Hell Drivers

Velká Británie, 1957, 108 min

Cy Endfield

• dobytek

Na tento film se můžete podívat na TyTrubko a udělejte si svůj vlastní dojem. Za sebe jenom řikám, že ty zrychlený záběry mi naprosto zkazily celej film. Netušim, jestli to mělo vypadat akčně, ale je to akorát k smíchu. Víc mě snad rozesmála akorát bitka mezi hlavnim hrdinou a hlavnim záporákem, při který oba měli ruce proklatě nízko, neustále se k sobě otáčeli zádama a hlavní záporák měl navíc skoro celou dobu v hubě cigaretu. Trošku to připomíná česko-sovětskej film Trasa.(26.5.2010)

Film se vzdáleně podobá Mzdě strachu (i když vypadá poněkud starší). Jako klukovi se mi to hodně líbilo, těžké náklaďáky, tvrdí chlapi, záporák a hrdina, prostě správné dobrodružství. Jen mě míchá, že se už asi 15 let žádná televize neobtěžovala s reprízou.(25.5.2010)

Působivá černobílá podívaná, která dokáže s využitím minimálních prostředků chvílemi napnout nervy diváků až k prasknutí.(10.8.2007)

Tento film jsem viděl hodně dávno, s titulky. Mladík z Walesu se nechá zaměstnat jako řidič nákladního vozu. Denně musí splnit naprosto šílený limit patnácti fůr. Což není žádný problém pro jeho značně agresivního kolegu s přezdívkou *Red*, který jich dokáže přivézt osmnáct. Na několik detailů si vzpomínám: "ručička na tachometru ti nikdy nesmí klesnout pod třicet" (mil za hodinu). - A proč nejezdíte vy?- ."Policajti mi sebrali řidičák."(28.7.2007)

Plno znamych tvari v kultovnim filmu o pilotech nakladaků... Film plny napeti a zrychlenych zaberu na auta ujizdejici "silenou" rychlosti pri honbe za dalsi furou... Pribeh rovny jako pravitko a obrazky prekrasne. Za TU zenu, je zde Peggy Cummins. :-)(27.7.2009)