Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtveřice spolužáků, Kyle Broflovski, Stan Marsh, Kenny McCormick a Eric Cartman si vyrazí do kina na nový kanadský film nazvaný Ohnivé prdele. Pokladní jim sice odmítne lístky prodat protože na film, kde se mluví sprostě, mohou jen v doprovodu rodičů, kluci si však hravě poradí. A skutečně film má na městečko zničující dopad. U dětí je sice velmi úspěšný, rodiče však požadují zákaz jeho promítání, protože sprostá mluva se v městečku rozmáhá jako lavina. Další návštěva kina se stane osudnou Kennymu, který si stejně jako postavy ve filmu zkusí zapálit prd. S popáleninami je odvezen do nemocnice, kde však zemře, když mu lékaři místo srdce transplantují bramboru. Zatímco Kenny jako většina lidí skončí v pekle, Stan žárlivě sleduje svou lásku Wendy, která dala přednost jedničkáři Gregorymu a rozzlobené ženy založí sdružení Matky proti Kanadě. Vylákají hrdiny sprostého filmu Terrance a Phillipa na talkshow, kde jsou oba vzápětí zatčeni. Kanada vznese protest, ale protože jí to není nic platné, vybombarduje dům klanu Baldwinů. Spojené státy jako odpověď vyhlásí Kanadě válku a ministryní války jmenují Kyleovu matku, která stojí v čele hnutí Matky proto Kanadě. Armáda útočí na Toronto, Kanaďané žijící v USA jsou internováni v koncentračním táboře štěstí a vzájemná roztržka se mění ve světovou válku a Satan se těší, že se konečně ujme vlády. Stan, Kyle a Cartman však mají plán jak zachránit svět. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (606)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Funguje to jako několik epizod South Parku dohromady. Funguje to i jako muzikál. Funguje to zkrátka po všech směrech. I co se týče seriálu jako takového, protože tehdy většinou epizodické zápletky nebyly nic extra, tohle však bylo kvalitně meta a vtipné zároveň. Nesmrtelné stejně jako některé hlášky v něm a stejně jako Kenny. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

O mnoho lepší než seriál. Velice chytře napsaný scénář o údajném špatném vlivu médií na "mravní výchovu mládeže", který skvěle reflektuje situaci, která po uvedení tohoto filmu v amerických kinech skutečně nastala. Z tohoto filmu určitě neměli radost členové všech těch "Organizací důchodkyň a domovnic za ochranu mravní čistoty našich dětí", protože skvěle ukazuje nesmyslnost jejich teorií. Ale i ten největší mravokárce musí uznat, že ten příběh je lépe napsaný než u leckterých disneyovek. ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

Jediný film, který u mě překonal Vykoupení z věznice Shawshank. Že se tyto snímky nedají srovnávat? Tak jak vůbec můžete sestavovat svojí top 10, když vybíráte ze snímků jako Forest Gump, Tom a Jerry, Columbo, Pat a Mat nebo Pulp Fiction? Jednoduše vyberete ten, který vás vzal nejvíce, který dokáže nejlépe hrát na city, dokáže nejvíce pobavit a stane se vaším nejoblíbenějším a víte, že ve vás něco nechal. Stupně dokonalosti u mě dosáhl právě tento snímek. 81 minut nadupaných geniální zábavou, kde se střídají neuvěřitelně promakané písničky. Ne, že by samostatně bořily hudební průmysl, ale bez chybičky umocňují zážitek z filmu a dokreslují příběh. Navíc tam zpívá i James Hetfield. To, že si je Trey Parker a Matt Stone složí samy je úctyhodné. Jsem fanouškem seriálu už od dětství, a proto je pro mě úžasným zážitkem už jen Kennyho odhalení, tudíž nehodnotím úplně objektivně, ale filmy se vždycky mají hodnotit subjektivně, jinak to nefunguje. Jde jen o to, jak film působí na vás. Chápu, že pro lidi, co seriál neznají je to trošku šok, ale pro ně to Trey těžko točil. Pro ty, co seriál znají nazpaměť a naprosto chápou pohnutky každé postavy i odkazy na některé díly je to třešnička na dortu. Že je to sprosté a nemorální? Ti, co se při prvních sprostých slovech utvrdí v tom, že je to jen blbost s toaletním humorem ("jak ostatně tvrdili už před promítáním") tu budou sypat argumenty o nemorálnosti, úchylnosti a zhovadilosti příběhu. Pro mě je to přesný opak. Příběh daleko lepší jak většina animáků (ty budou neustále omílat to samé (přátelství a láska) a točit pouze hlavní postavy (hračky, medvědy, roboty, psy)). Příběh, který stejně jako v seriálu pomocí satyry střílí přímo do rozporuplných témat a nebojí se ukázat svůj pohled na ně. Vím, že to zní šíleně, ale pro mě je to naopak neuvěřitelně morální dílo. Genialita našla své synonymum.... ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je vážně nářez!!! Četl jsem, že tenhle film obsahuje nejvíce vulgárních výrazů a násilných scén v historii světové kinematografie.. Proto bývá taky kontroverzně přijímán, snímek pro každého to určitě není.. Ale na druhou stranu, málokdo si všimne, že South Park není jen animák se spoustou sprostých slov, ale že je to skrytá kritika společnosti, USA a známých osobností... Nejsem příznivec uhozené zábavy, ale tady u toho se vždycky perfektně pobavím.. Jak jsem řekl, není to nic pro suchary, který se červenaj,když se řekne slovo "kurva" ale myslim že svoje fanoušky si to vždycky najde.. A to samé platí i o seriálu... "Shut a fucking face unclefuckers!" ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Starej dobrej South Park jak ho známe. Od první minuty vás zavalí sprostostí a úchylnýmí scénami, u kterých jsem se aspoň já náramě bavil a moje oblíbená čtveřice parchantlů Kyle Broflovski, Stan Marsh, Kenny McCormick a Eric Cartman udávali tempo filmu a to bylo opravdu pekelný. Trey Parker a Matt Stone zase nezklamali a dokázali si poradit i s celovečerním filmem, samozřejmě že tenhle typ humoru neni pro každého, takže každej se u toho určitě bavit nebude, ale ten kdo ho má rád si tenhle film určitě vychutná. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (25)

  • Dabérka ženských postav Mary Kay Bergmanová (Liane Cartman, Sheila Broflovski, Sharon Marsh, Wendy Testaburger, klitoris) spáchala sebevraždu pár měsíců po uvedení filmu z důvodů dlouhodobých psychických potíží. (Philoun1)
  • Postavu doktora snažícího se zachránit život Kennymu namluvil George Clooney. Jde o odkaz na jeho dřívější účinkování v sérii Pohotovost (od r. 1994), kde ztvárnil postavu Dr. Douga Rosse. (Lorge)

Související novinky

Další peklo na Zemi

Další peklo na Zemi

23.11.2008

Televizní South Park spěje ke svému konci. Trey Parker a Matt Stone sice mají podepsané smlouvy až do roku 2011, ale už teď pomýšlejí na stylové završení úctyhodně dlouho běžícího kresleného seriálu.… (více)

Pekelná a prokletá pokračování

Pekelná a prokletá pokračování

05.02.2007

Většina lidí, která tvrdí, že americký film je v krizi, svou tezi argumentují výčtem všemožných adaptací, předělávek a pokračování. Aby měli takoví jedinci na co nadávat a čím argumentovat i v… (více)

Reklama

Reklama