Reklama

Reklama

Shalako

VOD (1)

Obsahy(1)

Potulný kovboj Shalako alias Ten, který přináší déšť (S. Connery - Osudové setkání, Past) se objeví právě včas, aby přispěchal na pomoc půvabné Irině (B. Bardot - Podivuhodné příběhy, Viva Maria). Ta se spolu se skupinou bohatých Evropanů dostane do nebezpečí života, když vnikne na indiánské území. Zachránění aristokraté se vracejí do rodné vlasti a Shalako, doprovázen kráskou, se vydává vstříc novým dobrodružstvím... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (53)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ti pitomí indiáni snad nikdy nepochopí, že ti úžasní aristokrati mají tolik peněz a moci, že si mohou dělat, co se jim zlíbí. A ještě k tomu jim začnou vstávat vztekem péra na čelenkách, když je tito nejmocnější z mocných poctí návštěvou, aby jim pro zábavu postříleli jídlo. No, je to hrůza hrůzoucí, jak jsou ti pomalovaní negramotové neskutečně sobečtí. Přesto jim trochu rozumín, protože taky nemám rád, když někdo sám sebe pozve ke mně domů na návštěvu. Proto si dovolím tvrdit, že kdyby byl Shalako správný chlap, tak si do nějakého opuštěného puebla odskočí zařádit s baronkou Irinou a nechá zbytek výpravy domácím k tepelné úpravě. Pak by mne to asi bavilo víc, než tato průměrná záchrana protivné šlechty. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Sean Connery a western? No je to tak, tohle je asi jediný western, ve kterém hraje Sean a do role zálesáka se hodí. Lehce nadprůměrný western, který jede v pomalejším rázu, proto nesmíte čekat velké bojové scény a přestřelky - těch je tu jen pár. Mužské oko nejspíš alespoň potěší Brigitte Bardot (třeba scéna u rybníčku). ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sharmantní lapač kočiček, to je Conneryho Shalako. Dokonce má i svůj oslavný song podobně jako zloděj lupinusu Dennis Moore v Monty Pythonech! Je sice kapánek zarážející, že Bardot dělá bardotku, nicméně další noc už je baronka povolnější. Muselo to přijít, protože: „Shalako, Shalako...born on the wind to follow the sun...he rode wild country down New Mexico...would gamble his life to own a woman!“.. Nepříliš záživný western, ve kterém nabíjení zbraní při přestřelkách představuje zbytečný luxus, závěrečný souboj na kopí je synonymem choreografické zoufalosti a vůbec celá ta hra na schovávanou mezi aristokraty a rudými divochy působí po dramaturgické stránce značně nedotaženě. Apropo, romantické představy z Mayovek ohledně chování Apačů k ženám jsou tady nekompromisně rozmetány (ponižování zajaté Lady Daggett). Kladivo nynějších kampaní by na ně dopadlo, až by jim rezervace byla malá. A Shalako by byl další na řadě.. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Tenhle western britské produkce, natočený ve španělské Almérii, je ve stejném stylu jako americké westerny šedesátých let. Některými moralizujícími prvky a kontrastem zkušeného hrdiny ze Západu oproti skupince buržoazních Evropanů, bezstarostně se oddávajících lovu v Novém Mexiku, mi připomínal film "Hombre". Rozhodně jsem se nenudil, je tu řada dobrodružných sekvencí, vše se odehrává ve skalnaté krajině, jsou tu indiáni i bílí zrádci. Pětibodová škála hodnocení je nedostatečná - dejme tomu: silná trojka či slabší čtyřka. Některé pasáže se mi líbily moc (útoky indiánů, stopování, šplhání na skalnatý kopec aj.), jiné to naopak srážely (milostné vztahy mezi Connerym a Bardotovou, která se jinak coby kysličníková blondýnka a zmalovaná "krasavice" do filmu tohoto typu celkem hodila). Celkově hodnotím určitě jako lepší průměr, na film jsem ochoten se po letech podívat znovu... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, viem o angazmane Conneryho mdzi bondovkami - toto natocil medzi You only live twice a Diamonds are forever. Mno ale najlepsie Conneryho dielo zo 60. rokov okrem bondoviek je u mna Pahorek z tusim 1965 roku. potom tocil uz len ame nudne ukecane plane sracky - tvari sa to ako western, ale je to len priemerny sivy sedivy produkt westernovej inflacie 60. rokov - najvacsim klise bola kradez koni. No nic, Connery hrat vie, ale tu ma vyslovene sral, Bardotka vlastne tiez - a otravny a plany je vlastne pre man cely tento film, Dmytryk ma daleko lepsie veci - Mladi lvi ? 30 % ()

Galerie (58)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama