Reklama

Reklama

První rána

  • Česko Jackie Chan: První rána (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jackie Chan hraje dobrosrdečného hongkongského policajta, který sleduje jistou tajuplnou ženu na cestě na Ukrajinu. Tento úkol se záhy změní na nepředstavitelné dobrodružství, které se točí kolem bezcitného ruského vojenského obchodníka, ukradené jaderné rakety a v neposlední řadě i okolo budoucnosti lidstva. Čiperný policista zpočátku vůbec netuší, o co v této ďábelsky komplikované hře jde... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Filmy s Jackie Chanom som mal vždy rád (narozdiel od filmov so Seagalom alebo Van Dammeom), First Strike je klasický Jackie Chanovský film. Ako najlepšiu scénu hodnotím bitku pod vodou, to bol naozaj úctyhodný výkon Jackieho. Tiež nepochopím, ako Jackie mohol súhlasiť s tým plávaním v ľadovom jazere a doteraz mám pred očami scénu, keď vyliezol z vody... Ten chlapík je proste úžasný. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Perfektni akcni komedie s Jackiem Chanem, asi nejlepsi co sem zatim od nej videl. Film je vtipny, ma chytlavy dej - tajny agent James"Jackie"Bond se pousti do sve prvni velke akce a my muzeme sledovat jak si povede. Opravdu nektere sceny sou velice vtipne a Jackie tu mohl naplno predvest svuj styl - akce-komika a opravdu se mu to povedlo. Choreografie bojovych scen je bajecna - treba scena se Staflema vyrazi dech, co vsechno je Jackie schopen udelat, a tradicne jeho kaskaderske kousky nadchnou a clovek si jen rika, kolik ma tento cinan zivotu. Navic tu Jackie predvadi i pomerne slusny herecky vykon, takze clovek neni zvedavy jen na jeho akcni sceny ale i na jeho herecky projev. Tohle vse je zasazene na velice exkluzivni mista - Ukrajinu, Rusko a Australii, hlavne ta Australie potesi oko divaka a pockejte si na akvariovou scenu, to je teprve neco. ()

Reklama

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Jackie ma nesmiernny pohybovy talent a je v podstate aj dobrym komikom. Akonahle je vsak obsadeny do seriozne tvariaceho sa filmu, je to bieda. A ked sa este k tomu prida fakt, ze ten film sa skutocne len tvari byt seriozny, vysledok je tu. Okrem dvoch troch v celku zaujimavych scen a jednej skvelej rebrikovej sceny tento film nema co ponuknut. Jackie to jednoducho vie lepsie. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ač to patří do série Police Story, tak snímek v první půlce dost připomíná bondovky a nezapomene to i zmínit. Jackie se z HK podívá na Ukrajinu, čeká ho zběsilá jízda na snowboardu, dostane se i do Austrálie, zaplave si ze žraloky atd. Vzhledem k tomu, že jsem nic nečekal mě snímek příjemně překvapil. Chan zde je ještě ve vynikající fyzické formě, choreografie je většinou vtipná a nápaditá (obvzláště podvodní kung-fu je lepší než zpomalené "bullet-timy") a především to má slušné tempo, ve kterém zapadnou i některé chyby. Slušný rozpočet je vidět a v neposlední řadě to je i docela krátké, takže film nezačne ani nudit. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Když to tak vezmu, tak Jackie hraje stále tu samou (nijakou) postavu ve skoro všech svých, stále stejných (nijakých) filmech... Ale co naplat, když ty jeho choreograficky bezchybné akční kousky berou dech stále stejným způsobem (tj. hodně). Navíc většině jeho filmů (tomuto nevyjímaje) nechybí spád, tempo ani slušná dávka ucházejícího humoru. Možná to bude znít trochu nepochopitelně, ale já ho mám čím dál raději (myslím samozřejmě Chana). 70 % ()

Galerie (45)

Zajímavosti (12)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. února 1996 v Hongkongu. (Varan)
  • Ocenenia a nominácie:

    1996 Golden Horse Film Festival
    - víťazstvo v kategórii Najlepšia akčná réžia - Stanley Tong

    1997 Hong Kong Film Awards
    - víťazstvo v kategórii Najlepšia akčná choreografia - Stanley Tong
    - nominácia v kategórii Najlepší film
    - nominácia v kategórii Najlepší herec - Jackie Chan
    - nominácia v kategórii Najlepší nováčik - Annie Wu
    - nominácia v kategórii Najlepší strih - Peter Cheung a Yau Chi-wai

    1997 MTV Movie Awards
    - nominácia v kategórii Najlepší zápas (Peter-1307)
  • Drvivá väčšina áut použitá vo filme pochádza z tovární Mitsubishi Motors Company, či už typy Diamant, Galant a Lancer. Na konci sú videť aj GTO Twin Turbo convertible (3000GT VR-4 Spyder). Taktiež je tu zopár vozidiel Hyundai, z ktorých niektoré boli vyrobené v závodoch Mitsubishi. (Peter-1307)

Reklama

Reklama