Reklama

Reklama

Watcher

  • Velká Británie Watcher
Trailer 5

Mladá žena se nastěhuje se svým snoubencem do nového bytu, ale trápí ji pocit, že ji ve vedlejším domě sleduje neviditelný pozorovatel. (tribican)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (101)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Trosku "klamanie telom" a trochu hra na prvu. Budovanie atmosfery a obav nie je zle, hoci sme ho videli mnohokrat. Kazdopadne Maika, ktoru som si prvykrat vsimol asi v Quest-ovi, kde bola podarena, je tu stale znepokojena a vystrasena viac-menej i pekne nalicena zena v cudzom meste. A do urcitej miery sa jej to da i verit. Gorman si to vsak cele ukradol pre seba, jeho tvar je ako stvorena pre znepokojive, mdle a podprahovo nebezpecne charaktery. Vdaka nemu sa to celkom oplatilo vidiet. Ako celok vsak nie moc vynimocny kusok obcas dokonca nudny a pri prechadzani mestom takmer noir-ovy. 40% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tohle na mě dýchlo atmosférou téměř od začátku a s hlavní hrdinkou se mi v její situaci "sama v cizí zemi" jednoduše soucítilo. Hodně se mi líbila kamera a celá ta obrazová kompozice. Řemeslná stránka je prostě hodně povedená. Je to vizuální lahůdka se zvukovým podkresem, jenž je taky využit efektivně a svou roli zde podle mě hrají i specifické barvy. Je to zkrátka umně natočený, ladný film, ze kterého čpí femininita a o to víc mě těší, že crčí tato zručnost z ženské režijní taktovky. Watcher se mi dostal hodně pod kůži svoji paranoiou a čtvrtou hvězdu si potvrdilo dechberoucí finále, které mi nabídlo čistokrevné překvapení. Herecké výkony jsou taky na špici a jen pohled na Burna Gornmana ve mě úplně rezonoval. Škoda, že jsem ten film tak dlouho odkládala, toto je moje krevní skupina. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Údajne psychothriller, ale najdesivejší tam bol len zvuk bŕzd metra a samotný fakt, že sa niekto presťahuje do Bukurešti. Hodinu sa dokopy nič nedeje a v podstate až na posledných 10 minút to nemá žiadne grády. Všetko sa sústredí len na vyvolanie atmosféry. No aj ten záver bol taký všelijaký. Vraj je to moderný pokus o vzkriesenie Hitchcocka. Tak v tom prípade fakt asi na ten rumunský spôsob. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Klišé, ale s příjemnou hlavní herečkou (pro blond mikádo mám obzvláště slabost), solidně zfilmované, s citem pro chladné prostředí a umem vzbudit husí kůži. Nejlepší cílovkou filmu jsou mladé Američanky, které plánují návštěvu nebo stěhování do Východní Evropy, ideálně do Rumunska. Rumunsky se ve filmu mluví stejně jako anglicky, hlavní postava je v zemi jediným cizincem. Na čtyři hvězdy by film dosáhl s nápaditějším a chytřejším vyvrcholením. S tím svým hloupým se naopak shodí. Přestože na chvíli to vypadalo na závěr, jaký byste nečekali a jaký by mě osobně velmi potěšil (a mainstreamového diváka naštval). ()

William_ 

všechny recenze uživatele

8/10. Tak tento film mi sedl náramně. Hutný psychologicky thriller se sympatickou hlavní představitelkou, která se nestačí divit tomu, co jí ve "východoevropském peklu" čeká. Bukurešť je ve filmu vykreslena poamericku - tedy šedivý color grade znázorňující tíživou atmosféru tohoto města. Zápletka a úplný závěr může připadat spoustu lidem levný a obyčejný, ale jako fajnová jednohubka na dlouhý zimní večer splnil film svůj účel na čtyři hvězdičky. PS: Nezávidím ženám ten pocit, když je někdo sleduje, i to bylo v tomto filmu vyobrazeno velice autenticky. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Podle původního scénáře se měl děj odehrávat v Brooklynu v New Yorku. (LUKICKK)
  • Původní scénář Zacka Forda se v roce 2016 objevil na hollywoodském Black Listu, každoročním seznamu nejoblíbenějších nerealizovaných scénářů. Ford napsal scénář pod pseudonymem „Carl Young“. (LUKICKK)
  • Sériový vrah „The Spider“ („Pavouk“) byl ve scénáři znám jako „Headhunter“ („Lovec hlav“). (LUKICKK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno