Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kateřina Čechová (Anna Geislerová), historicky první česká prezidentka, má za sebou rok v úřadu. Je zahlcená prací: její program je každý den nabitý k prasknutí. Občas by si chtěla v klidu odpočinout bez pozornosti celé republiky. Jednoho dne se odhodlá k riskantnímu kousku. Vezme si paruku a v dokonalém převleku se v noci potají vytratí z Hradu. Plán jí vyjde dokonale. Kateřině se noční dobrodružství inkognito v podhradí mezi lidmi zalíbí. Seznamuje se se sochařem Petrem (Ondřej Vetchý), kvůli kterému se do města vydává každou noc. Petr nemá ani ponětí, kdo okouzlující žena, do které se zamiloval, ve skutečnosti je. Situace se však brzo vymkne kontrole a prezidentčiny noční výlety se provalí. Kateřina se musí snažit, aby si vybojovala právo na lásku, která jí náleží stejně, jako kterémukoliv jinému člověku na světě. (Bioscop)

(více)

Zajímavosti (7)

  • Titulní píseň „Dvě srdce vejpůl“ složila kapela Chinaski. (SONY_)
  • Anna Geislerová hledala pro roli prezidentky inspiraci hned v několika ženách, které by se podle ní mohly v roce 2023 stát prezidentkami. Jednou z nich byla podle Geislerové česká ekonomka Danuše Nerudová. (Karkanoid)
  • Anna Geislerová pochválila filmový štáb a prostredie natáčania filmu: "Natáčanie sme mali rozkúskované, ale bolo vynikajúce. Pamätám si, že sa mi asi nikdy predtým nestalo, aby som mala po každom natáčaní v karavane kvetiny. To bolo nádherné. Stalo sa to znova a znova, ale bolo to krásne. Točilo sa v Prahe, čo bolo príjemné, lebo to bolo atraktívne prostredie. Prišlo mi to ako keď idete na all inclusive dovolenku." (Arsenal83)
  • Režisér Havlík sa nechal počuť, že na filme začal pracovať už v roku 2016 a že už od začiatku počítal s obsadením Geislerovej do titulnej úlohy: „Nikdy som nepremýšľal o nikom inom. Chceli sme spolu zase pracovať a Anin talent, esprit a šarm sú pre túto rolu ako stvorené.“ (Arsenal83)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach Prahy. (dyfur)

Reklama

Reklama