Reklama

Reklama

Malý krámek hrůz

  • USA Little Shop of Horrors (více)
Trailer

Obsahy(1)

Květinářství pana Mushnika nemá štěstí na zákazníky. Obchody jdou špatně až do okamžiku, kdy dá prodavač Seymour jedné rostlině několik kapek vlastní krve. Neví, že její zvláštní vlastnosti pocházejí z vesmíru. Kvvětinu pojmenuje Audrey II. Podle kolegyně, po které touží. Chtěl by s ní žít, ale Audrey chodí se sadistickým zubařem. Cestu ke štěstí by mohla otevřít zázračná rostlina. Pan Mushnik díky ní má neuvěřitelný obrat. Ukáže se však, že je nejenom masožravá, ale také nenasytná. Připraví sice Seymoura o protivníky, ale láká ji i Audrey. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

Terva 

všechny recenze uživatele

23. zářijového dne, prvního roku jednoho nepříliš vzdáleného desetiletí se lidstvo ocitlo tváří tvář smrtelné hrozbě své existence............. Hudba - Alan Menkel a že je to dobrá hudba, mě se moc líbila. A to už je co říci, protože já se zasekl někde mezi Cradle of Filth a skupinou Vader. A jak rád jsem si u filmu podupával nohou. CITÁT - Co je to za podivnou rostlinu ?............ Romantický, hudební hororový snímek o jedné lásce na pokraji zkázy....tedy alespoň ohrožení jedné čtvrti....nebo spíš jednoho malého krámku. ZAJÍMAVOST - Při jedné písni okolo 30 minuty je vidět na střeše neonový nápis CHOOZ u kterého blikají písmena O a Z. Připomínka, že režisérem snímku je Frank Oz. ..........a tento hrůzostrašný nepřítel se objevil na tom nejnečekanějším místě............ Píseň o zubaři je skvělá, úplně mi trnuly zuby. CITÁT - Řekněte ÁÁÁáááá........... Až do teď celkem veselá hudební komedie začíná nabírat svou hororovou stránku. Sadomasochistickou scénu ve které exeluje Bill Murray si prostě nenechte ujít. CITÁT - Pošuk blbej............ Povedené, pěkné. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Taková zábavná blbost, která toho s hororem nemá moc společnýho, ale za to o to víc dokáže perfektně pobavit a to co tam předváděl Steve Martin, to byla neuvěřitelná řežba, v lepší roli sem ho snad nikdy neviděl, řezal sem se od jeho příchodu až po jeho odchod a jemu ještě zdatně sekundoval Bill Murray, kterej se tam bohužel jenom mihnul, stejně jako Candy a Belushi, ale ty už nestojí moc za řeč. Krom toho písničky jsou docela chytlavý a spolu s vtipným dějem nenechávaj moc prostoru na nudu ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

