poslední soutěže o imunitu jsou obvykle na výdrž. (Tom Riddle)
  • V osmé řadě, All-Stars, soutěžilo 18 soutěžících místo 16, a byli rozděleni do třech kmenů. Během soutěží o imunitu se o bůžka imunity dělily dva první kmeny. (Tom Riddle)
  • Výkonný producent Mark Burnett přiznal, že u prvních sérií Survivor byli používáni k točení některých scén dvojníci. Později bylo vysvětleno, že skuteční aktéři jsou často obklopeni kamerami, a tak pro přirozenější působení záběrů byli použiti náhradníci. Není však jisté, kdy se s těmito praktikami přestalo, a vlastně ani to, jestli se vůbec přestalo. (cmenda)

Reklama

Reklama