foto

David Harbour

  • nar. 10.4.1975 (45 let)
    New York City, New York, USA

Biografie

David Harbour se narodil 10. dubna 1974. Je americký herec, který hrál ve filmech, v televizi, ale také v divadlech. Společně s herci Seanem Maherem a Eyalem Podellem chodil na Byram Hills High School v New Yorku. V roce 1997 absolvoval Dartmouth College v Hanoveru.

V roce 1999 měl na Broadwayi velice úspěšný profesionální start  kariéry v divadelní hře The Rainmaker. V roce 2002 vytvořil televizní debut v epizodě Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti. Zahrál si opakující se roli agenta MI6 Rogera Andersona v seriálu Pan Am  televize ABC. V roce 2005 byl nominován na cenu Tony za  výkon v inscenaci Kdo se bojí Virginie Woolfové?

Je známý pro  roli agenta CIA Gregga Beama ve filmu Quantum of Solace. Zahrál si roli Shepa Campbella ve filmu Nouzový východ, nebo jsme ho také mohli vidět ve filmu Na odstřel, kde hrál společně s Russelem Croweem.

V roce 2009 obdržel mnoho pochval za roli Paula Devildise, v  epizodě Zákon a pořádek:. Zločinné úmysly. Mezi jeho další úspěchy patří role ve filmech Zkrocená hora, Zelený sršeň a Patrola. V lednu roku 2013 si zahrál malou roli vedoucího lékaře v televizním pořadu na základě klasických detektivních příběhů Sherlocka Holmese.

minimalist "Borrtex" piano composer

Herecká filmografie

Filmy

2020 Black Widow
Vyproštění
2019 Frankenstein's Monster's Monster, Frankenstein (TV film)
Hellboy
2018 Human Affairs
2017 Hra o všechno
2016 Sebevražedný oddíl
2015 Black Mass: Špinavá hra
2014 Equalizer
Mezi náhrobními kameny
X/Y
2013 Nemocnice Parkland
2012 Between Us
Knife Fight
Midnight Sun (TV film)
Patrola
2011 Tenký led
Tilda (TV film)
W.E.
Zelený sršeň
2010 Isolation
Zítra snad bude líp
2009 Na odstřel
2008 Nouzový východ
Quantum of Solace
2007 Probuzení
2006 Sklapni a zpívej
2005 Confess
Válka světů
Zkrocená hora
2004 Kinsey

TV seriály

2019 Stranger Things (TV seriál)
Kapitola osmá: Bitva u Starcourtu (S03E08)
Kapitola sedmá: Kousnutí (S03E07)
Kapitola šestá: E Pluribus Unum (S03E06)
další epizody (8)
2017 Stranger Things (TV seriál)
Kapitola devátá: Brána (S02E09)
Kapitola osmá: Ovladač mysli (S02E08)
Kapitola sedmá: Ztracená sestra (S02E07)
další epizody (9)
2016 Crisis in Six Scenes (TV seriál)
Episode 2 (E02)
Stranger Things (TV seriál)
Kapitola osmá: Vzhůru nohama (S01E08)
Kapitola sedmá: Vana (S01E07)
Kapitola šestá: Příšera (S01E06)
další epizody (8)
Banshee (TV seriál)
Úkaz z Bible (S04E01)
2015 Banshee (TV seriál)
Nakonec zaplatíme všichni (S03E10)
2014 Manhattan (TV seriál)
The Gun Model (S01E12)
Tangier (S01E11)
Spooky Action at a Distance (S01E09)
další epizody (10)
Mizera (TV seriál)
Mammophile (E13)
Man's Best Friend (E12)
Remembrance of Taxis Past (E11)
další epizody (13)
Ve službách CIA (TV seriál)
Newsroom (TV seriál)
Boston (S03E01)
2013 Newsroom (TV seriál)
Volby 2 (S02E09)
Volby 1 (S02E08)
Třetí opoziční tým (S02E07)
další epizody (5)
2012 Blue (TV seriál)
Jak prosté (TV seriál)
Lesser Evils (S01E05)
Newsroom (TV seriál)
1. květen (S01E07)
Amen (S01E05)
112. kongres (S01E03)
další epizody (4)
Pan Am (TV seriál)
1964 (E14)
Tajemství a lži (E10)
2011 Pan Am (TV seriál)
Riskantní mise (E09)
Mince ve fontáně (E05)
Ich Bin Ein Berliner (E03)
další epizody (4)
2009 Anatomie lži (TV seriál)
Nelehká volba (S01E10)
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Rodinné hodnoty (S08E09)
2007 Jednotka zvláštního určení (TV seriál)
Pět bratrů (S03E07)
2006 Book of Daniel, The (TV seriál)
2004 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Nic než stříbro (S04E08)
2002 Taxík (TV seriál)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Dolls (S04E07)
1999 Právo a pořádek (TV seriál)
Patsy (S10E07)

Dokumentární

2019 Tales of the Wild Hunt: Hellboy Reborn
2001 Revenge of the Whale (TV film)

Host

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(45)