muzikály opravdu nemusím a navíc ještě tento styl už vůbec - prostě jsem čekal trošku něco jiného. Vzpoměl jsem si, že jsem kdysi viděl i originál, který byl zajímavý i nápaditý, ale nechytlo mě to taky - možná to mělo málo šťávy. Naopak tento remake ji měl na můj vkus až až. Když už bych musel, tak asi bych měl víc síly se koukat na původní verzi bez písniček. Pro mě slabší 2 hvězdy. [ PŘÍBĚH: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„This is between me and the vegetable.“ S vysokou pravděpodobností nejlepší adaptace divadelního muzikál, který byl adaptací kultovního béčkového filmu. A zcela určitě nejlepší film se zpívající masožravou kytkou. Ještě blíže než ke Cormanovu úletu má Ozův film k Rocky Horror Picture Show, jiné rockové šílenosti těžící z estetiky amerických sci-fi a katastrofických filmů z 50. let (Ashmanovým dalším inspiračním zdrojem byly očividně monstr horory a životní styl poválečné Ameriky). Narativ Malého krámku hrůz, mísící faustovský motiv s kritikou (maso)žravého kapitalismu (dovedenou do důsledků v režisérském sestřihu s hodně temným koncem), je ovšem mnohem konzistentnější a styl filmu promyšlenější v tom, jak zrazuje formální i tematické konvence hollywoodských muzikálů. Písně nepředstavují útěk do jiného světa (a pokud ano, jde o zpotvořenou variaci na „american way of life“ dle reklamního katalogu). Naopak ironicky pojmenovávají, čím a v čem hrdinové žijí. Mizanscéně vládne chudoba, ošklivost, špína. Není postavy, která by nebyla cvok, sadista, masochista, looser nebo všechno uvedené dohromady. Díky campovému přehrávání a veselým melodiím je ale tohle převrácení hodnot (potěcha z bolesti, smrt s úsměvem) úchylné milým, nikoli zvrhlým způsobem, takže se nám nakonec paradoxně dostává stejné divácké satisfakce jako z rozšafnějších muzikálů klasického střihu. Zásluhou upřímných textů, promyšleně komponovaných záběrů (bez přemíry střihů) a skvělé gradace scén ve filmu fungují i složitější emoce než smích a znechucení. Stejně jako RHPS, ani Ozův film nelze díky spoustě drobných vtípků vyčerpat napoprvé. Můžete si například všímat toho, jak mění barva šatů trojčlenného chóru, který doprovází vyprávění, v závislosti na atmosféře a obsahu scény (fialová pro smrt, zelená ke zdůraznění sci-fi prvků…). Nejpádnějším argumentem k opakovanému zhlédnutí pro mne každopádně zůstane životní kreace Steva Martina jako sadisty bez příčiny, zato s vrtačkou, motorkou a parodií Elvise na hlavě. 90% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Počas dvoch dní natočená pôvodná snímka režírovaná Rogerom Cormanom sa stala prekvapivo kultom, v jednej z malých rol sa objavil Jack Nicholson a možno sa ním inšpirovali tvorcovia domácej pecky Adéla ještě nevečeřela. Z chytľavého námetu o mäsožravej rastline vznikol neskôr broadwayský muzikál a podľa neho následne tento remake. Počin pripomínajúci to najlepšie z Tima Burtona je niečím, čo nevzniká každú chvíľu. Mix retroštylizácie 50. - 60. rokov, hororu, čiernej komédie a vynikajúceho muzikálu totiž nepatrí medzi tradičné ponuky programov kín. Na Blu-rayoch nedávno dokonca vyšiel pôvodný zostrih s najdrahším alternatívnym koncom v histórii, ktorý musel byť vo svojej dobe pozmenený. A ak vám je meno režiséra povedomé a neviete odkiaľ, tak vedzte, že je to človek, ktorý nahovoril a viedol bábku majstra Yodu v pôvodných Star Wars. Skvelá, podvratná zábava s výborným castingom hravo prekonávajúca originál. 9/10 ()

Galerie (97)

Zajímavosti (18)

  • Steve Martin si ve scéně, kdy jeho postava rozráží dveře, pořezal ruku. Byl proto nucen zvolit jinou formu jejich „otevření“, a tak je nakonec rozkopl. (Hans.)
  • Producent Geffen měl původně o obsazení filmového štábu jinou představu. Na pozici výkonného producenta si přál vidět Stevena Spielberga a režírovat měl Martin Scorsese. (Hans.)
  • Na neonovém nápisu "CHOOZ" bliká "OZ", což je režisérovo příjmení. (Chatterer)

Související novinky

Malý obchod hrůz čeká návrat

Malý obchod hrůz čeká návrat

16.03.2024

Pokud si občas říkáte, že masožravé rostliny nemají na velkém plátně dostatek reprezentace, možná se to brzy změní. Podle informací serveru Deadline je totiž v přípravách nová verze klasické… (více)

Chris Evans jako sadistický zubař

Chris Evans jako sadistický zubař

25.02.2020

Herec Chris Evans (Avengers: Endgame, Na nože) se čerstvě upsal roli sadistického zubaře v chystaném remaku Malého krámku hrůz pro studio Warner Bros. Film chystá Greg Berlanti (Green Lantern, Já,… (více)

Reklama

Reklama