Reklama

Reklama

První rána

  • Česko Jackie Chan: První rána (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jackie Chan hraje dobrosrdečného hongkongského policajta, který sleduje jistou tajuplnou ženu na cestě na Ukrajinu. Tento úkol se záhy změní na nepředstavitelné dobrodružství, které se točí kolem bezcitného ruského vojenského obchodníka, ukradené jaderné rakety a v neposlední řadě i okolo budoucnosti lidstva. Čiperný policista zpočátku vůbec netuší, o co v této ďábelsky komplikované hře jde... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Trošku chudší bratříček v rodině Police Story, skoro se ani nechce věřit, že by do této série patřil. Spíše je to taková odpověď Jackieho Chana na Jamese Bonda. Choreografie soubojů je opět nápaditá, hlavně bych chtěl pochválit ty podvodní scény. Něco takového se jen tak nevidí. Ze závěrečných sestřihů nevydařených scén je jasné, že štáb si natáčení užíval. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Bondovka v štýle Jackie Chana - poskakovanie, bitky, trocha humoru... . Jackie pobehuje po horách s holým pupkom, skáče z vybuchujúceho vrtulníka do zamrznutého jazera, prebehne cez bazén po nafukovačke, obhadzuje sa s protivníkom morskými ježkami, stvára vylomeniny na chodúľoch a zaparkuje auto skokom rovno na jachte. Ešte musím spomenúť pozoruhodné kreácie s rebríkom, to je typicky Chanovské. Stopáž je mierna, tempo v pohode, nápady vhadzované pravidelne. Extra pecka to nie je, ale stačí na bezbolestné zabitie voľného času. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Snad nejzábavnější ze všech Jackieho filmů. Při scénách pod vodou jsem se řezal smíchy. První polovina je docela trapná a Jackie na sněhu není moc přesvědčivý ani po jeho osvědčených stránkách. Potom se to ale rozjede a Jackie dokazuje že umí. Jen pár toporných herců dál kazí dojem a připomíná ten trapnější začátek. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jako reklama na štafle z Baumaxu výborné, jako akční komedie i na Jackieho podprůměrné, neboť jsem celou dobu postrádal pro něj tak typické zabrnkání na humornou notu. Neustále cupitající Chan je sice o něco ohebnější než třeba nyní pan Seagal (ten na ostříhání nehtů na nohou potřebuje soustavu zrcadel), ale pokud zanevře na vtip, musím ho v hodnocení chtě nechtě hodit do stejného pytle za copatým tlouštíkem.. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Akční film První rána jsem viděl poprvé na videokazetě z videopůjčovny. Vůbec jsem tenkrát netušil že je to další díl série Police Story. Režie se ujal týpek předchozího dílu Stanley Tong, tak že je to pochopitelný že tohle je čtyrka. Akční scény v tomhle filmu už nejsou tak dobrý jako v předchozích dílech, ale pořád je to skvělá akční zábava. Kaskadérský kousky Jackieho Chana jsou jako vždy skvělý. Kdyby tohle byl samostatnej film co by k sérii Police Story vůbec nepatřil, nebylo by to na škodu, tenhle díl vůbec nevypadá jako ve stylu předchozích dílů. Ale dobře jsem se u toho bavil, další dobrej film Jackieho Chana. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (12)

  • Při závěrečné scéně v obřím akváriu se inspektor Chan Ka Kui (Jackie Chan) úplně promočený snaží dostat ven. Když se mu to podaří a vyběhne ven, je ale v dalším střihu úplně suchý. (Jizni Tlapa)
  • Ocenenia a nominácie:

    1996 Golden Horse Film Festival
    - víťazstvo v kategórii Najlepšia akčná réžia - Stanley Tong

    1997 Hong Kong Film Awards
    - víťazstvo v kategórii Najlepšia akčná choreografia - Stanley Tong
    - nominácia v kategórii Najlepší film
    - nominácia v kategórii Najlepší herec - Jackie Chan
    - nominácia v kategórii Najlepší nováčik - Annie Wu
    - nominácia v kategórii Najlepší strih - Peter Cheung a Yau Chi-wai

    1997 MTV Movie Awards
    - nominácia v kategórii Najlepší zápas (Peter-1307)

Reklama

Reklama