Reklama

Reklama

Inspektor Eddie Chan (Jackie Chan) dostane za úkol chránit bohatého hongkongského magnáta pana Wonga. Navzdory jeho snahám ale dojde k únosu a při náročné akci zemře i pár policajtů. Neznámí zločinci požadují výkupné šedesát milionů dolarů, a proto je třeba vypátrat, kdo za únosem stojí dříve, než se Wongova žena rozhodne zaplatit nehorázně vysokou sumu peněz. Vyšetřování zavede Chana do Taiwanu, kde při policejní razii dostane podezření, že do únosu je zapletený přímo jeden z jeho kolegů.... (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (9)

  • Kromě amerického distribučního názvu má film s prvním dílem Police Story (1985) film podobné také dvě scény. První je honička, kdy Eddie (Jackie Chan) sjíždí autem z kopce, která připomíná scénu z úvodu Police Story (1985), kde je honička skrz vesnický slum. Druhou je scéna, kdy před závěrečným zůčtováním Eddie nepřetržitě čeká naproti apartmánu na příchod zločinců do Kowloon Walled City, jenž se podobá scéně, kdy Ediie čeká před obchodním centrem na příchod zločinců. (tequilla)
  • V roce 1994 Peter Cheung vyhrál cenu Hong Kong Film Award v kategorii nejlepší střih. (Rominator)
  • Scény s výbuchy domů se natáčely v Kowloon Walled City, hustě obydlené chudinské čtvrti v Hong Kongu. Ta byla na nařízení vlády v roce 1987 vysídlena a rok po dokončení filmu zdemolována. (Raztubyl)
  • V roce 1993 Jackie Chan byl za svůj výkon oceněnou cenou Golden Horse Award v kategorii nejlepší herec. (Rominator)
  • Ve scéně, v níž Eddie Chan (Jackie Chan) uhýbá před jedoucím autem, nestačil nadskočit a obě nohy mu byly přimáčknuty mezi dvě auta. (Rominator)
  • Ako protipól tejto dramatickej úlohe nakrútil Jackie Chan v tom istom roku aj bláznivú komédiu City Hunter. Filmy sa nakrúcali takmer súčasne. (Puol)
  • Pri obsadení postavy inšpektora Eddieho Chana sa pôvodne skloňovalo meno Jet Li. (Puol)
  • Príbeh filmu je inšpirovaný skutočnou udalosťou, únosom honkongského milionára Wong Tak-feia. Na rozdiel od záveru tohoto filmu ale jeho nikdy nenašli. (Puol)

Reklama

Reklama