Reklama

Reklama

Malý krámek hrůz

  • USA Little Shop of Horrors (více)
Trailer

Obsahy(1)

Květinářství pana Mushnika nemá štěstí na zákazníky. Obchody jdou špatně až do okamžiku, kdy dá prodavač Seymour jedné rostlině několik kapek vlastní krve. Neví, že její zvláštní vlastnosti pocházejí z vesmíru. Kvvětinu pojmenuje Audrey II. Podle kolegyně, po které touží. Chtěl by s ní žít, ale Audrey chodí se sadistickým zubařem. Cestu ke štěstí by mohla otevřít zázračná rostlina. Pan Mushnik díky ní má neuvěřitelný obrat. Ukáže se však, že je nejenom masožravá, ale také nenasytná. Připraví sice Seymoura o protivníky, ale láká ji i Audrey. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Skvěla komedie snad inspirovaná Adélou (?) s cool kytkou co mluví jak nigga a ze všech nejlépe zpíva, Stevem Martinem co se vyžívá coby zubař na nebohých pacientech (naprosto luxusním je masochistický Bill Murray co se mu v ordinaci vyžíval) a takovou "na pohodu" atmosférou. Nebýt pár slabších pěveckých čísel šel bych možná výš. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Úžasné. Už dlouho mě nenaplnil nějaký film tak dobrou náladou, jako tohle dílko. Nechápu, že jsem to ještě neviděl v TV a musel to sehnat jinak - protože ten film je kouzelný - od písniček (Suddenly Seymor je prostě náádherná), dvojici loserů Rick Moranis a Ellen Greene budete fandit od začátku, menší roličky Steva Martina, Billa Murraye a Johna Candyho jsou bezchybné a všemu kraluje sprostá, hláškují a nenažraná (a mimochodem perfektně vytvořená, kam se hrabe Adéla) Audrey II. Parádní film. EDIT: I když po 7 letech už zdaleka nevěřím na pohádky o šťastných koncích pro loosery a nedokážu se do toho filmu tolik vžít, stále se jedná o bezva záležitost a ty písničky laděné do všech stylů 50-60. let jsou neskutečné. A jeden parádní odkaz - trojice sudiček/zpěvaček se jmény Chiffon, Crystal a Ronette odkazují na nejslavnější vokální dívčí skupiny počátku 60. let. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Trojice mejch oblíbenců (Steve Martin, John Candy a Bill Murray) se sešla v jednom filmu a oni se tam skoro neukázali. Steve Martin má sice naprosto úžasnou, ale bohužel jen vedlejší roli, John Candy a Bill Murray tady dostali jenom štěky. Jinak originál z roku 1960 jsem viděl před několika lety a dal jsem mu 3 hvězdy a tenhle remake podle mě lepší neni. Takže taky 3 hvězdy. Buzikály holt nejsou můj šálek čaje. I když teda písnička "Dentist" byla fakt super. ()

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Bravurní černá komedie, ve které podali všichni dokonalé výkony (Moranis, Murray, i Steve Martin), ale i tak zůstali velmi vzdáleně za zády masozřavce Audrey. Song "I am your dentist" si budete broukat několik měsíců po posledním shlédnutí, ale vzhledem k neodolatelnosti filmu pravděpodobně navěky, jelikož bez něj prostě dlouho nevydržíte :o) ()

D28 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca paródia a ja by som podčiarkla MUZIKÁLOVÁ.Hlavne spievané scénky ma naozaj dostali a aj po rokoch ma stále bavia.Výborne zaspievané,zahrané,milé,romantické...Len by som chcela ešte podotknúť,že tak ako existujú i priateľskí a vegetariánski mimozemšťania, tak sú na svete aj dentisti, ktorí s postavou Steva Martina nemajú ani štipku amalgámu spoločnú. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (18)

  • Producent Geffen měl původně o obsazení filmového štábu jinou představu. Na pozici výkonného producenta si přál vidět Stevena Spielberga a režírovat měl Martin Scorsese. (Hans.)
  • K filmu existuje údajně do té doby nejdražší alternativní závěr. (Toclawer)
  • Bill Murray většinu svých replik improvizoval. (Chatterer)

Související novinky

Malý obchod hrůz čeká návrat

Malý obchod hrůz čeká návrat

16.03.2024

Pokud si občas říkáte, že masožravé rostliny nemají na velkém plátně dostatek reprezentace, možná se to brzy změní. Podle informací serveru Deadline je totiž v přípravách nová verze klasické… (více)

Chris Evans jako sadistický zubař

Chris Evans jako sadistický zubař

25.02.2020

Herec Chris Evans (Avengers: Endgame, Na nože) se čerstvě upsal roli sadistického zubaře v chystaném remaku Malého krámku hrůz pro studio Warner Bros. Film chystá Greg Berlanti (Green Lantern, Já,… (více)

Reklama

Reklama