Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kateřina Čechová (Anna Geislerová), historicky první česká prezidentka, má za sebou rok v úřadu. Je zahlcená prací: její program je každý den nabitý k prasknutí. Občas by si chtěla v klidu odpočinout bez pozornosti celé republiky. Jednoho dne se odhodlá k riskantnímu kousku. Vezme si paruku a v dokonalém převleku se v noci potají vytratí z Hradu. Plán jí vyjde dokonale. Kateřině se noční dobrodružství inkognito v podhradí mezi lidmi zalíbí. Seznamuje se se sochařem Petrem (Ondřej Vetchý), kvůli kterému se do města vydává každou noc. Petr nemá ani ponětí, kdo okouzlující žena, do které se zamiloval, ve skutečnosti je. Situace se však brzo vymkne kontrole a prezidentčiny noční výlety se provalí. Kateřina se musí snažit, aby si vybojovala právo na lásku, která jí náleží stejně, jako kterémukoliv jinému člověku na světě. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (207)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Aňa Geislerová i Ondřej Vetchý jsou prostě výborní herci, špatný výkon se od nich asi čekat nedá. Ale ani oni nemohou nic dělat s nezáživným scénářem, který v podstatě nenabízí nic. Kateřina Čechová (jak originální jméno pro zdůraznění češství v souvislosti s první českou prezidentkou) vyhrála volby na prezidentský úřad. Jediné co se ale o funkci prezidenta dozvídáme je to, že má hodně schůzek a málo času. Kateřina evidentně neví co čeho šla a tak je v prvních dnech v úřadu hodně zaskočená. Nová prezidentka také začne tajně chodit v převleku do nočních ulic Prahy. Tady se tvůrci zřejmě inspirovali pověstmi o Josefu II., který údajně také v převleku chodil mezi obyčejný lid. Už od začátku je jasné, že Čechová a Petr se zamilují. Jen je podivné, jak se potkají. Ona mu v noci slídí po zahradě. Od prezidenta republiky čekáte vše, ale tohle je přece jen bizár. A pak sledujeme už jen to, jak se pomalu poznávají, třeba i na prezidentském plese a randí spolu. Jako by si toho média nevšimla a ona si mohla dělat co chtěla. Ostatně ani Ondřej Vetchý alias Petr se ničemu nediví. Že by neznal novou hlavu státu se ještě pochopit dá. Znám lidi, kteří nekoukají na zprávy a nečtou noviny, a obličej s billboardu s jinými vlasy a oblečením těžko spojíte. Navíc by asi málokdo věřil tomu, že opravdu randí s prezidentkou. A právě to je další zvláštnost. Jakmile je to Petrovi prozrazeno, tak nejenže není naštvaný, že mu K. Č. lhala, ale on se ani nediví a bere to jako samozřejmost. Film v podstatě nedává hlavu ani patu a to ani svým neuzavřeným koncem, který vzhledem k tématu asi filmaři těžko hledali. Není dobrý ani jako romantický snímek, ani jako komedie a ani jako film o přiblížení prezidentského úřadu. Není nám totiž dovoleno nahlédnout do myšlenek nové prezidentky. Nevíme s jakou kampaní se vytasila, co lidem slíbila, že vyhrála volby ani zda je napravo či nalevo. Víme jen, že s politickými představiteli mluví buď jako se svými podřízenými nebo kamarády z baráku. A tak zůstávají jen krásné záběry na noční Prahu, ovšem vhodné tak pro turisty z celé Evropy či Číny jako reklamní klip. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

"......a v dokonalém převleku se v noci potají vytratí............" Ty vole to jako fakt? V dokonalém převleku? Představte si, jak hradní Milda v podobném převleku sjíždí na vozíku hradčanské putyky. Ale pokud tohle pominu, tak ani jinak není o co stát. Nemá to nic, co by měl standardní romkom mít. Bez vtipu a lehkosti se to táhne odnikud nikam jen proto, aby se do sebe nakonec všichni zamilovali. Navíc Geislerce tyhle role nesedí a poblázněnou milfku jsem jí nežral náhodou. Vetchý si tu tak nějak odvedl svůj standard, ale mám pocit, žetohle vzal snad jen kvůli složenkám. Takhle teda ne. 10% ()

Reklama

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Vtipné, krásná hudba, trefné a i příběh fajn. Milý, přirozený film, inteligentní a na úrovni. Krásné záběry Prahy a také noční Prahy. Herecky mě velmi mile překvapila Vanda Chaloupková, kterou jsem doposud téměř neznala. P.S. By mě zajímalo, jestli s Milošem taky někdo cvičí nebo aspoň chodí?!? 🤔🧐🙈😅🎯 Ráda bych připomněla, že TGM jezdil v 80 na koni. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nie veľmi zaujímavá, bez šmrncu a bez šťavy film. Romantika, ktorá nefunguje. Chémie asi toľko ako v stopercentnom bambuckom oleji. Ale keď milovníčka Čaputovej a obdivovateľka Nerudovej Geislerová hrá prezidentku, inak to ani vyzerať nemohlo. Jasné, že herecky zvládnuté, ale namiesto poriadnej lásky sme tu mali len lásku k jemnej agitke za zelené témy. Našťastie film Nerudovej nakoniec nijako nepomohol a môže si s kobylím chrupom naďalej myslieť, aká je "mladá a krásna". ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Marně přemýšlím, co jsem to vlastně právě viděl? Pohádku z tisíce a jedné noci o šáhovi, který chodil v noci přestrojený za chudáka mezi lid? Jenže šáh díky tomu zjistil, co se lidu v podhradí fakt na jeho vládnutí nelíbí, což zde zcela chybí. Zmodernizovanou pohádku o Popelce (střevíček)? Jenže asi tak nějak naruby a bez popela a bez pokory? Libdem pohádku o hodné a moudré prezidentce, která znala Havla a má - no považte, dokonce fotku s dalajlámou? Ó, úžasné, záruky moderních hodnot! A samozřejmě chytrá holčička jak z reklamy na jeden supermarket a česká hymna nesmějí chybět. Škoda, že to nezpívala Kubišová, to by bylo terno. Nebo je film jen variaci na milion současných českých pokusů o romantické komedie? Pak je to zcela chabé, bez nápadu, těžce předvídatelné a bez jakéhokoliv ozvláštnění a dokonce i bez jakékoliv romkom zápletky, jedno nakolik jednoduché. Tohle je jakýsi mišmaš, špatně zahraný, zvláště Geislerová hraje, jako by si potřebovala ale nutně vydělat na dalšího panáka v Karlových Varech a je jí jedno, co hraje, Vetchý hraje svůj langmajerovský standard, Khek tu vlastně nemá co hrát a usměje se jen jednou, a postavy obou dětí nebo bodyguardky jsou tu zcela zbytečné, nevyužité a k ničemu. Celé to prostě jede nudně, bez jakéhokoliv napětí, pokusu o vtip, zábavu, jako křeček v kole, k očekávanému konci, kdy si divák řekne, no a co? Celé to vypadá, jako by scénář splichitila nějaká moderní umělá inteligence (třeba ta, co ji zkoušela Česká televize), jež umí seskládat jen to už dávno použité. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (7)

  • Titulní píseň „Dvě srdce vejpůl“ složila kapela Chinaski. (SONY_)

Reklama

Reklama