Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravda může člověka osvobodit - ale také ho může dostat do spousty problémů. Génius komiků Jim Carrey tentokrát pobaví jako úspěšný advokát, ale i velký lhář, když je donucen kouzelným narozeninovým přáním svého syna přestat na 24 hodin lhát. Brzy zjišťuje, že jeho nejsilnější zbraň - nabroušený jazyk - se obrátila proti němu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (481)

predators 

všechny recenze uživatele

Svěží komedie v s Jimem Carreym a jeho nezkutečnými grimasami, pro něj tak tipickými. Naneštěstí nebo naštěstí, jak chcete, né každému se jeho "výrazy tváře" zamlouvají a to může být pro některé kámen úrazu. Mně se ale jeho styl humoru líbí a Lháře, i díky originálnímu námětu můžu vidět častěji. Rodinná komedie jak vyšitá :-) Zajímavosti: Pořádně si rozmyslete, jestli své děti necháte se na Lháře dívat . Potom si dejte velkého majzla na to, co si budou k narozeninám přát. / J. Carrey se svým "pařátem" pobíhal i několik hodin po natáčení. :-) 70% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já si tady rozbíjím držku. Vadí to?" Mně to tedy nevadí. Kdyby si rozbili držku všichni právníci a pak začali mluvit pravdu, tak by se možná vrátil právní stát. Ale konec snění, protože tady jde o zábavu. Mě tedy bavily spíš jednotlivosti typu předjíždění letadla na pojízdných schodech, ale Fletcherovo běsnění mě rozesmálo jen několikrát. Většinou mi to připomínalo trapný exhibice, ale možná jsem jen večeřel málo vtipný kaše. Zato mne zaujala myšlenka, že ve světě dospělejch nepřežije nikdo, kdo lpí na pravdě. To je nebezpečná věc, protože já ze zásady nelžu, ale ve jménu přežití taky občas neřeknu celou pravdu a nestydím se za to. Jsem padouch. ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

Výborně!!! Je pravdou, že Tom Shadyac točí bláznivé komedie, ale tato je podle mého názoru bezpochyby nejlepší. Zrovna tak si troufám říci, že Jim Carrey zde podává nejlépe bláznivý výkon, co kdy předvedl. Taková komedie, která si na nic nehraje a přitom je tak vynikající, až se tomu nechce věřit a především poukazuje, že každý lže a každá milosrdná lež není brána, jako lež, která ubližuje. Příkladem je toho Fletcher Reed. Mladý a úspěšný právník, jenž je divoký a lže. Lže v práci (tlustému chlápkovi řekne, že snad zhubnul a vypadá báječně) a bohužel lže i své rodině (svému synovi slíbí, že přijde ale nepřijde). Poté přijde zvrat, kdy si jeho syn přeje, aby jeho otec alespoň jeden den nelhal. A olalala chlapec netušil, co svým přáním způsobí. Fletcher začne mluvit pravdu. A bohužel zlou pravdu, která jen a jen ubližuje (tlustému chlápkovi řekne, ať už nežere, nebo ho trefí infarkt a ženě, která sedmkrát zahnula svému manželovi pomůže vyhrát soud, aby získala 11,5 milionů dollarů). Ale je to tak vtipná pravda, až jsem málem brečel smíchy. Lhář, lhář je založen především na výkonu Jima Carreyeho. Jeho grimasy jsou něcím naprosto nemožným. Nejde mi do hlavy, jak někdo může dělat takové znamenité ksichty a navíc má skvělé hlášky, což mně přivadí k vtipným dialogům. Jediné, co to trošku kazí je nesmyslný konec s letadlem a se schůdky k němu. Ale dejme tomu, je to bláznivá komedie. Třešničkou na dortu jsou potom titulky, ve kterých vidíme nepovedené záběry a to je teda taky neuvěřitelně vtipné. Po tomhle filmu sáhnu, až se budu někdy nudit, protože vím, že přesně tohle mně zabaví a zvedne náladu! ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Dodnes si pamatuju to rozčarování z dabingu Martina Dejdara, jehož hlas jednoduše nebyl hlasem Jima Carreye. Tehdy jsme to v Otavě docela protrpěli, nicméně zpětně se i Lhář, lhář stal klasickou Carreyovskou komedií, ke které se není problém vracet. A navíc je tu skvělá Jenn Tilly, takže stačí vyměnit dabing za originál a už je zase dobře. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Parádní “Carryovská“ komedie s Jimem, ve svých nejlepších letech. Lehké, svižné, vtipné. Parádně vymyšlená zápletka o právníkovi, který pořád jenom lže, v hlavní roli s jedním z nejlepších komiků! Jim opět válí a jeho gumový xicht je opět bezchybný :-D! Kdyby tam Jim nebyl, nebylo by to ono, ale on tam je a opět se z něho můžu potrhat smíchy. Spousty vtipných a nezapomenutelných scén a hlášek! Parádní komedie! 4 hvězdy. PS: Ostatní herci to jakž takž zvládají, ale žádná sláva. PSS: Naštěstí jsem tento film viděl s dabingem, kde Jima, dabuje Bohdan Tůma. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (31)

  • Film byl nominován na seznam 100 nejlepších komedií Amerického filmového institutu. (Varan)
  • V čase 32:30, když Fletcher (Jim Carrey) vykopne dveře, je možné vidět ruku někoho ze štábu, jak dveře drží. (OJan)

Související novinky

im Carrey souhlasí se vším

im Carrey souhlasí se vším

20.07.2007

...a to jak v otázkách vzkříšení své kariéry, tak i v nejnovějším projektu, s nímž spojil své jméno. Filmy, v nichž se má vyskytnout kdysi nejúspěšnější komik planety, přibývají s týdenní frekvencí.… (více)

Reklama

Reklama