Reklama

Reklama

Šílená noc

  • USA Violent Night (více)
Trailer 4

Trávit Vánoce s dominantní matkou (Beverly D´Angelo) jen proto, že je nechutně bohatá a že potřebujete, aby „pustila chlup“, je samo o sobě solidní peklo. Když ale rodinu krátce před štědrovečerní večeří přepadne ozbrojený gang, jehož členové si přejí k Vánocům obsah rodinného trezoru, nastává krize, kterou si nikdo neuměl představit. Naštěstí k přepadení došlo právě v onen kouzelný večer, kdy i otrlí pragmatici aspoň na chvíli věří na zázraky. Je to zároveň noc, kdy jistý vousatý chlapík v červenobílém oblečku prolézá komíny, aby lidem nadělil dárky. Santa Claus (David Harbour) je v tomhle filmu životem unavený cynik, který chce mít svou nejtěžší každoroční šichtu rychle za sebou. Že se ocitl v domě, kde ozbrojenci drží rodinu jako rukojmí, mu zpočátku vrásky nedělá, jenže pak ho začne o pomoc prosit nejmladší rukojmí, malá holčička, která na něj ještě věří, a tak si vyhrne rukávy a začne úřadovat. Věřte tomu, že naštvanému Santovi byste se nechtěli dostat do rukou. Tichá noc se zpívat určitě nebude, protože tenhle Santa není žádný svatoušek. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (453)

Davies182 

všechny recenze uživatele

"Dobrý den, pane Wirkolo, co pro Vás můžeme udělat?" /// "No... dostal jsem nápad na námět na můj další film." /// "A co by to mělo být?" /// "Vánoční kříženec Smrtonosné pasti a Sám doma s jednou nechutně bohatou, otravnou a sprostou rodinou, kterou se rozhodne zachránit brutální Santa Claus. Bylo by to R-ko." /// Tři minuty ticha v zasedačce... "Pokračujte..?" [SkyShowtime] ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Velmi relaxační ČSFD projekce v Plzni.  Kombinace filmů o Santa Clausovi a prvních dvou Smrtonosných pastí s trochou Sám doma nakonec příjemně překvapila a pobavila.  Tento Santa Claus alias Nicomund Rudý byl sice taky dříve zlobivý, ale teď je vcelku hodný na rozdíl od Satana (Shatana) Klause z Ďábelského Santy z roku 2005.  I v tomto krváku se najde dost místa pro humor a moudra. ()

Reklama

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Zoufale nefunkční slepenec, který je paradoxně nepřístupný dětem do 15 let, přestože by ho právě tato cílová skupina asi jako jediná ze všech dokázala výrazněji ocenit. Wirkolovu tvůrčí metodu lze charakterizovat jako zmatené klopýtání mezi jednotlivými žánry, v rámci něhož se například tarantinovsky exaltované násilí nahodile prolíná s hallmarkovsky naivním sentimentem. Jako by zde vůbec neexistoval autorský záměr, a tak sledujeme kočkopsa s nejasnou vizí a smyslem, který neobstojí v jediném aspektu. Kdyby se snímek alespoň mohl pochlubit neotřelou zápletkou, jenže scénáristé se ani nesnaží zastírat, že pouze mechanicky opisovali z jiných vánočních klasik (Home Alone, Die Hard či Bad Santa). Bylo mi jasné, že nepůjde o žádnou sofistikovanou zábavu pro náročné, ale takové fiasko jsem opravdu nečekal. Jakožto zdejší hororový expert tak snímku Violent Night uděluji odpad! ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Neskrývaná vykrádačka všemožných vánočních filmů a hlavně absolutně nefunkční slepenec. Ultimátní a zcela zbytečně vzniknuvší píčovina, kde nefunguje žádná z její částí. Sral mě totálně debilní homor i akční pasáže, které byly jedna jako druhá přes kopírák. Za vyloženě ubohý poté považuji samotnou nosnou dějovou linku, kdy jsem musel během sledování snímek několikrát zapauzovat a nablít si do tácu s vánočním cukrovím. Těch 5 zdejších uvedených žánrů je snad nějaký vánoční výsměch. Snad jen zařazení mezi "akční" zde má své opodstatnění. Zbytek je na hony vzdálený realitě. [5 %] ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Wirkola sem nacpal tunu odkazů na různé popkulturní filmy a tohle tady funguje, že nefunguje nic jiného jsem čekal, ale na moje gusto se to vzhledem k možnostem drží až příliš při zemi a potenciál byl větší. Každopádně nonstop na sračky zabijáckej satan claus to táhne kdykoliv je na scéně. Nakonec těsně za lepší trojku.65% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Po závěrečných titulcích následuje krátká scéna. (KaterinaSkop)
  • Původně byl snímek naplánován jako velikonoční film, ale tvůrci museli film přepsat na vánoční, protože David Harbour (Santa Claus) odmítl nosit oblek zajíčka. (HanzoBureshi)
  • Trudy (Leah Brady) si podle Santy (David Harbour) zasloužila místo na seznamu hodných dětí, protože si uklízela v pokoji, poslouchala rodiče, chovala se hodně ke zvířátkům, byla hodná ke všem a pozvala neoblíbené dítě na svou oslavu narozenin. (HellFire)

Související novinky

Reklama

Reklama