Reklama

Reklama

Watcher

  • Velká Británie Watcher
Trailer 2

Mladá žena se nastěhuje se svým snoubencem do nového bytu, ale trápí ji pocit, že ji ve vedlejším domě sleduje neviditelný pozorovatel. (tribican)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (101)

Antek 

všechny recenze uživatele

Nečekejte žádný slaher, ale plíživé psycho o ženě, kterou někdo sleduje, ale nikdo ji nevěří. Je to komentář k MeeToo, ale také vydařený thriller, prošpikovaný znepokojivou atmosférou, kterou ještě umocňuje odcizený Bukurešť. Nad původními filmy, které by nebyly frančízou, pomalu a jistě zapadá slunce, takže bychom si každý podobný zářez měli naplno užít. Příliš dalších příležitostí zřejmě mít nebudeme. Takže vzhůru do Rumunska, kde kromě Drákuly žijí i jiná monstra. Třeba v protějším domě. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Klišé, ale s příjemnou hlavní herečkou (pro blond mikádo mám obzvláště slabost), solidně zfilmované, s citem pro chladné prostředí a umem vzbudit husí kůži. Nejlepší cílovkou filmu jsou mladé Američanky, které plánují návštěvu nebo stěhování do Východní Evropy, ideálně do Rumunska. Rumunsky se ve filmu mluví stejně jako anglicky, hlavní postava je v zemi jediným cizincem. Na čtyři hvězdy by film dosáhl s nápaditějším a chytřejším vyvrcholením. S tím svým hloupým se naopak shodí. Přestože na chvíli to vypadalo na závěr, jaký byste nečekali a jaký by mě osobně velmi potěšil (a mainstreamového diváka naštval). ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Podľa popisu to vyzeralo celkom nádejne, a takéto thrill-mystery filmy ma zvyknú celkom zaujať. Watcher ma spočiatku bavil, ale postupne to strácalo svoje čaro a akosi to zostalo v tom istom móde, ktorý sa točil stále dokola. A keď už to konečne znovu chytilo spád, tak sme sa dočkali skôr očakávaného vyvrcholenia s hororovým žánrom, ktorý mňa osobne absolútne nenadchol. Mimochodom, Bukurešť tu pôsobí ako nejaká temná stoka, kde takmer ani slnko nezasvieti. Chápem, že to bolo účelové pre potreby "mystery" atmosféry, ale mne to aj tak akosi celý čas prekážalo. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

8/10. Tak tento film mi sedl náramně. Hutný psychologicky thriller se sympatickou hlavní představitelkou, která se nestačí divit tomu, co jí ve "východoevropském peklu" čeká. Bukurešť je ve filmu vykreslena poamericku - tedy šedivý color grade znázorňující tíživou atmosféru tohoto města. Zápletka a úplný závěr může připadat spoustu lidem levný a obyčejný, ale jako fajnová jednohubka na dlouhý zimní večer splnil film svůj účel na čtyři hvězdičky. PS: Nezávidím ženám ten pocit, když je někdo sleduje, i to bylo v tomto filmu vyobrazeno velice autenticky. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Do rodiny pronásledovatelů mladých žen a jejich následné dekapitace přibyl další zvrhlík.Maika Monroe mocně vrtí zadnicí, aby fádní průběh filmu alespon něčím pozvedla. Vyznavači těch nejutahanějších filmů, se pomějí. Dvě ženy tedy ty své hlavičky ztratí, s divákem to ale nikterak nezamává. A nějaký triumf v podobě tajemné identity vraha se už vůbec nekoná. Odhalení, které je od určité sekvence naprosto zřejmé, nikoho do kolen nedostane. A navíc je děj zasazen do málo atraktivní Bukurešti. Monroe má nicméně dar pozvednout svojí účastí průměrně vyhlížející snímek. Režisérka Chloe Okuno se spojila se scenáristou Zackem Fordem, přičemž bych očekával, že jim z jejich spojení vyjde něco řízného a hutného (viz Scar). Film si ale kladl poněkud jiný cíl. A v jistém ohledu se ta hra na tajemno i daří, jenže ta převládající utahanost si mě fakt nezískala. Film se v druhé polovině pokusil o gradaci. Když už to začalo vypadat slibně, dostavilo se finále s nesmyslným vyústěním/završením. Neškodilo by taky, kdyby se režisérka pokusila o více údernější napětí. Ukázkové mrazení vyvolala snad jen sekvence, kdy ústřední hrdinka zamává za tmy na pozorovatele do protějšího okna, načež ten její zdravici opětuje. Takových sekvencí bych uvítal povícero. Nedá se nic dělat. Maika Monroe se činila a divák ji svlékal pohledem. Z průměru se tento thriller s hitchcockovskými proporcemi ale nevymanil. 5/10 ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Sériový vrah „The Spider“ („Pavouk“) byl ve scénáři znám jako „Headhunter“ („Lovec hlav“). (LUKICKK)
  • Podle původního scénáře se měl děj odehrávat v Brooklynu v New Yorku. (LUKICKK)

Reklama

Reklama