Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V březnu 1991 skončila válka v Perském zálivu. Svérázný major zvláštních jednotek souhlasí, že bude spolupracovat na reportáži s úspěšnou reportérkou Adrianou Cruzovou. Mezitím seržant Barlow, zásobovač Vig a seržant Elgin objeví při odzbrojování zajatců u jednoho z nich mapu vedoucí k úkrytu, kam Saddám Husajn ukryl uloupené kuvajtské zlato. Gates chce mapu zabavit, ale pak se s trojicí dohodne, že se pro zlato vydají sami. Vojín Wogaman dostane za úkol odlákat reportérku a ostatní ráno vyrazí k bunkru, vzdálenému asi sedmdesát kilometrů. Ten je však prázdný. Saddámovi vojáci tvrdí, že zlato je ukryto jinde, při odjezdu si však Archie všimne pečlivě střežené studny. Je vchodem do krytu, plného elektroniky, zajatých kurdských rebelů a také hledaného zlata. Čtveřice vše naloží na zabavenou dodávku a chce odjet, když se stane svědky brutality iráckých vojáků. Rozhodnou se zajatým pomoci a po krátké přestřelce se pokusí uprchnout před přijíždějícím tankem. Zatímco se vůdce povstalců dohodne s Gatesem, že za část zlata Američanům pomůže, irácký velitel si vybíjí vztek mučením Barlowa, kterého zajal. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (309)

ditrue 

všechny recenze uživatele

George Clooney a Mark Wahlberg si chteji odnest nejaky ten suvenyr z Iraku i kdyz je tady neco jako valka...a to je zaklad filmu,ktery asi nejvice zaujme kamerou protoze jsem zatim jeste v zadnem jinem filmu nevidel co se deje v tele zasazenem kulkou nebo anatomii kravy takhle zblizka ;o) a prestrelka u bunkru je grandiozni diky zpomalovani casu v dobe vystrelu. Zaujmou take herecke vykony jiz zminenych Clooneyho a Wahlberga, Ice Cube je jen ten "treti" do party. Par nelogicnosti ve scenari se da prehlednout a proto davam 4* ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

,,Jsme vojáci té nejúžasnější země na světe a přišli jsme vás osvobodit. Doufám, že si nemyslíte, že je svoboda zadarmo. Mnohé národy jí vykoupily potem a krví. No a vy jí vykoupíte... ehm zlatem. Takže si prosím lehněte, odhoďte zbraně a polibte rodnou zem. My ji zatím vydrancujem." Tři Králové je velice stylově natočená, irácká verze Kellyho hrdinů plná skvělých režijních vychytávek (efektně udělané přestřelky, lidské tělo zevnitř při zásahu kulkou, kamerové flitry a další), která je skvěle obsazena. Clooney si zde dělá trochu srandu ze svého působení v Pohotovosti, když ukazuje jak je jeho postava lékařsky vzdělaná. Mark Walhberg i Ice Cube (mimochodem v parodické verzi Narození Ježíše jsem ve školním představení hrál černého mudrce, takže vím, jaké to je být poslední v řadě a navíc k tomu černej:-) podali velice zdařilé výkony. I přes to, že tito tři králové nepřinášejí žádné dary budoucímu spasiteli a spíše myslí na své vlastní obohacení, si je vždy s chutí pustím a nechám se pobavit akční jízdou, kde létají kraví hlavy vzduchem a střílí se na cisterny s mlékem. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

neviem, čím presne, ale tento film si ma niečím chytil od prvých sekúnd... a držal do posledných... funguje tam skvelá chémia medzi postavami, má to super spád, je to miestami vtipné, miestami silné (emočne, akčne...) a hlavne si to uchovalo akúsi zvláštnu ľahkosť (napriek všetkým možným zákulisným historkám z natáčania); ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Strašnej guláš! Tři králové v první polovině jedou na speedu (respektive jak je trefně popsal kamarád: "je to šílené, jak od Kusturici"), jako divák jsem zde v rozpacích, jestli TOHLE a TAMTO myslí režisér kurva vážně, nebo si ze mě dělá prdel (nebo si dělá prdel ze zelených mozků), každopádně se rychle prostřílíme k americké sebekritice, která se mi takhle prezentovaná ve velkorozpočtovém hávu vždycky líbila (kvůli tomu, že film uvidí větší masy a možná jim něco dockvane, doufám). Pak už nás čeká jenom tříkrálový pohádkový závěr a dojetím můžeme film vypnout. Vizuální stránka i v roce 2012 na mě zapůsobila velmi svěže. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení s Georgem Clooneym A Markem Wahlbergem. Komediálně laděné scény střídají ty válečně dramatické, aby mohla přijít i nějaká čistokrevně akční, zapadající spíše do žánrových počinů 80. a 90. let. Pro mě osobně byly nejlepší ty vážněji pojaté okamžiky, ovšem celý tento koktejl ve mně zanechal dobrý, resp. čtyřhvězdičkový dojem. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • Scéna s mlíkem se musela natáčet dvakrát. Při prvním pokusu totiž nikdo neřekl domorodým obyvatelům, aby mléko pili. (don corleone)
  • „Skoro všechno, co uvidíte ve filmu, je pravda. Především základní zápletka, protože Saddám ukradl z Kuvajtu obrovské množství zlata a ne všechno na konci války vrátil. Spousta našich vojáků byla také silně roztrpčena z toho, že se musí stáhnout a přitom je Husajn stále u moci,“ prohlásil Russell. [Zdroj: iDnes.cz] (pornogrind)

Související novinky

Bale trénuje Wahlberga

Bale trénuje Wahlberga

22.04.2009

V čempak asi? V klení asi těžko, Mark si vystačí sám (mrkněte třeba na Skrytou identitu, jak mu to jde). Pár hereckých lekcí by Bale Wahlbergovi dát mohl, ale to taky není správná odpověď. Půjde o...… (více)

Jessica Biel má v hlavě hřebík

Jessica Biel má v hlavě hřebík

08.11.2007

To není metafora, to je základní východisko politické satiry Nailed. Pokud máte zájem o jeden z nejšílenějších námětů roku, čtěte dál. Jessica si zahraje maloměstskou nymfomanku, která svede dělníka… (více)

Reklama

Reklama