Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když losangeleský detektiv Stan Zedlov zastřelí při policejní akci syna čínského mafiánského bosse Terenceho Weie, je najat zkušený zabiják John Lee, aby splatil krvavý dluh stejnou mincí. Jenomže Lee nedokáže chladnokrevně zastřelit Stanova syna a sám se tak stane živým terčem Weiových pistolníků. Spolu s kurážnou padělatelkou dokladů Meg Coburnovou vítězně bojuje ve volném hongkongském stylu s přesilou nažhavených hlavní: za svůj život, záchranu rodiny i sedmiletého chlapce, na kterého pomstychtivý Wei nasadil nelítostný zabijácký tandem. Ale profesionál John zná všechny gangsterské triky a ví, že svoji vzpouru musí dovést až do konce. A tak, podle hesla - "Zabij, nebo budeš zabit" - směřuje k rozhodujícímu souboji se samotným Weiem. (Cinemax)

(více)

Recenze (107)

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Když je Yun-Fat Chow pod taktovkou někoho z Hongkongu, většinou hraje hustý týpky a akce a dynamika nebere konce. Ale jak je v USA, tak z něj udělaj čestnýho měkkýho hovňouse, kde jdou padouši po krku jeho rodině kdesi v Tramtárii a kterej se věčně tahá s holkou sice hezkou na pohled, ale za cenu nejvyšší - tuny klišé. Přestřelky však ujdou. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Před 10-ti lety bych z toho byl pravděpodobně pěkně vodvařenej, ale dneska? Takhle dementní scénář nemůže zachránit ani stylovej Chow Yun-Fat a jeho dvě Beretty. Jednání všech postav postrádalo jakoukoli logiku a celej film byl prošpikován vyloženě trapnými momenty. Akční scény byly sice většinou zpomamlené ve stylu 90-tých let, ale bohužel také dost ubohé a to včetně závěrečné přestřelky. Rádoby charismatičtí záporáci byli děsní břídilové o čemž svědčí např. scéna kdy zabiják s tváří Dannyho Treja střílí půl minuty do dodávky a granátomet použije až v momentě, kdy z ní hlavní hrdinka vyskočí - wtf? i vykastrovanou vopici by napadlo narvat tam ten granát hned ne? Čekal jsem oldschoolový akcí nařachaný béčko, ale tohle by se hodilo spíš do céčkových vod po bok Stevena Segala. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Žádná velká genialita to neni, prostě jen brutální a zábavná střílečka, kde se Chow Yun-Fat rozpomíná na svojí legendární spolupráci s Johnem Woo a nenechává jedinýho špinavýho zmetka odejít dřív, než do něj nasype půlku zásobníku a je mu celkem jedno jakej kalibr má zrovna v ruce. Prostě skvělá zábava s trošku prostějším scénářem, kterej film ke konci mírně kazí, ale i tak super ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Povedený akčňák u kterého je vidět, že při jeho vzniku asistoval samotný John Woo. Chow Yun-Fat hraje to co mu jde nejlépe (najemný vrah) a Mira Sorvino tu vypadá sakra dobře. Film je poměrně krátký a nezdržuje se nějakými dlouhými rozhovory nebo vysvětlováním a tudíž má film celkem svižné tempo a akčních scén je tu dost (ale přece jenom nejsou tak promakané jako např. v Killerovi nebo Hard Boiled). Není to žádná bomba, ale jako odpočinková podívaná funguje více než dobře. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Detektiv Stan Zedkow (Michael Rooker) si asi ani neuvědomil, že zabitím syna šéfa čínské mafie si sám upletl na sebe bič, a stal se terčem nájemného zabijáka Johna Lee (Chow Yun-Fat), Jenže ten si uvědomí, že zabitím Zedkowa by jeho syna připravil o tátu, a rozkazům čínské mafie se vzepře. A tím spustí hněv čínské mafie sám na sebe a svoji rodinu ... Když o filmu zpětně přemýšlím, tak si ani nejsem jistej, jestli se mi hodně líbil, nebo jen trochu líbil, nebo nelíbil. Zručná ruka Antonia Fuque slibovala akčně-vizuální orgie, čehož se divákovi dostalo dostatek. Po herecké stránce také není co vytknout - hromada známých jmen (Yun-Fat Chow, Mira Sorvino, Til Schweiger, Danny Trejo, Michael Rooker) - sice žádná velká hvězda, ale o to líp se na film koukalo. Jenže .. příběh není nikterak originální, a hlavně je plný filmových klišé (hlavní hrdinka uvidí fotku hrdinovy rodiny, a hned se do něj zabouchne, ... ), a ani žádného zvratu či zápletky jsme se nedočkali. Celkově jde o takový čistě průměrný film - nezklame ale ani nijak extra nezaujme.. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • V pôvodnom scenári mala vo filme zohrať úlohu talianska mafia namiesto tej čínskej a rolu bossa stvárniť Chazz Palminteri. (Real Tom Hardy)
  • Film v tom čase nastavil rekord za najviac vystrieľaných nábojov v americkom filme. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama